Stem op jouw Willem II culthelden

49
8834
alt

Deze week riepen we jullie op om jullie favoriete culthelden in te sturen via een reactie op onze website. Dat is in grote getalen gebeurd. We noteerden meer dan 500 inzendingen, waarvan veel terugkerende namen. Daarbij valt het ook op dat iedereen een andere interpretatie heeft van het woord ‘cult’. 

Sommige gaan voor de beste voetballers die ooit de clubkleuren hebben verdedigd, een andere juist weer voor de schlemiel. Voor de duidelijkheid: VI is op zoek naar spelers, die ondanks hun gebreken, een bijzonder plaatsje in het hart van de fans hebben veroverd. Een publiekslieveling die met regelmaat mooie acties kon afwisselen met knullige acties, maar desondanks geliefd bleef bij de supporters.

Dit heeft ons doen besluiten om spelers als Fran Sol, Raymond Victoria en Mariano Bombarda niet op de shortlist te plaatsen. Uit alle inzendingen zijn we tot de onderstaande lijst gekomen. We vragen jullie nu om de komende dagen een stem uit te brengen op 3 spelers. Uiteindelijk zullen we de 3 meest gekozen spelers met de redactie van VI delen. Als de winnaars bekend zijn, willen we jullie nog vragen om mooie anekdotes van deze culthelden te delen.

Stem op jouw 3 favoriete Willem II culthelden

 • Arjan Swinkels (25%, 1.383 Stemmen)
 • Frank Demouge (12%, 687 Stemmen)
 • Frank van der Struijk (10%, 571 Stemmen)
 • Jatto Ceesay (9%, 530 Stemmen)
 • Jonas Heymans (7%, 405 Stemmen)
 • Huub Loeffen (5%, 266 Stemmen)
 • Maikel Aerts (4%, 242 Stemmen)
 • Jack de Gier (4%, 211 Stemmen)
 • Ousmane 'Papa' Sanou (4%, 197 Stemmen)
 • Wanny van Gils (3%, 186 Stemmen)
 • Ricardo Ippel (3%, 142 Stemmen)
 • David Loggie (2%, 114 Stemmen)
 • Toon Nelemans (2%, 106 Stemmen)
 • Henk van Rooij (2%, 103 Stemmen)
 • Gaby Jallo (2%, 102 Stemmen)
 • Bjorn Sengier (2%, 102 Stemmen)
 • Mohammed Sylla (2%, 90 Stemmen)
 • James Quinn (1%, 83 Stemmen)
 • Zsombor Kerekes (1%, 70 Stemmen)

Totaal stemmers: 2.453

Laden ... Laden ...

49
Reageer op dit artikel

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
18 Discussie draadjes
31 Discussie antwoorden
1 Volgers
 
Meest gereageerde discussie
Populairste dicussies
37 Gereageerd
KruikenTrotsTricolores ForeverKruikenTrotsOme joopObjectivo Recent gereageerd
  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
KruikenTrots
Lid
KruikenTrots

Wat voor de een een cultheld is, is dat voor de andere niet.
Voor mij zijn Swinkels en Demouge alleen echt géén CULThelden. Dit zijn gewoon ‘echte’ helden, koningskinderen. Een cult held zit voor mij toch echt in een andere categorie. Cultheld zijn spelers die je waardeert ondanks dat ze NIET zo succesvol waren. Swinkels, Demouge, van Struijk zijn naar mijn bescheiden mening toch echt WEL succesvol geweest naar het niveau van Willem II gekeken.

Jim van Fessem
Gast
Jim van Fessem

Daar heb je hem aan. De meester van open deuren open trappen.

Ik durf te wedden dat je een week geleden niet eens een mening had over CULThelden. Maar nu sta je opeens boven iedereen met je mening.

KruikenTrots
Lid
KruikenTrots

Ik sta boven niemand. En heb net als de 2400 andere een stem uitgebracht en geef hier mijn mening hoe ik er naar kijk. Daar is dit forum toch voor? Mijn stem ging naar Loeffen, Sanou en Sengier. Om de reden die hier boven staat. En fijn dat je durft te wedden met iemand die je niet eens kent.

Jim van Fessem
Gast
Jim van Fessem

Waarschijnlijk heeft iedereen al gestemd. Maar we kunnen Jatto nog in de top 3 krijgen!?

Het scheelt maar 12 stemmen!!!!!

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Ik denk dat het tijd is om je weer te melden bij je begeleider, ouwe!

Jim van Fessem
Gast
Jim van Fessem

En jij bij je moeder waar je nog woont waarschijnlijk.

Ik gun het Jatto gewoon. Zielig mannetje.

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Ik reageerde op de debiele reactie van Ome Joop, niet die van jou! Dat die andere reactie verdwenen is, daar kan ik niets aan doen.

Javke
Gast
Javke

Frank Demouge
Frank vd Struik
Rangelo Janga

Zero13
Gast
Zero13

En toch mis ik Leon Meijs! Swinkels en Ceesay kan ik me helemaal in vinden!

