Streppel: “Als je punten wil pakken, moet je wel doelpunten maken”

6
2094
Foto: Geert van Erven

Het spel was verzorgd, Willem II kreeg kansen en de Tilburgers maakten het Feyenoord bij vlagen moeilijk. Maar trainer Jurgen Streppel koopt er niets voor. Want Feyenoorder Elia was de enige die scoorde. Willem IIliep zotegen een schrale 1-0 nederlaag aan in De Kuip.

Twee opgelegde kansen telde Jurgen Streppel alleen al voor rust.”En we speelden prima, maar die kansen moet je gewoon maken. Die van Falkenburg en die van De Sa.De finishing touch om de bal over de lijn te schieten ontbreekt.”

Blessure Zivkovic, maar Nemec was geen optie
Nou zat het Streppel ook niet mee omdat hij al na twintig minuten zijn spits Richairo Zivkovic geblesseerd zag afhaken in Rotterdam. De 18-jarige spits kampte met hamstringklachten. “Die had hij deze week al, maar niet zodanig dat hij niet kon starten. Achteraf bleek het toch te veel te zijn. Uit voorzorg hebben we hem gewisseld”, zegt Streppel.

De nieuwe spits Adam Nemec zat op de bank, maar hem inbrengen noemde Streppel ‘niet echt een optie’. “We hebben hem meegenomen om hem kennis te laten maken met het team en de voorbereiding op zo’n wedstrijd. Maar hij heeft een wereldreis gemaakt. Van New York naar Wenen, van Wenen naar Zilina, van Zilina naar Madrid, van Madrid naar Oviedo en weer terug naar Madrid. Weer naar Zilina en dan weer naar New York en via Reykjavik naar Amsterdam. Goed voor de miles, maar niet goed om te voetballen”, zo verklaart de trainer zijn keuze om Nemec op de bank te houden. De Slowaak werd overgenomen van New York City FCen was deze week nog met zijn land op pad.

Klokkentorense Boys
Nemec gaat de komende weken zeker zijn kans krijgen, als Willem II ook een iets eenvoudiger programma voorgeschoteld krijgt. En als de punten binnen moeten gaan stromen. Met twee punten uit vijf wedstrijden is de stand op de ranglijst even schraal als de manier waarop de nederlaag tegen Feyenoord tot stand kwam. Al wijst Streppel ook naar de zware start:”Uit naar Ajax, AZ en Feyenoord. Dat is geen Klokkentorense Boys hoor. En we krijgen niet veel tegengoals. Gezien het spel en de teamspirit maak ik me geen enkel moment druk. Maar de eindfase moet wel echt beter. Punten pakken door doelpunten te maken.”

Tekst: omroepbrabant.nl

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments