Stop de betutteling

20
1258
Uitbarsting van vreugde na het behalen van de finale

Donderdag 28 februari 2019, een fantastische wedstrijd eindigt met een strafschop van Johnson op de paal. Willem II wint en staat voor het eerst sinds 2005 weer in de finale van de beker. Een voor onze club unieke prestatie die zorgt voor een prachtige explosie van vreugde. Een deel van de supporters gaat hierbij het veld op, een klassieke pitch invasion. Op het veld gebeurt niets wat niet kan of mag. Sterker nog, als de AZ spelers terug naar buiten komen om hun publiek te bedanken ontstaat er spontaan een erehaag. Media en fans spreken alom hun bewondering uit voor dit gedrag. Overal zie je berichten waarin de Willem II fans gecomplimenteerd worden. Overal lees je dat deze prachtige uitbarsting van vreugde zo mooi was om te zien. Met deze prachtige complimenten op zak maken wij ons op voor de finale. Maar toen…

Toen vond, als we het Brabants Dagblad mogen geloven, de openbare aanklager van de KNVB het nodig dit verder te onderzoeken. Volgens het Brabants Dagblad neemt de KNVB deze zaak serieus en wil het tot een goede schikking komen. De KNVB vindt dat wij onze vreugde niet hadden mogen tonen door op het veld te komen. De KNVB toont hiermee opnieuw aan de binding met de fans verloren te zijn. Waar de hele vaderlandse pers spreekt over een prachtig moment acht de KNVB het noodzakelijk een vooronderzoek te starten. Wij snappen hier niets van. Willem II supporters hebben zich rondom deze wedstrijd keurig gedragen. Het getoonde gedrag zou beloont maar in ieder geval niet bestraft moeten worden.

Via deze weg vragen wij de KNVB om het vooronderzoek per direct af te ronden. De conclusie van dit onderzoek kan alleen maar zijn dat er geen wanordelijkheden hebben plaatsgevonden rondom deze wedstrijd. Daarnaast doen we een verzoek aan de KNVB om dergelijke gedragingen bij ons, maar ook bij andere clubs, niet af te keuren. Voetbal is emotie, voetbal is passie, laat de fans deze emotie en passie tonen. Stop de betutteling!

20 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments