013 graden en droog; vanaf 16 uur Bierstrasse in Stadhuisstraat

2
2322

Stichting KingZine organiseert samen met klein cafe Van Horen Zeggen en cafe de Boekanier op zaterdag 31 maart vanaf 16.00 voor de wedstrijd Willem II-Fc Utrecht Willem II de Willem II bierstrasse in de stadhuisstraat. Was je de voorgaande edities niet aanwezig, check dan nog even deze link, wellicht dat dit je overtuigd om deze keer wel aanwezig te zijn wink

De Kruikenzeiker beschrijft waarom je er bij moet zijn!


De afgelopen jaren zijn de Willem II-supporters niet meer zo eensgezind als dat wij dat waren. In de jaren dat wij met een paar honderd man naar plaatsen als Maastricht of Sittard reisden merkte je veel meer broederschap en verbondenheid onder de supporters. Initiatieven als ‘Blok B’, het gooien of afsteken van vuurwerk of iets simpels als het zingen van een bepaald liedje zorgde voor zoveel verschillende meningen binnen supportersgroepen dat er niet meer met elkaar gesproken en overlegd werd maar dat men maar gewoon besloot schijt te hebben aan wat een ander dacht.

Vorige week maandag kwam een potentieel keerpunt. Supporters uit allerlei geledingen en groeperingen staken de koppen bij elkaar en vonden dat het nodig was een gezamenlijk statement te maken. De supporters maakten één vuist. Dit zette zich door op de tribune tijdens Willem II – PSV en FC Twente-Willem II want tijdens deze wedstrijden hing er een fantastische sfeer. Ik wil het niet meer hebben over het statement, daar is genoeg over gezegd en geschreven. Laten we er na de historische 5-0 overwinning op PSV vooral uit halen dat de rijen tussen de supporters gesloten zijn. Laten we de eensgezindheid die we toonden met het statement en met de sfeer tegen PSV en FC Twente doorzetten.

Wat is er nou mooier dan samen met je medesupporters een pilske vatten in de stad? Een muziekske, een pilske, wellicht wat voetbal op de tv en hopelijk wat beter weer. Maar vooral gezelligheid. Samen ouwehoeren over de 5-0 tegen PSV of over barbecueën in het uitvak van De Langeleegte. Samen een witbiertje drinken en goed in d’n ollie naar het stadion lopen. Samen met alle supporters toeleven naar de wedstrijd Willem II – FC Utrecht. Alle supporters dus, of ze nou jong, oud, verrekkes lillik, knap, lekker of goed laatstig zen!

Kom dus op 31 maart naar de Bierstraße en drink samen op de herboren onderlinge verbondenheid.

De Kruikenzeiker

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
ADA
Gast
ADA

doe mij maar n pilske bij de kok, is elke wedstrijd gewoon vantevoren open, dus daar is iedereen elke week welkom!!

Spannie
Gast
Spannie

Zeer ge,zellig en.mooi evenement. Ik ben een van die gasten.op de foto en.op die zitzakken. We hadden zoveel witbier op in het zonnetje, dat de wedstrijd in een roes voorbij is gegaan. Wel top geregeld en lekkere braadworsten !