Update: Ado – Willem II naar 15 mei

81
2484
Isak op dreef tegen de Graafschap, 2x trefzeker!

Update;

De KNVB heeft donderdag de 33e speelronde van de Eredivisie verplaatst naar woensdag 15 mei. Dat betekent dat dit nu de laatste speelronde van het seizoen wordt…

Dat betekent dat Willem II niet op zondag 28 april maar op woensdag 15 mei tegen ADO Den Haag speelt.

 

 

De KNVB heeft voor donderdag een spoedoverleg met alle clubs in de eredivisie belegd. Aanleiding is het Europees succes van Ajax in de champions league. Ajax plaatste zich dinsdagavond voor de halve finale. Deze wedstrijden worden gespeeld op 30 april en 7 of 8 mei. De KNVB overweegt nu om speelronde 33 en 34 die gepland stonden voor 28 april en 12 mei door te schuiven naar 12 en 19 mei. Dat zou betekenen dat Willem II op 12 mei naar Den Haag reist en 19 mei Emmen ontvangt.

De bekerfinale zal op 5 mei worden gespeeld. Deze datum staat vast.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
JohnnyTLBRG
Gast
JohnnyTLBRG

Tottenham krijgt ook extra rust van de FA. Ze hadden gewoon alleen de graafschap – ajax naar voren moeten halen. Zuur voor de graafschap maar nu is het zuur voor iedereen.

Rene
Gast
Rene

Kijk, dit statement van de F-side vind ik dan wel weer lachen: Wij laten ons niet naaien. Ook supporters van Ajax vinden deze “oplossing” van de KNVB niet kunnen. Die kijken dus niet meteen naar hun sportieve belang, maar eerst naar de supporters. Ik vind dit goed.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Volgens mij ook statement om fc fraude af te zeiken !!

OT 1896
Lid
OT 1896

Iemand interesse in drie buskaartjes vak OO tegen kostprijs?

Tilburgia1896
Gast
Tilburgia1896

Een hele competitie omgooien voor één club, belachelijk!

Sjaak
Gast
Sjaak

Ik vind het asociaal dat zoveel mensen de dupe worden van een succes van een club. Geniet van het succes, pas je aan en laat de rest met rust.

Sjalalalala nul een drie
Gast
Sjalalalala nul een drie

Als Ajax nou een soort bedankje/bonus zou uitreiken aan alle eredivisie clubs heeft de eredivisie hier direct iets aan. Geld kunnen ze missen en geeft goed signaal af om de competitie beter willen te maken waarvan zij ook weer profijt van hebben.

hupwillemII
Gast
hupwillemII

Ik denk dat ze dat aan het einde van het seizoen ook gaan doen

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Als men in Zeist nou net zo goed competitie kon plannen dan boetes geven aan clubs was er niks aan.de hand geweest
Want men in in Zeist hield er geen rekening mee dat er weleens een Nederlandse club zover zou kunnen komen.

Dre
Lid
Dre

Ik snap dat gejammer hier niet. Het kan niet anders volgens de regels van de UEFA. Ik ben al lang blij dat we onze laatste thuiswedstrijd niet op woensdag spelen. Prima oplossing en 10 dagen de tijd om voor te bereiden om de wedstrijd van de eeuw

Frietmet
Lid

Gewoon Ajax 1 dag naar voor halen en het mag weer wel

Zekur
Lid
Zekur

Gaat de KNVB nu ook mijn 48 euro voor 2 bustickets ADO vergoeden, nu ik niet meer kan omdat het doordeweeks s avonds is?

Hetmeneertje
Lid
Hetmeneertje

Ik snap de keuze van de KNVB volledig, ondanks dat ik er zelf ook van baal. Ajax kan niet op 28 april aantreden door de regels van de UEFA, want minimaal 48 uur rust (wedstrijddag niet meegerekend) tussen 2 wedstrijden. De vrijdag en zaterdag zijn onhaalbaar vanwege koningsdag en dergelijken waardoor er enkel vooruit geschoven kan worden. Doordat Ajax steeds doordeweeks CL speelt en er minimaal 48 uur rust tussen wedstrijden moet zitten is 15 mei simpelweg de vroegste optie. De KNVB wil de laatste 2 speelronden voor alle clubs gelijk houden en dus is dit de enigste en meest… Lees verder »