Objectivo
Gast
Objectivo

Onze Leon ja, de rechtsback die altijd achteruit liep😀

Louis Depuyt
Gast
Louis Depuyt

1. Henk van Rooij. Kon het publiek goed opzwepen en was een heerser in de lucht bij kopduels. Deze duels gingen dan meestal niet eens om de bal maar om het duel met de tegenstander. Op een Panini plaatje werd hij eens omschreven als een “wellicht iets te trage spits..” Dit was dan nog een compliment want een sprint met een schilpad zou hij ruimschoots verloren hebben.Later is Henk amateur trainer geworden in de regio Tilburg e.o. 2. Wanny van Gils. Als er ooit een speler in Tilburg verguist en vervloekt is dan komt hij hiervoor in aanmerking. Hij kwam… Lees verder »

TilBrow@
Beheerder

Idd Henk was supertraag, herhinner me nog een wedstrijd dat hij 2 doelpunten maakte met z’n hand zoals Maradonna, beide afgekeurd! Vond David Loggie anders ook wel een cultheld, type Demouge, maar dan zonder tanden!

Dirruk
Lid
Dirruk

David Loggie, De man die regelmatig met de brancard van het veld afging maar dan toch uit de dood herrees om het publiek nog te bedanken. Aan de ene kant zeker cult maar aan de andere kant ook gewoon held omdat hij vaak belangrijk was. Maar zo komen er nog meer namen hier voorbij die geen recht doen aan de prestaties van deze personen. Culthelden zijn voor mij dan toch echt gasten als Huub Loeffen en b.v. Wiljan Pluim, die weinig tot niks gepresteerd hebben in het rood, wit en blauw, maar waar je toch sympathie voor had om een… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Over sympathie gesproken Michel kreek die zn contract inleverden omdat ie niet meer aan de verwachtingen kon voldoen

Cards
Lid
Cards

Dit gaat Henk met afstand winnen met Arjan als goede tweede toch want die mag er ook best wezen

TILBURG
Gast
TILBURG

Daarom staat die met afstand stijf onderaan zo hard wint die

Cards
Lid
Cards

die had zoveel punten dat het weer naar nul versprong

BCFCVicky
Lid
BCFCVicky

Ff off topic ter informatie. Willem II zou samen met ado en twente geïnteresseerd zijn in Samy Bourard https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/929360/-ado-zit-niet-stil-eindhoven-smaakmaker-en-swansea-middenvelder-op-komst-.html

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Lijkt me sterk dat ze hier interesse in hebben, dit is een aanvallende middenvelder. Of er gaan 1 of 2 spelers ons verlaten, dan zou het mogelijk kunnen zijn.

Robby
Lid
Robby

Nou zoveel echte middenvelders hebben we anders niet. Tresor, Saglam, Llonch, Sadikki en dan als nood Vrousai en Zuiderwijk als talent. Dat is net 6. Akkaynak tel ik even niet mee. Saglam kan ook als middenvelder uit de voeten dus een extra 10 erbij is niet verkeerd. Al zou ik eerder voor een balafpakker kiezen.

TTB
Lid
TTB

@Robby

Van alle middenvelders die jij noemt zijn alleen Llonch en Saddiki de balafpakkers. Tresor, Saglam, Vrousai, Zuiderwijk en Akkaynak zijn bij mijn weten allemaal spelers die liever aanvallend middenveld spelen en/of daar beter uit hun recht komen.

Dus investeren in nog een “10”, zoals deze Samy, lijkt mij alles behalve nodig. Kunnen dat geld beter investeren in echte verdedigende/controlerende middenvelders.

Robby
Lid
Robby

Saddiki is meer een controlerende middenvelder (zoals hij afgelopen seizoen gebruikt werd) net zoals Saglam en Akkaynak dat zijn. Saglam kan ook op 10 uit de voeten maar zie voor hem volgend seizoen meer een rol op Saddiki zn plek. Speelde die ook afgelopen seizoen. Dan heb je als echte nr 10 alleen Tresor, Vrousai kan er bij nood spelen maar is meer een vleugel aanvaller en Zuiderwijk is nog te jong voor in de basis. Dus iemand achter Tresor is zo gek nog niet al zou ik meer voor een vervanger voor Llonch gaan aangezien daar van de winter… Lees verder »

Willem Colores
Lid
Willem Colores

Voor mij is de keus gevallen op 1.met stip Huub daarna volgen 2. Ceesay en 3. Sengier. Mooie herinneringen aan deze gasten.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

het liedje wat we voor Huub hadden was ook cult

🎵Jalala Huub Huub jalala Huub Huub🎵

Misschien moeten de mannen van Tilbo een topic openen over cult liedjes die er in het verleden gezongen werden

013 s
Gast
013 s

Jordens peters misschien staat niet eens tussen

Jim van Fessem
Gast
Jim van Fessem

Lees eens dit artikel voordat je reageert. Een cultheld is niet hetzelfde als zomaar een held.

