Statement: vrij vervoer officieel dood verklaard

14
4509

Met de boot, fiets, bus, auto of de trein naar Amsterdam, dat wordt een feest. Zaterdag 3 november 2018.

Genieten. Willem II heeft bekend gemaakt dat supporters op eigen gelegenheid naar Amsterdam mogen afreizen. Ook mogen supporters een biertje gaan drinken in de binnenstad. Deze vrijheid zijn voetbalsupporters niet gewend en dus wordt er positief en enthousiast gereageerd op het voornemen van Amsterdamse gastvrijheid.

Ongeveer 250 Willem II supporters zijn vandaag per trein afgereisd naar de hoofdstad. Tickets uitgeprint, een pilsje voor onderweg, wat liederen zingen voor de muzikale ondersteuning voor een prachtige awayday.. dit is hoe het ging voordat de supporters aankwamen in Amsterdam.

Maar dan. De gastvrijheid is ver te zoeken. Tientallen politie mensen en ME’ers staan met wapenstokken en flessen traangas klaar om de supporters op te vangen op Amsterdam Centraal. Er is tot dat moment geen agressie geweest, geen onrust en dus geen gezeik. Geen gezeik is ook wat de Willem II supporters als hoofddoel hadden voor vandaag. Gewoon een gave dag met vrienden de Amsterdamse kroegen in, wedstrijdje bezoeken en richting huis.

De supporters werden ingesloten, de politie zet het station af en veranderd het perron in een decor van een oorlogsfilm.

De supporters proberen onderling de boel rustig te houden. Laat je niet opfocken door de politie, is de boodschap. Iedereen wordt één voor één gefouilleerd en op de foto gezet. Na twee uur in de kou wordt de groep als een kudde vee terug de trein in gedwongen. Vanuit de politie wordt niet gecommuniceerd en de fans worden naar een onbekende locatie gebracht. De onbekende locatie blijkt de Johan Cruijff Arena te zijn. Vier uur voor de wedstrijd worden de supporters in het stadion gedropt.

Willem II betreurt de gebeurtenissen, maar kan er niets tegen doen. Vandaag, zaterdag 3 november, is de dag dat de vrijheid van voetbalsupporters definitief vermoord is en je beter terrorist dan voetbalsupporter kunt zijn.

Gemeente en politie Amsterdam, een dikke middelvinger voor jullie. Vanavond zal het in de praatprogramma’s wel weer gaan over de onrustzaaiers van Willem II, maar wij kennen de echte waarheid.

Politie sluit supporters in

Politie met traangas fouilleert onschuldige fan
Leger ME in de trein
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Grenzen
Gast
Grenzen

Amsterdam gedraagt zich altijd zo arrogant. Is blijkbaar een aparte republiek.

Rob
Gast
Rob

https://www.trouw.nl/home/236-fans-opgepakt-in-tilburg~aefcfca9/

Sinds 21 februari 2000 is het vrij vervoer reeds officieel doodverklaard. Nota bene hier in Tilburg.

Ruim 18 jaar geleden dus.

Bijzonder artikel, als het kwartje nu pas bij de schrijver valt.

Goolse hoek
Gast
Goolse hoek

Ben nu benieuwd of het Willem II bestuur iets onderneemt, Zo ga je toch niet met mensen om. Vorig seizoen kregen de supporters de volle laag ivm het vertrouwen in de trainer.
Gaat nu het bestuur achter de supporters staan. Of zijn wij maar vak vullers.

013nr1
Gast
013nr1

Ajax uit voortaan weer boycotten #nooitmeernaaramsterdam

TilBrow@
Beheerder

tja, dat zullen ze erg vinden!

Willem2
Gast
Mitch

Burgemeester van Amsterdam moet zich schamen

OT 1896
Gast
OT 1896

Voorbeeldje van ‘wederrechtelijke vrijheidsberoving’? Mensonterend dit. Aanklagen die handel. Dit moet een staartje krijgen.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

AEK mag daar met 1000+in corteo lopen en wij niet eens met 250!maar ja Europees een goede beurt maken is voor Halsema belangrijk !ajax Amsterdam toeristenstad en club!against modern football

wil
Gast
wil

Welkom in Amsterdam.

marc013
Gast
marc013

“Groep ajacied op de dam” enige wat daar stond waren een paar losgelaten aziaten en demonstranten.

Robby
Gast
Robby

Sterker nog in Cafe Old Sailor staan Willem II en Ajax supporters samen een pilsje te drinken als ik de foto op twitter moet geloven.

Krilles
Lid
Krilles

Schandalig, dat is nou al de zoveelste keer dat supporters daar als honden worden behandeld!! Wat zou er in de media verschijnen als dat een groep was overkomen die een concert ging bezoeken? Nooit meer iemand naar de Arena!

John Nr1
Lid

Benieuwd of Pauw en alle media nu ook aandacht besteden aan deze vorm van supprterthe pesten.. vrij vervoer betekent niet dat je door politie leger word opgewacht en vervolgens uren word vastgehouden …

Suus
Gast
Suus

Om te janken! Wat een onkunde.