SargentD
Lid
SargentD

Nog een voordeel voor ons. Kans is groter dat Peters gewoon alles kan spelen:

https://www.bd.nl/willem-ii/willem-ii-om-sportieve-reden-blij-met-verschuiving-speelronde~aaa8d9b5/

Rene
Gast
Rene

Het is leuk dat Willem II in sommige opzichten voordeel heeft bij deze beslissing. Maar het is onsportief om dat te laten meetellen. Het is gewoon een kutbeslissing van de KNVB. Maar ja, 1 Ajax is natuurlijk belangrijker dan 25 andere clubs (17 eredivisie + 8 eerste divisie wier nacompetitie hier ook door wordt beinvloed). En 1 Ajax is natuurlijk al helemaal belangrijker dan de supporters van deze clubs.

SargentD
Lid
SargentD

Calimero denken. Ze konden niet anders vanwege de regels die er nu eenmaal zijn. Als de Graafschap niet kan/wil verzetten, dan was dit de beste oplossing die overbleef. Alleen de Graafschap – Ajax naar 15 mei verzetten had ook gekund. Maar ik denk niet dat PSV daar blij mee was geweest. Ook maar één clubje. We hebben een fantastisch seizoen, het zal me aan mijn reet roesten dat ze die laatste twee competitierondes verzetten. Alleen lullig voor diegenen die naar Den Haag wilden gaan en nu niet meer kunnen. Ik ben de eerste om dat toe te geven. Maar dat… Lees verder »

Rene
Gast
Rene

Dan hadden ze het op z’n minst naar een weekend moeten verplaatsen. En als jij 25 clubs + hun supporters Calimero vindt … tja, wat moet ik daar verder nog op zeggen?

Rene
Gast
Rene

O, ik weet al wat ik daarop moet zeggen. Je zou die ene club ook megalomaan kunnen noemen in plaats van die 25 clubs Calimero.

SargentD
Lid
SargentD

Ik noem niemand Calimero omdat ze pissed zijn dat de zaak verzet wordt, wel omdat een hoop mensen het hebben over “voor Ajax kan alles en voor ons kan niks”.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

Ik stoor mij niet aan het verzetten an sich, snap helemaal dat dit voor Ajax en het Nederlandse voetbal uniek en mooi is, waar ik mij wel verschrikkelijk aan stoor is steeds de onzin uitspraken als het is goed voor alle clubs! die rang lijst punten zijn enkel belangrijk voor de 6 grootste clubs en sporadisch voor misschien nog eens 6 clubs maar de andere ongeveer 28 clubs zullen zelden of nooit mee doen voor Europees voetbal dus winnen er niets mee Zelfde met plan van de grote clubs om de competitie kleiner te maken, daar naai je weer die… Lees verder »

Tilburgia1896
Gast
Tilburgia1896

Iedereen is er denk ik meer van over de zeik vanwege de doordeweekse wedstrijd. Wat ook terecht is! Mensen met werk kunnen niet zomaar doordeweeks in de spits naar Den Haag afreizen. Ik zal hierdoor helaas ook mijn kaartje moeten verkopen.

Cmon w2
Lid
Cmon w2

Zucht…
Voor mij persoonlijk de 3e wedstrijd die ik aan me voorbij moet laten gaan door last minute wijzigingen in het speelschema. Eerst Ajax, toen Zwolle en nu Ado…

Hoop dat Willem II wel de vruchten kan plukken van extra rust.

SargentD
Lid
SargentD

Voor de mensen die naar Den Haag wilden gaan en nu niet meer kunnen is het natuurlijk erg vervelend. Dat snap ik dan weer wel helemaal.

ed
Lid
ed

Dit is ronduit belachelijk te noemen, en wat is de tegemoetkoming richting de andere 17 clubs én supporters??? Dat het zgn. goed zou zijn voor het Nederlandse voetbal? Dit is gewoon kolder!! Het is goed voor de portemonnee van Ajax en niks meer. Ben ook benieuwd wat de speeltijd gaat worden, als dit kwart voor 9 wordt kunnen veel jonge kinderen niet gaan, is zeker ook goed voor het Nederlandse voetbal!!! Half Nederland loopt trouwens te schreeuwen dat de KNVB het verkeerd heeft gedaan maar volgens mij mogen alle clubs iets vinden van het concept competitieschema alvorens dit definitief wordt….… Lees verder »

JS
Lid
JS

Speeltijd wordt waarschijnlijk 19:30 volgens de website van de KNVB.

Marcske
Gast
Marcske

Fijn dan kan ik dus niet… En bedankt KNVB. Ongekend. Vwb dat weekje extra rust, ja idd prima maar je kunt ook stellen dat je daarmee het ritme (‘de flow’) uit een team haalt. Maar goed, almachtig Zeist heeft gesproken dus we gaan het meemaken.

Koen de Kort
Lid
Koen de Kort

Nou, lekker dan. Kan ik dus al niet meer mee naar Ado.

SargentD
Lid
SargentD

Ronde 33 gaat in zijn geheel naar woensdag 15 mei. Play offs lopen dus hooguit een halve week uit. Lullig voor mensen die hun vakantie al geboekt hadden net in die paar dagen, maar zoals John hieronder al ergens zegt, voor Willem II betekent het ook alleen maar een week extra rust voor de bekerfinale EN de eventuele beslissende wedstrijden om nog de play offs te halen. Ik kan er wel mee leven eigenlijk.

SargentD
Lid
SargentD

Wel pikant dat de Graafschap – Ajax nu de laatste wedstrijd van de competitie is. Dat is ie weleens eerder geweest… wink

Rene
Gast
Rene

Ik zou bijna hopen dat dat kut-Ajax dan weer geen kampioen wordt. Maar ja, daarvoor moeten wij van PSV verliezen en dat heb ik er nou ook weer niet voor over.

Henk
Gast
Henk

Lekker dan ADO – Willem II op WOENSDAG! 15 mei…..!

De Kets
Lid
De Kets

En een verplaatsing is een feit!
speelronde van 28 april gaat naar woensdag 15 mei!

Rene
Gast
Rene

Beste KNJB, Mijn club Willem II doet het dit seizoen alleraardigst. Misschien halen we zelfs wel een prijs: wie weet winnen we de beker, of anders winnen we misschien wel de play-offs. In het tweede geval beginnen we in de tweede voorronde EL. Dat zou betekenen dat we al op 25-07-2019 onze eerste wedstrijd spelen. De eredivisie begint echter pas op 02-08-2019. Dat zou dan betekenen dat mijn club nog helemaal geen wedstrijdritme heeft – en daardoor minder kans om de volgende voorronde van de EL te halen. Dat is natuurlijk niet in het belang van het Nederlandse voetbal, dat… Lees verder »

Rojo Blanco Azul
Lid

Denk jij dat mocht het ooit zover komen, de tegenstanders dan al wél competitiewedstrijden hebben gespeeld en wedstrijdritme hebben opgedaan ?

Rene
Gast
Rene

Maar beste Rojo Blanco Azul, we kijken nu toch ook niet naar wat de tegenstanders van Ajax in de CL wel of niet doen? We kijken puur en alleen naar het belang van het Nederlands voetbal. Heus echt waar.

Wilco
Gast
Wilco

Ik denk dat er niets verschoven wordt, omdat ze het toch niet eens willen worden. De enige manier waarop het verschoven kan worden, is dat als Ajax toezegt de organisatorische kosten voor de clubs geheel te vergoeden, maar dat zullen ze niet doen, dus het gaat niet gebeuren. Ik verwacht wel dat een paar spelers rust zullen krijgen op 5 mei, maar er zal toch een redelijk A elftal verschijnen op 5 mei. Wel is het zo, dat Ajax tegen Spurs in de finale kan komen, en eigenlijk ook wel favoriet is. (naar mijn mening) Als ze zeker, zeker daar… Lees verder »

Zekur
Lid
Zekur

Het is toch ook allemaal wel erg ver gezocht. Laat ze dan lekker tegen de graafschap met een B team spelen. Dat deed Juve vorige week ook. Maar nu het verschil met PSV zo klein is, is dat dus ineens heel anders. Nee ik heb geen medelijden met de Godenzonen. Je kunt nu eenmaal moeilijk 3 competities tegelijk winnen…

Tisfeest
Gast
Tisfeest

Even massaal mailen naar contact@knvb.nl

Frietmet
Lid

Nooit mee akkoord gaan. Gewoon met alle clubs weigeren te spelen dan.

