Statement Willem II over behandeling supporters in Amsterdam

13
1346

Willem II heeft sinds zaterdagmiddag de ontwikkelingen omtrent de eigen supporters in Amsterdam én de verschillende berichten daarover in de media op de voet gevolgd.

Een groep van pakweg 150 supporters maakte van de vrije vervoerregeling gebruik en reisde per trein af naar Amsterdam Centraal Station (CS), om vervolgens voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – Willem II de stad in te gaan. Echter werd hen op het perron de toegang tot het stadscentrum door de politie ontzegd. Aanleiding daarvoor was een noodbevel, ingezet door de gemeente Amsterdam.

Laten informeren
Zonder toegang tot sanitaire voorzieningen, eten en drinken, hebben onze supporters daar een lange tijd moeten doorbrengen. Uiteindelijk is besloten dat de groep terug de trein in moest, om vervolgens af te reizen naar het stadion. Tijdens dit voorval heeft de club zich continu door de politie Tilburg over de gang van zaken laten informeren.

Uiteenlopende lezingen
Over het gedrag van onze supporters op weg naar Amsterdam en het optreden van de politie en ME te Amsterdam zijn in de media uiteenlopende lezingen verschenen. Om duidelijkheid te krijgen heeft Willem II sinds de gebeurtenissen achter de schermen gesproken met supporters, de gemeenten Tilburg en Amsterdam en de politiekorpsen Tilburg en Amsterdam. Uit die gesprekken is voor de club echter niet geheel duidelijk geworden wat de ware lezing van het verloop van de dag is en op basis van welke informatie bepaalde beslissingen ten aanzien van onze supporters genomen zijn. Uit de geringe informatie die de club vooralsnog heeft, is ook niet gebleken dat onze supporters terecht zijn vastgehouden op Amsterdam CS. Uit het contact met deze partijen heeft de club wel kunnen opmaken dat alle partijen de intentie hebben om de waarheid boven water te krijgen. Dat geldt uiteraard ook voor Willem II.

Juridische stappen
De club is ervan op de hoogte dat supporters het voornemen hebben juridische stappen tegen de politie Amsterdam en gemeente Amsterdam te nemen. De club zal in haar wens om de waarheid boven water te krijgen, de supporters in dit proces waar nodig ondersteunen.

Teleurstelling
Feit blijft dat de dag van de groep supporters is uitgelopen op een zware teleurstelling. De club betreurt dat deze supporters ongeacht de achterliggende redenen de dupe zijn geworden en hoopt dat een dergelijke scenario voortaan voorkomen kan worden.

(Bron: willem-ii.nl)

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments