UPDATE!Streep door sfeeractie en inhaaksessie: KingSide eerste 12 minuten leeg!

105
4883

Update 23:21 uur: Tifosi heeft een statement naar buiten gebracht. Lees het nieuwe statement hier.

Bericht vanuit Tilburg Tifosi: Klote nieuws op de donderdagavond. We hadden er met zijn allen enorm veel zin in. Er is weer een grote sfeeractie gepland en de oproep voor een inhaaksessie ging ook viraal op social media.

Helaas kreeg Tilburg Tifosi vanmiddag het bericht van Willem
II dat de sfeeractie van aanstaande zaterdag geen doorgang kan hebben. Waarom? Politie Tilburg meent dat er signalen zijn dat er vuurwerk zou worden afgestoken onder het doek. Waarom? Omdat RKC ook vuurwerk zou afsteken. Onzin natuurlijk. Het lijkt meer op een hetze vanuit Politie Tilburg jegens Willem II supporters.

Die hetze is al een tijdje gaande. Supporters die rondom de bekerfinale hun nek uitstaken namens de werkgroep, werden weggezet als criminelen. Gevolg: gesprekken met de club werden stopgezet.

Om nu een sfeeractie van Tilburg Tifosi te gebruiken om deze hetze kracht bij te zetten, hadden wij enerzijds niet verwacht en vinden wij anderzijds zeer ongepast. Tilburg Tifosi steekt duizenden uren in prachtige sfeeracties en daar kunnen we al jaren met zijn allen van genieten: met de bekerfinale en het megadoek tegen FC Emmen als absoluut hoogtepunt.

Omdat wij vinden dat het eens klaar moet zijn met de criminalisering van supporters zonder dat hier aanleiding voor is, roepen wij op om de KingSide aanstaande zaterdag de eerste 12 minuten leeg te laten. De inhaaksessie gaat ook niet door. Dat doen wij niet omdat wij dat leuk vinden, maar omdat het noodzakelijk is. Tilburg Tifosi laat zich niet gebruiken als speelbal van de politie Tilburg in een of andere gecreëerde vete waar wij nooit onderdeel van zijn geweest.

Nogmaals: doodzonde van de duizenden uren die we hierin hebben gestoken. We hadden weer een prachtige pro-Willem II actie voor jullie in petto. Helaas krijgen jullie deze zaterdag niet te zien.

We hopen dat jullie achter ons staan en ook pas de twaalfde minuut het stadion betreden.

Overigens gaat het KingSide feest wel gewoon door.

Tilburg Tifosi

105 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments