Stop de betutteling

20
1243
Uitbarsting van vreugde na het behalen van de finale

Donderdag 28 februari 2019, een fantastische wedstrijd eindigt met een strafschop van Johnson op de paal. Willem II wint en staat voor het eerst sinds 2005 weer in de finale van de beker. Een voor onze club unieke prestatie die zorgt voor een prachtige explosie van vreugde. Een deel van de supporters gaat hierbij het veld op, een klassieke pitch invasion. Op het veld gebeurt niets wat niet kan of mag. Sterker nog, als de AZ spelers terug naar buiten komen om hun publiek te bedanken ontstaat er spontaan een erehaag. Media en fans spreken alom hun bewondering uit voor dit gedrag. Overal zie je berichten waarin de Willem II fans gecomplimenteerd worden. Overal lees je dat deze prachtige uitbarsting van vreugde zo mooi was om te zien. Met deze prachtige complimenten op zak maken wij ons op voor de finale. Maar toen…

Toen vond, als we het Brabants Dagblad mogen geloven, de openbare aanklager van de KNVB het nodig dit verder te onderzoeken. Volgens het Brabants Dagblad neemt de KNVB deze zaak serieus en wil het tot een goede schikking komen. De KNVB vindt dat wij onze vreugde niet hadden mogen tonen door op het veld te komen. De KNVB toont hiermee opnieuw aan de binding met de fans verloren te zijn. Waar de hele vaderlandse pers spreekt over een prachtig moment acht de KNVB het noodzakelijk een vooronderzoek te starten. Wij snappen hier niets van. Willem II supporters hebben zich rondom deze wedstrijd keurig gedragen. Het getoonde gedrag zou beloont maar in ieder geval niet bestraft moeten worden.

Via deze weg vragen wij de KNVB om het vooronderzoek per direct af te ronden. De conclusie van dit onderzoek kan alleen maar zijn dat er geen wanordelijkheden hebben plaatsgevonden rondom deze wedstrijd. Daarnaast doen we een verzoek aan de KNVB om dergelijke gedragingen bij ons, maar ook bij andere clubs, niet af te keuren. Voetbal is emotie, voetbal is passie, laat de fans deze emotie en passie tonen. Stop de betutteling!

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
SargentD
Lid
SargentD

Het KAN altijd een keer misgaan is natuurlijk een kul-argument. Dan moeten we ook de hekken weer terug plaatsen in de stadions. Er is de laatste jaren meer misgegaan met eenlingen of kleine groepjes die makkelijk over een reclamebord springen dan met pitch invasions.

Maar ik vermoed (wens vader van de gedachte enzo…) dat de KNVB dit vooral vooral voor de vorm doet en akkoord zal gaan met de verklaring van Willem II. Die zullen toch zelf ook wel hebben gezien dat dit één grote reclame voor het voetbal was?

Hetmeneertje
Lid
Hetmeneertje

Laten we voorop stellen dat het hier gaat om een vooronderzoek en geen uitspraak. Ik vond het, net zoals bijna iedereen in het stadion, prachtig om te zien wat voor een emotie en passie het behalen van de bekerfinale losmaakte bij de supporters waaruit de veldbestorming volgde. Vanuit het oogpunt van de KNVB kan ik best begrijpen dat zij een vooronderzoek starten, zo laat je als KNVB toch zien dat het eigenlijk niet de bedoeling is dat supporters het veld betreden in welke situatie dan ook. Zeker met het oog op gebeurtenissen in het buitenland (zie Engeland bij Birmingham) snap… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

“Volgens het Brabants Dagblad neemt de KNVB deze zaak serieus en wil het tot een goede schikking komen.”

Tot een goede schikking komen wil m.i. zeggen dat ze de juiste strafmaat aan willen koppelen. Het is dus niet meer de vraag of we schuldig zijn maar wat de straf gaan worden.

Wilco
Gast
Wilco

Ik hoor vaak dat er maar 1 idioot tussen hoeft te zitten. Deze kan op de tribune veel meer schade aanrichten omdat de mensen veel dichter op elkaar staan en niet weg kunnen rennen. Het gevaarlijke is juist dat een groep op het veld zich samen kan scholen en zich gaat richten tegen spelers, meubilair de stewards, de scheidsrechters ect ect ect. Dus kort gezegd de hooligan uit gaan hangen. Echter dat is bij Willem II nog nooit gebeurd, en daar kan de KNVB wel rekening mee houden. De sfeer was totaal anders, en iedereen kon zien dat dit nooit… Lees verder »

Wilco
Gast
Wilco

KNVB kan wel zeggen regels zijn regels, maar dan moet ook iedereen een stadionverbod krijgen wegens veldbetreding… (Wat dus, nooit maar ook nooit gaat gebeuren) Dat betekend dus, dat regels soms geen regels zijn. Dat wetende, had de KNVB dit gewoon moeten laten berusten. Vooral vanwege het feit dat er niets is gebeurd, er is zelfs geen fakkel afgestoken welke iemand zou kunnen bezeren. (Was in 2005 wel anders bij de halve finale toen) Het was zelfs zo, dat echt iedereen van elke statuur onderhand op het veld stond, zag zelfs een hogeschool docent over het veld lopen… Do I… Lees verder »

