Stichtingsbestuur zegt vertrouwen in gehele RvC op

12
1700

Gisterenavond heeft het Stichtingsbestuur “het voornemen tot het opzeggen van het vertrouwen in de Raad van Commissarissen” medegedeeld aan de Raad van Commissarissen en aan de Directie van Willem II. De redenen die tot het besluit van het Stichtingsbestuur hebben geleid zijn woensdagavond benoemd door het Stichtingsbestuur aan de Clubraad.

Op grond van de statuten dient het Stichtingsbestuur rekening te houden met termijnen voor een te houden bijeenkomst, waarbij de RvC-leden en de Directie het woord kunnen voeren. Deze bijeenkomst zal op woensdag 29 augustus 2018 plaatsvinden.

Inmiddels hebben Jack Buckens en Jan Scheerlinck de eer aan zichzelf gehouden. Dit hadden zij al gedaan, voordat het Stichtingsbestuur het vertrouwen in de gehele RvC had opgezegd. Het is de vraag wat de drie overgebleven functionarissen, Jan van der Laak, Ruud Vreeman en Ronald Hermans, nu gaan doen.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dirruk
Gast
Dirruk

Waarom wachten tot de 29e augustus voordat ze weggestuurd worden? Ze houden de eer niet aan zichzelf dus gewoon nu die 3 commissarissen buitenkieperen. Optreden in het clubbelang en iedere dag wachten is een verloren dag voor onze club.

Robby
Gast
Robby

Dit kan alleen tijdens de AvA (Algemene vergadering voor aandeelhouders). Dus het st. Bestuur kan dit niet sneller doen dit is in de statuten zo geregeld.

Dirruk
Gast
Dirruk

Dat weet ik Robby maar die hadden gewoon gisteren of vandaag al bij elkaar moeten komen en niet pas 29 augustus. Ze weten toch al allemaal wat er gaat gebeuren en elke dag die men wacht is een dag te lang en kost onze club onnodige tijd voordat men kan beginnen aan de wederopbouw op bestuurlijk gebied!

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

Zal te maken hebben met termijnen die gelden voor dergelijke vergaderingen

Henkie013
Lid
Henkie013

Hoezo Dirruk, de RVC bestuurt niet dus heel veel schade kunnen ze niet aanrichten in 2 weken. Bovendien heb je die tijd en wellicht nog wel langer nodig om capabele vervangers te zoeken. Het zou denk ik tevens geen overbodige luxe zijn de bezetting van de clubraad eens kritisch te analiseren. Het zou niet zo moeten zijn dat zij enkel een functie hebben wanneer het 5 voor 12 is en er koppen moeten rollen en noodgedwongen (slechts deels geïnformeerd) hun stem moeten laten gelden. Ik vind bovendien dat de notulen van zowel RVC als stichtingvergaderingen ter inzage openbaar moeten zijn… Lees verder »

Robby
Gast
Robby

Kan wel kwaad. Joris kan bijv. Nu een transfer afsluiten met toestemming van de overige leden van de RvC die zeer nadelig is voor ons. Die leden weten nu al dat ze weg moeten dus waarom zouden ze nog ingrijpen? Ze hadden net als die andere al moeten opstappen ze weten dat ze eruit worden gezet waarom dan toch blijven? Dit is zeer zeker nadelig maar niets tegen te doen deze termijn staat blijkbaar in de statuten van onze club.

Dirruk
Gast
Dirruk

Beste Henkie013, Ik begrijp heel goe wat je bedoelt en zal je stellingen proberen te weerleggen. Het kan zeker wel kwaad dat de RVC nog blijft zitten. Onder meer omdat deze personen toch einde verhaal zijn en nu blijven stoken en onrust veroorzaken en dat is niet goed voor onze club. Als de waarheid binnenkort naar buiten komt zal je zien dat deze figuren wel degelijk de club bestuurden en daarbij het vastgestelde beleid daar niet mee dienden. Het zal idd niet lukken om morgen een compleet nieuwe RVC te installeren maar dit mag nooit een reden zijn om de… Lees verder »

Double Double UK
Gast
Double Double UK

In het BD staat vandaag een goed opiniestuk over de bestuurscrisis. Een goede analyse die ik ook Dirruk aanbeveel om te lezen. Ik blijf van mening dat het stichtingsbestuur hier veel meer valt te verwijten dan de rvc. Ik denk ook dat Paul Gerritse meer van het pluche en Berry houdt dan de leden uit de RvC. Zo makkelijk vind je geen commissarissen met dergelijke bestuurlijke ervaring (uitgezonderd kaakchrirurg en kledingmaat) en binding met club en regio. Neem maar van mij aan dat ook Interpolis sneller de geldkraan dicht gaat draaien met het vertrek van Jack. Het huidige bestuur van… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

@Double Double UK, ik heb het opinie stuk nog niet gelezen maar als dit van het BD komt (Wilbert Hack) dan verwacht ik niet veel soep. Die gast heeft er al zo vaak naast gezeten dat ik hem al niet meer serieus kan nemen. Dat Interpolis nu eens zou stoppen als sponsor doordat we hun oud topman niet meer in de RvC hebben lijkt wat overdreven. Zou toch van de zotte zijn dat sponsoren een eigen mannetje in onze RvC willen hebben voordat ze sponsor willen worden. Sterker nog regeren over eigen geld heet dat meen ik en daar hebben… Lees verder »

Henkie013
Lid
Henkie013

Helder, dank voor de uitgebreide reactie.

Dirruk
Gast
Dirruk

Zijn ze onderhand al weg?

Strepseltje
Gast
Strepseltje

misschien als jij het goede voorbeeld eens geeft……