En bovendien spel je de achternaam van onze Captain met een hoofdletter.

jimvanfessem
Lid
jimvanfessem

Zo is dat! Ouwe copycat

Jim van Fessem
Gast
Jim van Fessem

grin

UNITED
Lid
UNITED

Freekie heerkens is ook wel een echte cultheld eigenlijk

Kingo fan
Gast
Kingo fan

Ik mis Kostas Lamprou

013Tilburg
Gast
013Tilburg

Ik mis jouw moeder.

Belgske.
Lid
Belgske.

mijn top 3 staat nog in de lijst maar niet op de beoogde bovenste plaatsen. Het zijn Wannie van Gils, Huub Loeffen en Arjan Swinkels… De jongere garde kent Huub en Wannie wss niet… ik zal proberen uit te leggen waarom die twee absolute culthelden zijn voor mij. Alhoewel ze beiden heel beperkt waren op voetbalgebied, brachten zij de nodige ‘positieve’ animo in het stadion bij een opwarming. Als het op het veld weer eens niet lukte, scandeerde het publiek hun namen, ook al wist het publiek dat het geen noden aan de dijk zou zetten. Wie herinnert het zich… Lees verder »

Jim
Gast
Jim

Ik mis Bud Brocken en John Feskens

Wally58
Lid
Wally58

Ik mis Bombarda !!

Danny Schenkel
Gast
Danny Schenkel

Swinkels, Demouge en Aerts voor mij! Swinkels, omdat ik weinig andere spelers heb gezien met zijn instelling, een echte buldog die naar mijn mening nog meer vechtlust had, dan nu Peters en Holmen (alleen niet hetzelfde niveau) Altijd tot hij niet meer verder kon, en dan nog een beetje! Een jongen van de club, die ook graag een pilske ging drinken in de Tilburgse binnenstad. Held! Demouge, zeker in die tijd, waar we eigenlijk alleen maar ”alle ballen op Frank” speelde, zich iedere keer tot op zijn wenkbrauwen afgebroken door de verdediging probeerde te beuken. Je kon het aan zijn… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Voor mijn Jack de Gier

Omdat ie un keer moest keepen meen twente thuis. En dat ie thuis tegen Nec un keer scoorde en voor het uitvak ging zitten omdat heel de wedstrijd werdt uitgescholden Door het Nec publiek scoorde aan de Goirleseweg en rende vervolgens naar het uitvak en ging daar zitten

Moker
Lid
Moker

Klopt! Jacky, Jacky, Jacky goal!! Scandeerden we! De eerste bal op goal pakte hij met een fantastische zweefduik, maar de eerste de beste erna, vloog er vol in en was zelfs voor een omgekochte Afrikaanse doelman houdbaar! Goud!

arki
Lid
arki

Voor mij vreemd dat Jonas Heymans in de top drie staat. Een huurling die 19 wedstrijden voor Willem II heeft gespeeld. Ik was hem eigenlijk al weer vergeten. Jammer als een echte Willem II’er als Ceesay daardoor buiten de top 3 zou vallen.

FranSol1896
Lid
FranSol1896

Die heeft op Facebook mensen gevraagd te stemmen. Wat mij betreft ben je dan geen cultheld maargoed…

Jim van Fessem
Gast
Jim van Fessem

De twee Franken staan nu boven hem!

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Geen Yassine Abdeloui en geen Henk Vos?Dan maar Sengier Loggie en Papa Sanou natuurlijk!

Dre
Lid
Dre

Jatto hoort mijns inziens echt in die top 3. Wat heb ik op hem gevloekt als er weer een kut voorzet kwam of als hij weer met een domme rode kaart van het veld gestuurd werd maar wat heb ik ook vaak gejuicht. Was in CL tijd bijna bij elk doelpunt betrokken. Keerde later nog terug maar heeft nooit een waardig afscheid gehad. ‘Waar is Jatto’ zoektocht zegt genoeg. Deze man is cult en verdient nog een ererondje in het koning Willem II stadion. Jatto ceesay, Jatto ceesay de zwarte TGV

Dick
Gast
Dick

Waar staat mariano bombarda bij de cult hekden?

013Tilburg
Gast
013Tilburg

Zoals te lezen is in het artikel: nergens. Is vanwege de beschrijving die VI aan cult hangt uit het lijstje gehaald.

Mijn top 3:

Swinkels
Demouge
Loeffen

Koossie
Gast
Koossie

Arjan Swinkels
Frank vd Struijk
Frank Demouge

Maaszult
Lid
Maaszult

Een cultheld is iemand die heel populair is maar niet vanwege zijn voetbalkunsten. Bombarda was een begenadigd speler in de 16 van de tegenstander, dus die telt niet, net als bijvoorbeeld Fran Sol. Spelers als vd Struijk of Swinkels gaven altijd 110% maar hun techniek liet nogal te wensen over. Sengier had als kooivechter een bijbaan als profkeeper. Dat maakt ze culthelden wink

Wouter
Gast
Wouter

Maar Bombarda had echt wel zijn beperkingen. En voor mij is hij ook echt wel cult.

Wat ik niet snap, vorige week noemde iedereen Huuub. Nu staat ie in middenmoot