sjefkuh 013
Lid
sjefkuh 013

Ik ben Willem II supporter en stond ook op het veld. Op het moment dat de bal van Johnson tegen paal ketste en we zeker waren van winst was ik me er niet van bewust dat dit misschien wel ernstige gevolgen zou kunnen hebben. We hebben de spelers van AZ netjes behandeld en in een erehaag toegeklapt voor hun prima prestaties tot dusver. Ik denk dat zij dit als mooi hebben ervaren. De media vond het ook mooi en zelfs een voorbeeld hoe clubs in combinatie met supporters en spelers met elkaar om moeten gaan. Maar om dit te voorkomen… Lees verder »

sjefkuh 013
Lid
sjefkuh 013

Ik vind dat de KNVB dit soort unieke situaties die niet erg vaak voorkomen gewoon aan zich voorbij moeten laten gaan bij een goede afloop. Gelukkig kunnen we spreken over een goede afloop met een prachtige manier van omgang tussen supporters, spelers en spelers van de tegenstander. Dit moeten we stimuleren als voorbeeld, hoe het ook kan! Dit is wat de KNVB wil, een sportief sportklimaat waarbij je speelt om resultaat maar toch rescpect hebt voor de tegenstander. Ik snap dat de KNVB 1 lijn wil trekken maar helaas is dit niet reëel. Omdat niet iedere club hetzelfde is. Dat… Lees verder »

Budgie
Lid
Budgie

Hou toch op! We struikelen al over de regeltjes hier en regeltjes daar. Dit was nu een perfect voorbeeld van ONTLADING, EMOTIE, SPONTANITEIT en allemaal recht uit het hart!
Het hart waar de liefde voor Willem II voor altijd zal zitten en die op momenten als deze letterlijk ontploft! Niks geen regeltjes, consequenties etc.
Genieten en koesteren!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ koen verhoeff

Ik Adviseer jou om per direct niet meer de straat op te gaan tot 6 mei. Want er hoeft maar een doorgesnoven gek of straalbezopen figuur tussen te zitten die jou ondersteboven rijdt waardoor je de finale mist zou toch zonde zijn toch? …

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Amen en zo is het

Knvb overdrijf het niet verziek het niet

Supporter zijn van un club in dit geval onze club. Is emotie passie beleving en een Belangrijk deel van het léven.. En als het positief is moet je dat niet bestraffen. Respect dwing je af bij supporters van alle clubs door dit niet te bestraffen. Dus KNVB doe er wat mee en laat het rusten

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

Er hoeft maar 1 gek , doorgesnoven of straalbezopen figuur tussen te lopen die over de schreef gaat en je hangt als club. Laten we dat niet vergeten. Gelukkig is het allemaal zonder incidenten verlopen, maar dat groot feest kun je ook gewoon op de tribune vieren.

Sjalalala
Gast
Sjalalala

Lul niet man, dit is pure emotie en blijheid waar je over 30 jaar je (klein)kinderen nog over verteld. Werkelijk belachelijk dat hier een vooronderzoek van komt. KNVB is de connectie tussen fans totaal kwijt.

WillemIIOosterhout
Gast
WillemIIOosterhout

Naief! Supporters hebben nu eenmaal niets op veld te zoeken. Doe je dat wel, kan je gestraft worden. Dat is nu eenmaal een feit als je regels overtreedt, dan maak je kans op een sanctie. Dit soort regels zijn er helaas niet voor niets. Idd genoeg doorgesnoven mongolen of andere debielen. Daarbij, zoals eerder opgemerkt door Barry, konden de overige supporters niks meer zien van onze helden……

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Lul niet zo slap,ik stond gewoon op de tribune en wat heb ik genoten van die pitch invasion en de vreugde bij de spelers op de schouders!!en ik kon alles zien!!!

Budgie
Lid
Budgie

Kijktip: http://Www.foxsports.nl
Fijne avond

Zekur
Lid
Zekur

Hallo die doorgesnoven gast waarover jij het hebt, die kan net zo goed van alles uitrichten OP de tribune. KNVB gun de mensen hun POSITIEVE feest.

WillemIIOosterhout
Gast
WillemIIOosterhout

Maar daar mag die gewoon komen…

Maar goed, laten we vooral volle bak positief zijn en naar de Kuip gaan met 1 groot dik feest🎉👌🏻

Budgie
Lid
Budgie

Zeg dan niks… je verneukt met je reactie juist de positieve reacties van heel Nederland over het gedrag tijdens de pitch invasion!
Sta er de volgende keer weer (over een jaar of 15)

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Serieus…. meneer de regelneuker! Ik was namelijk straalbezopen en stond kei trots op het veld en nou wat?? Jij zou wellicht eens moeten solliciteten bij de KNVB, grote kans dat er voor jou een mooie carrière in het verschiet ligt bij die corrupte bende! Daar schijnen alleen maar mensen te werken die absoluut niks begrijpen van clubliefde, passie, toewijding en alle emoties die daarbij horen! Against modern football!! Against tyrants like you!!

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Ik ben niet voor het betreden van het veld, maar iedere regel kent zijn uitzonderingen. Dat de KNVB onderzoekt is niet raar, ze kunnen moeilijk anders, maar als alle omstandigheden gewogen zijn kan er maar een conclusie zijn. De supporters zijn het veld opgegaan maar zijn na een half uur allemaal netjes teruggekeerd naar de tribune, waardoor zij gehoor gaven aan de herhaalde oproepen van de stadionspeaker. Willem II heeft daarom het protocol gevolgd en uiteindelijke met succes. Omdat er op het veld verder geen incidenten hebben plaatsgevonden is bestraffing in dit geval niet op zijn plaats. Volgens mij kan… Lees verder »