Statement: vrij vervoer officieel dood verklaard

13
4669

Met de boot, fiets, bus, auto of de trein naar Amsterdam, dat wordt een feest. Zaterdag 3 november 2018.

Genieten. Willem II heeft bekend gemaakt dat supporters op eigen gelegenheid naar Amsterdam mogen afreizen. Ook mogen supporters een biertje gaan drinken in de binnenstad. Deze vrijheid zijn voetbalsupporters niet gewend en dus wordt er positief en enthousiast gereageerd op het voornemen van Amsterdamse gastvrijheid.

Ongeveer 250 Willem II supporters zijn vandaag per trein afgereisd naar de hoofdstad. Tickets uitgeprint, een pilsje voor onderweg, wat liederen zingen voor de muzikale ondersteuning voor een prachtige awayday.. dit is hoe het ging voordat de supporters aankwamen in Amsterdam.

Maar dan. De gastvrijheid is ver te zoeken. Tientallen politie mensen en ME’ers staan met wapenstokken en flessen traangas klaar om de supporters op te vangen op Amsterdam Centraal. Er is tot dat moment geen agressie geweest, geen onrust en dus geen gezeik. Geen gezeik is ook wat de Willem II supporters als hoofddoel hadden voor vandaag. Gewoon een gave dag met vrienden de Amsterdamse kroegen in, wedstrijdje bezoeken en richting huis.

De supporters werden ingesloten, de politie zet het station af en veranderd het perron in een decor van een oorlogsfilm.

De supporters proberen onderling de boel rustig te houden. Laat je niet opfocken door de politie, is de boodschap. Iedereen wordt één voor één gefouilleerd en op de foto gezet. Na twee uur in de kou wordt de groep als een kudde vee terug de trein in gedwongen. Vanuit de politie wordt niet gecommuniceerd en de fans worden naar een onbekende locatie gebracht. De onbekende locatie blijkt de Johan Cruijff Arena te zijn. Vier uur voor de wedstrijd worden de supporters in het stadion gedropt.

Willem II betreurt de gebeurtenissen, maar kan er niets tegen doen. Vandaag, zaterdag 3 november, is de dag dat de vrijheid van voetbalsupporters definitief vermoord is en je beter terrorist dan voetbalsupporter kunt zijn.

Gemeente en politie Amsterdam, een dikke middelvinger voor jullie. Vanavond zal het in de praatprogramma’s wel weer gaan over de onrustzaaiers van Willem II, maar wij kennen de echte waarheid.

Politie sluit supporters in

Politie met traangas fouilleert onschuldige fan
Leger ME in de trein
13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments