Statement Willem II over behandeling supporters in Amsterdam

13
1288

Willem II heeft sinds zaterdagmiddag de ontwikkelingen omtrent de eigen supporters in Amsterdam én de verschillende berichten daarover in de media op de voet gevolgd.

Een groep van pakweg 150 supporters maakte van de vrije vervoerregeling gebruik en reisde per trein af naar Amsterdam Centraal Station (CS), om vervolgens voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – Willem II de stad in te gaan. Echter werd hen op het perron de toegang tot het stadscentrum door de politie ontzegd. Aanleiding daarvoor was een noodbevel, ingezet door de gemeente Amsterdam.

Laten informeren
Zonder toegang tot sanitaire voorzieningen, eten en drinken, hebben onze supporters daar een lange tijd moeten doorbrengen. Uiteindelijk is besloten dat de groep terug de trein in moest, om vervolgens af te reizen naar het stadion. Tijdens dit voorval heeft de club zich continu door de politie Tilburg over de gang van zaken laten informeren.

Uiteenlopende lezingen
Over het gedrag van onze supporters op weg naar Amsterdam en het optreden van de politie en ME te Amsterdam zijn in de media uiteenlopende lezingen verschenen. Om duidelijkheid te krijgen heeft Willem II sinds de gebeurtenissen achter de schermen gesproken met supporters, de gemeenten Tilburg en Amsterdam en de politiekorpsen Tilburg en Amsterdam. Uit die gesprekken is voor de club echter niet geheel duidelijk geworden wat de ware lezing van het verloop van de dag is en op basis van welke informatie bepaalde beslissingen ten aanzien van onze supporters genomen zijn. Uit de geringe informatie die de club vooralsnog heeft, is ook niet gebleken dat onze supporters terecht zijn vastgehouden op Amsterdam CS. Uit het contact met deze partijen heeft de club wel kunnen opmaken dat alle partijen de intentie hebben om de waarheid boven water te krijgen. Dat geldt uiteraard ook voor Willem II.

Juridische stappen
De club is ervan op de hoogte dat supporters het voornemen hebben juridische stappen tegen de politie Amsterdam en gemeente Amsterdam te nemen. De club zal in haar wens om de waarheid boven water te krijgen, de supporters in dit proces waar nodig ondersteunen.

Teleurstelling
Feit blijft dat de dag van de groep supporters is uitgelopen op een zware teleurstelling. De club betreurt dat deze supporters ongeacht de achterliggende redenen de dupe zijn geworden en hoopt dat een dergelijke scenario voortaan voorkomen kan worden.

(Bron: willem-ii.nl)

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
vakkieB
Gast
vakkieB

Héél goed WillemII. Laat dit niet over je kant gaan.
Cliché: totaal onacceptabel. Tot de onderste steen
boven is.

Rene
Gast
Rene

Het lijkt misschien niet zo, maar in diplomatiek taalgebruik is dit echt een dikke vette middelvinger naar Amsterdam. Ik sta ervan te kijken dat Willem II het zo overduidelijk opneemt voor haar supporters. Supergoed gedaan van de club. Complimenten!

Jimvanfessem
Gast
Jimvanfessem

Lekker groen links blijven stemmen mensen dat helpt ons land er weer bovenop. (Voor de serieuzen onder ons: dit is synisch bedoeld)

Verpa
Lid
Verpa

Kan het niet laten hier even op te reageren. Waar is deze opmerking (lees: stemmingmakerij) voor nodig? Weet jij op basis van welke informatie Femke Halsema het besluit tot een noodbevel heeft genomen? En van wie zij deze informatie heeft ontvangen? Begrijp mij niet verkeerd, wat betreft dit voorval moet de onderste steen boven komen, want zoals de supporters in Amsterdam zijn behandeld is onacceptabel. Dit soort opmerkingen dragen daar echter helemaal niets aan bij. Maar ach, het feit dat je ‘synisch’ schrijft zegt eigenlijk al genoeg.

Rene
Gast
Rene

Hoi Tilbo. Als jullie zo’n bericht laten staan, dan mag ik er ook wel op reageren, toch?

@Jimvanfessem, ik ben nu 53 jaar oud. In mijn hele leven heb ik één keer een regering meegemaakt die je met recht ‘links’ zou mogen noemen en dat was de regering Den Uyl in negentienzoveelenzeventig. Leg mij nou eens uit waarom links van zoveel dingen de schuld krijgt, terwijl rechts al die tijd aan de macht is geweest (en kom alsjeblieft niet aan met Wim Kok, want als je dat links noemt dan heb je er geen idee van wat links is).

Robby
Gast
Robby

Zullen we politieke discussies op een andere forum voeren ipv hier?

Rene
Gast
Rene

Je hebt gelijk. Ik zal voortaan beter proberen me in te houden.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Goede reactie vanuit de club en dat ze ook de supporters willen helpen/ondersteunen waarnodig.

Zonder letterlijk de ze dat ze kant van de supporters kiezen zegt dit toch genoeg. Als er ergens iets kleins vanuit Amsterdam was gekomen dat de supporters iets fout hadden gedaan. Had de club nooit deze standpunt ingenomen
—————————————————————-

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Begrijpelijk reactie vanuit Willem II. Ondanks dat iedereen weet dat we niks fout hebben gedaan kan Willem II moeilijk zeggen dat dit direct de waarheid is. Zodra het onderzoek is gedaan kan de club pas oordelen en zal dan wel met een nieuw statement komen. Door haar steun te geven aan de supporters met juridische hulp, wat ze bieden, geven ze aan dat ze ons steunen. Zou wat zijn als Willem II met een statement zou komen:” Politie Amsterdam liegt alles bij elkaar en er is niks gebeurd.”. We weten dat we niks hebben misdaaan en dat zal bewezen worden!

UNITED
Gast
UNITED

Lekker politiek correct. Ze zullen ook maar opkomen voor hun klanten.

RoemenGlorieVakE
Gast
RoemenGlorieVakE

Nog niet zolang geleden zou Willem II meteen afstand hebben genomen van de eigen supporters. Dit is een wat formele reactie maar in feite zegt de club achter de supporters te staan. Een hele vooruitgang dus.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Zure gast. Is toch logisch dat de club niet met aannames gaat gooien nu. Als de media in Nederland doet is het verkeerd maar de club moet dat wel doen? Dit is gewoon een correct statement. De club wacht gewoon af wat er uit het onderzoek komt en zegt nu gewoon achter de supporters te staan volgens mij..

Robby
Gast
Robby

Vergeet niet dat er allerlei verhalen de ronde in doen de een zegt dit de ander spreekt dit tegen (de twee korpsen) dus wat is nu de waarheid. Willem II had al een statement direct uitgebracht uit de mond van van Gool en spreekt dit nu ook niet tegen. Wachten het onderzoek af en hoop dat ze ook daadwerkelijk meewerken met de waarheid boven te krijgen.