Stijgende supportersaantallen Willem II in tegenstelling tot landelijke tendens

7
1014

Gisteren verscheen een bericht op de site van de NOS dat de supportersaantallen in de eredivisie flink slinken. Dit bleek uit onderzoek van statistiekenbureau Gracenote.
Lees hier het artikel.

Vooral de subtop heeft het zwaar te verduren. Met name SC Heerenveen, FC Utrecht en FC Groningen hebben veel supporters verloren. Willem II is wat dat betreft een witte raaf in deze statistiek. Willem II wist namelijk als een van de weinige clubs een (klein) plusje te noteren. In het seizoen 2016/2017 kwamen gemiddeld 12.294 naar het Koning Willem II-stadion. Vorig seizoen waren dat er 12.421. De voortekenen zijn dat dit seizoen dit gemiddelde weer hoger zal zijn. Er zijn meer seizoenskaarten verkocht dan vorig jaar rond dezelfde tijd, twee van de drie thuiswedstrijden trokken – ondanks de vakantieperiode – meer supporters dan dezelfde wedstrijden vorig seizoen en last but not least, we hoeven niet meer naar het afbraakvoetbal van Van de Looi te kijken.

Dat Willem II leeft blijkt ook uit de uitvakken die tot op heden elke wedstrijd uitpuilen. Laten we deze tendens vasthouden en ons niets aantrekken van de landelijke trend!

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
SargentD
Lid
SargentD

Met het heerlijke voetbal dat we nu eindelijk weer zien (zeker als t gepaard blijft gaan met aardige resultaten) en thuiswedstrijden na de winterstop tegen Ajax, PSV en NAC zullen we aardig wat halve seizoenskaarten gaan verkopen in de winterstop. Dus ik durf er wel wat geld op te zetten dat het uiteindelijke gemiddelde weer hoger gaat liggen dan vorig jaar.
En bij die glory hunters die er dan bijkomen zitten ongetwijfeld ook wel weer wat blijvertjes! wink

Jack de Gier
Lid
Jack de Gier

Volgens het Brabants lachblad elk jaar minder toeschouwers bij thuiswedstrijden Willem ll.
zijn. Dit seizoen een gemiddelde van 11.790 toeschouwers. voor het gemak maar even niet bij vermeld dat we pas 3 thuiswedstrijden hebben gehad, waarvan 2 in de vakantieperiode! Het Brabants lachblad gaat gewoon verder met stemmingmakerij!!!

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

En vorig jaar hoger gemiddelde dan jaar daarvoor. staaltje topjournalistiek van NOS en BD. Nuance aanbrengen in tekst, maar kop niet aanpassen.

djorisnul13
Lid

Willem II en Tilburg leeft. The only way is up!

Scherp blijven op beleving, uitvakken blijven vullen en de ploeg overal in het land maximaal steunen. De sfeer in het stadion in combinatie met leuk attractief voetbal gaat er op termijn voor zorgen dat meer mensen de weg naar het stadion weten te vinden.

TommyV
Lid
TommyV

Ach het zijn appels met peren vergelijken. Uiteindelijk zal het stadion dit seizoen ongeveer net zo vol zijn als vorig jaar en dat is prima. Wel jammer dat het ‘Adrie-effect’ uitblijft. Had gehoopt dat het aanvallende en leuke spel wat meer toeschouwers zou gaan trekken, maar wie weet komen die nog.

Frietmet
Lid

Dat kost tijd. Je raakt ‘klanten’ sneller kwijt dan ze terugkomen. Zeg express klanten omdat de echte supporters toch wel een kaart halen.

Zo’n actie middag als tegen Excelsior helpt natuurlijk om nieuwe supporters te kweken. Het is inzetten op de jeugd.

“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” – Eric Cantona.

Alex
Gast
Alex

Dat moet je ook positief zijn. Dat betekend dat Willem II relatief veel trouwe supporters heeft die al jaren trouw komen en relatief weinig neutrale supporters/gelegenheidssupporter. We op dit vlak denk ik een hele stabiele club en dat komt denk ik doordat er relatief veel volk komt kijken uit eigen stad /nabije omstreken doordat we een kleiner achterland hebben door al onze buren!