Stijn Wuytens verwacht er snel uit te komen met Willem II

2
1070

“Het afgelopen jaar kwam ik terug van een zware knieblessure en ik was bijzonder blij met de kans die Willem II mij bood. Na een revalidatie met veel vallen en opstaan, heb ik nog tien wedstrijden mogen meespelen in de Jupiler League, met als hoogtepunt het kampioenschap van de eerste divisie. De start in de Eredivisie was gewoon fantastisch. Ik ben fit en heb alle wedstrijden mogen spelen. Kortom, ik kijk positief terug op dit jaar. En hoewel de laatste vijf wedstrijden een lager resultaat dan gehoopt opleverden was het veldspel, m.u.v. tegen Ajax, altijd goed. Tegen FC Twente gaan we er alles aan doen om het jaar goed af te sluiten”, zegt hij op het digitale thuis van de Tricolores.

Kevin Strootman is zijn grote voorbeeld. “Bij PSV heb ik met hem samengespeeld en vanaf toen is hij het voorbeeld geweest dat ik nastreef. Ik moet dan nog wel verdere stappen zetten. Na een knieblessure duurt het nog heel lang voordat je het volledige vertrouwen in je lichaam hebt terug gekregen. Nu ben ik zo ver en wil ik fysiek sterker gaan worden in alle aspecten. Niet alleen qua kracht en spiervolume, maar ook qua explosiviteit. De trainingsintensiteit moet nu verder richting 100% opgevoerd gaan worden. Mijn wens is om meer box-box te kunnen spelen. Nu mag ik dat nog niet van de trainer.”

Een langer verblijf bij Willem II is zeker een optie. “De gesprekken lopen en ik verwacht dat we kort na het kerstverlof er uit kunnen komen. Voor mij is de trainer belangrijk. Hij geeft mij veel vertrouwen en dat is wederzijds. Hij is altijd heel duidelijk. Normaal gesproken altijd op een rustige manier, maar als het moet dan ook luid én duidelijk.”

Bron: Elf Voetbal

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments