Sporkslede terug naar Ajax

1
1122

Fabian Sporkslede keert terug bij Ajax. De 21-jarige middenvelder was verhuurd aan Willem II, maar kon zich in Tilburg niet in de ploeg spelen. Ajax haalt hem daarom terug naar de Arena.

Sporkslede speelde dit seizoen slechts twee keer mee in de ploeg van trainer Jurgen Streppel. Hij sluit zo spoedig mogelijk aan bij de selectie van Jong Ajax, melden de Amsterdammers maandag via de officiële kanalen. In Amsterdam heeft hij nog een contract tot komende zomer.

Ajax liet eerder dit seizoen al weten niet blij te zijn met de situatie van een aantal verhuurde spelers. Niet alleen Sporkslede zat namelijk op de bank of tribune, ook Lesly de Sa (Go Ahead Eagles) komt minder aan spelen toe dan gehoopt. Voor Dejan Meleg geldt bij SC Cambuur hetzelfde. Mickey van der Hart zat aanvankelijk ook op de bank bij Go Ahead, maar heeft zich inmiddels in de basis gespeeld.

De kans dat Ajax daarom in de toekomst opnieuw in zal gaan op dergelijke voorstellen is klein. “We hebben nu al een paar keer spelers verhuurd en daar worden we niet vrolijk van”, zei Frank de Boer eerder dit seizoen in De Telegraaf. “Ze spelen vaak niet en dan moeten ze in het tweede spelen. Dan kunnen we ze beter in Jong Ajax hebben en onder onze eigen hoede houden. We zijn er niet zo happig op.”

Bron: www.voetbalprimeur.nl

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Kan zo zijn dat ze toch ruimte willen maken voor Overtoom.