Stichting KingZine bijna volwassen

7
856

Stichting KingZine is jarig. 17 jaar zijn we vandaag geworden. Op 9 oktober 2001 kwam een groep fanatieke supporters bij elkaar in een typisch Tilburgse locatie. Een inmiddels gesloopt pand tussen De Heuvel en het Pieter Vreedeplein.

Zij ergerden zich in het post Co Adriaanse tijdperk aan de gezapige sfeer op de tribunes en het gebrek aan onderlinge saamhorigheid. Dat moest anders, vonden zij.

Deze groep verenigde zich en een stichting werd opgericht. Stichting KingZine zag het levenslicht. In de beginperiode roffelde KingZine tot afgrijzen van Willem II vaak op de trommel. KingZine werd een splintergroepering genoemd. En ach, misschien was dat toen wel zo.

In de loop de jaren verdwenen de rauwe randjes een beetje en ging Stichting KingZine steeds meer een faciliterende rol spelen, met name op het gebied van de uitwedstrijden en de website Tilbo.com. Een natuurlijk proces dat alleen maar goed is. Maar KingZine is nog steeds springlevend. Vandaag op haar 17e verjaardag kijken we toch wel met trots terug op de zaken die we bereikt hebben, samen met een heleboel andere fanatiekelingen. In de beginperiode was er de verhuizing van vak N naar de KingSide, het verwijderen van het hek tussen B en C en het ontstaan van Tilburg Tifosi uit Stichting KingZine. Van recentere datum zijn de uitpuilende uitvakken en het standbeeld van Jan van Roessel.

We voelen ons nog jong genoeg om de komende jaren vol energie te blijven werken aan de onderlinge verbondenheid onder Willem II-supporters. Wil jij ons hierbij ondersteunen? Voor € 18,96 per seizoen ben je al Vriend van KingZine. Ruim 1.250 supporters gingen je al voor.
Aanmelden kan hier

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
MarathonMan66
Gast

KLasse. Ga zo door!

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

De mannen van het eerste uur mogen best trots zijn op wat zij in gang hebben gezet en wat er sindsdien bereikt is.

Frietmet
Lid
Frietmet

Gefeliciteerd. De huidige sfeer in het stadion is tot stand gekomen door jullie samenkomst 17 jaar geleden !

Flash
Gast
Flash

Jeetje, 17 jaar geleden al weer!

TilBrow@
Beheerder

Cheers …. smile

newsflash
Gast
newsflash

Zonder jou waren we helemaal nergens geweest Tilbrow@ !

TilBrow@
Beheerder

Nah, Newsflash dan doe je veel andere en ook jezelf veel te kort! Allen voor een en een voor allen lol