Stichting KingZine bedankt Koster

22
3654
Fotoburo Toin Damen ©

Terug naar maart 2018, Willem II speelt erbarmelijk en onherkenbaar voetbal en de supporters zijn terecht ontevreden. Het supporterscollectief start een gezamenlijke actie waarbij om het hoofd van trainer Erwin van de Looi gevraagd wordt. Vanuit het hele land is er commentaar op deze actie maar uiteindelijk leidt dit wel tot het vertrek van de trainer. Later diezelfde week wordt het herstel ingezet met een historische 5-0 overwinning tegen PSV.

Het echte herstel volgt het volgende seizoen. Aan het begin van dat seizoen keert Adrie Koster terug naar Willem II. Onder Koster gaat Willem II weer het voetbal spelen wat wij als supporters graag willen zien. Een herkenbaar Willem II speelt aanvallend voetbal en scoort daarmee de nodige punten. Historisch is het halen van de bekerfinale. Na een triller in de halve finale thuis tegen AZ mag Willem II het op 5 mei in de kuip opnemen tegen Ajax. Helaas wordt deze finale wel verloren. Ook in andere wedstrijden dat seizoen is het genieten. De doordeweekse uitwedstrijd in Almelo waarin een frivool Willem II onder leiding van Isak weet te winnen van Heracles is een van de voorbeelden daarvan. Door wat tegenvallende resultaten na de verloren bekerfinale mist Willem II helaas het toetje van de play offs voor Europees voetbal maar Willem II is weer Willem II.

Het seizoen 19/20 kon bijna niet beter gaan dat het seizoen 18/19 was de gedachte vooraf. Maar achteraf kunnen we spreken van een fantastisch seizoen. Er werd meer dan terecht gewonnen in Amsterdam en Alkmaar en ook PSV ging in eigen huis over de knie. Opnieuw lag aanvallend en attractief voetbal aan de basis van dit succes. Heel Tilburg was weer trots op Willem II. En toen kwam corona, het succes seizoen kwam abrupt tot een einde. De vijfde plek op de ranglijst was echter genoeg voor Europees voetbal. Na de bekerfinale in het eerste seizoen onder Koster werd er dus Europees voetbal gehaald in zijn tweede seizoen.

Dit seizoen ging het echter allemaal minder. Natuurlijk zijn er een hoop excuses te bedenken. Ja, Willem II had last van blessures en corona in de eerste seizoenshelft. En ja, we hebben flink wat te klagen over beslissingen van scheidsrechters en VAR dit seizoen. Maar de 17e plek op de ranglijst is wel een feit. Het is duidelijk dat er ingegrepen moet worden. In het voetbal zijn de manieren waarop je kan ingrijpen echter beperkt, het ontslaan van de trainer is een van de weinige dingen die je kan doen. Hoe pijnlijk we dit ontslag ook vinden en hoe onterecht het ook lijkt gezien de prestaties in de voorgaande jaren, een andere optie zagen wij ook niet meer.

Via deze weg willen we Adrie Koster wel bedanken voor alles wat hij voor onze club heeft gedaan. Onder leiding van Koster heeft Willem II haar eigen gezicht weer teruggekregen. Koster was een baken van rust in de organisatie en was voor supporters altijd aanspreekbaar zonder dat hij daarbij op zijn mond gevallen was. Vorige week nog was Koster de enige die verantwoordelijkheid nam toen supporters om uitleg over de slechte resultaten vroegen. Onder leiding van Koster hebben we kunnen genieten van een bekerfinale en Europees voetbal. Wat ons betreft mag Adrie dan ook met een opgeheven hoofd vertrekken.

Tegelijkertijd roepen we de hele spelersgroep op om eens goed in de spiegel te kijken. Dit ontslag is aan jullie te danken! Laat in het resterende deel van dit seizoen zien wat jullie kunnen en zorg dat dit ontslag niet voor niets is geweest. Naast de spelers is het ook taak aan de directie om door te pakken. Daarbij is het aanblijven van Vink in onze ogen een duidelijke no-go. Willem II hoort in de eredivisie, aan jullie, spelers, staf en directie om te zorgen dat we daar blijven.

22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments