Stijn Wuytens: ‘het is gewoon klote’

0
1484
Stijn Wuytens in gesprek met Omroep Brabant

Stijn Wuytens verzuimt Willem II naar zege te schieten: ‘Het is gewoon klote’

Stijn Wuytens liep na afloop van Willem II – sc Heerenveen met de pest in zijn lijf de kleedkamer in. De Belg miste op het meest ultieme moment een penalty, waardoor de vermakelijke wedstrijd in 2-2 eindigde. “Het is gewoon klote.”

“Ik dacht dat ik hem goed raakte”, zo verklaarde Wuytens na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen. “Ik dacht ook dat hij zat op het moment dat hij vertrok. Maar hij pakt hem nog net.” De Belg zal nog wel een paar dagen aan het moment in de 88e minuut denken. “Ik mis hem op het best mogelijke moment. Het is gewoon klote”, zo treurde de middenvelder.

‘Amusant? Ik was aan het werk’
Ook trainer Jurgen Streppel stond mokkend in de catacomben na de amusante en attractieve avond waarin de neutrale toeschouwer zich opperbest vermaakte. “Jij kan het amusant vinden, ik ben aan het werk. Als je vlak voor tijd een cadeautje krijgt, moet je dat pakken en inpakken en wegwezen.”

Streppel noemt de penalty een cadeautje omdat Willem II vooral in de tweede helft grote moeite had met het sc Heerenveen van interim-trainer Foppe de Haan. Een overwinning was dan ook niet verdiend geweest. “We hebben niet de controle gehad. Eerste helft ging nog wel, de tweede helft niet. Dit is niet de manier waarop we willen spelen. Aan beide kanten was de angst om te verliezen te groot.”

Zivkovic maakt eerste goal
Tevreden was de coach wel met Richairo Zivkovic, die op prachtige wijze zijn eerste doelpunt voor de Tilburgers maakte: “Eindelijk een doelpunt. Daar ben ik heel tevreden mee. Hij werkt hard om uit een vervelende periode te komen. Laten we hopen dat het opmaat is naar meer.”

(Bron: omroepbrabant.nl)