MarathonMan66
Lid

Doen. Graag voetbal in de zomer (of lente).

Maertz
Lid
Maertz

Met NAK als absolute winnaar… 1 extra week in de Eredivisie

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Ajax zet vol op de tweede wedstrijd op 8 mei thuis…Dat wordt dus een veredeld B-team op 5 mei….

Zekur
Lid
Zekur

Precies, daar zal het allemaal voor Ajax moeten gebeuren! Die gaan geen enkel risico lopen 5 mei. Dus geen Frenkie, de Ligt, Tadic, Ziyech en Neres. Het gaat gebeuren hoor voor Willem II !

hupwillemII
Gast
hupwillemII

Dat zou wel mooi zijn! Maar ik verwacht het niet tot nu toe hebben ze dat ook geen spelers rust gegeven.

Zekur
Lid
Zekur

Klopt maar een trainingspotje thuis tussendoor tegen Excelsior is toch effe wat anders dan de bekerfinale waar het er 90 minuten en misschien wel 120, bovenop gaat klappen..

SargentD
Lid
SargentD

Return voor Ajax tegen Tottenham wordt in ieder geval woensdag 8 mei is net bekend gemaakt, dus voor de bekerfinale (die sowieso al definitief vast stond) is er geen probleem.

OT 1896
Lid
OT 1896

Ik heb alles in het werk gesteld om kaarten te krijgen voor de finale, uit angst dat ik er niet aan zou kunnen komen. Met als gevolg dat ik zo goed als zeker 3 buskaartjes over heb tegen kostprijs.
Als je geïnteresseerd bent, laat het me weten.

Begaaierbob013
Lid
Begaaierbob013

Ben ik! Kun je me mailen?

OT 1896
Lid
OT 1896

Wat is je emailadres cas013? Je moet me wel beloven dat je het NIET aan ajakssupporters geeft!

Willy B
Gast
Willy B

Hi OT 1896, mocht je nog kaartjes over hebben dan kun je me mailen op info@chateau-dargent.nl

Limaisprima
Lid
Limaisprima

Hoe kan ik je bereiken?

OT 1896
Lid
OT 1896

Hoe kan ik jou bereiken?

Willy B
Gast
Willy B

Hi OT 1896, ik heb interesse. Kun je me bellen of appen op 06 430 33 819

Losnarf
Gast
Losnarf

Ik zou graag nog één kaartje over willen nemen. Momenteel heb ik al 4 kaarten gekocht, maar zou er graag nog een bij willen. Zijn de kaarten toevallig voor een bus uit vak R?

Tilburg013
Gast
Tilburg013

En jij denkt dat iemand jou nog een jood laat mee nemen?

Loepoog
Lid
Loepoog

Geen aandacht meer aan geven. Zit gewoon te stoken hier.
Mocht hij dit toch serieus vragen, dan heeft hij iets aan z’n hoofd en bellen we met Parijs.
“Plank in de aanbieding van het formaat waarmee de Notre Dame herbouwd kan worden”

Rene
Gast
Rene

Er zitten Ajax-supporters op R? Ik wens je veel sterkte.

WII Fan
Lid
WII Fan

Kijk aan, het vak weten we al. Nu het busnummer nog even Losnarf. Alvast bedankt!

Sjalalalala nul een drie
Gast
Sjalalalala nul een drie

Die gaan crowdsurfend richting de andere kant van het stadion dan!

Hans
Gast
Hans

Ik snap dat er 2 dagen tussen moet zitten, maar waarom de hele eredivisie omgooien? Als je kijkt naar de andere 3 halve finalisten, komt niemand in de knoop als je Barca -Liverpool op 30 april doet en Tottenham – Ajax op 1 mei. Zit er voor alle ploegen genoeg tijd tussen. Dien dat verzoek gewoon bij de UEFA in…

Zekur
Lid
Zekur

Prima Ajax, geef dan alle clubs in de eredivisie 2 miljoen euro. Kijken hoe belangrijk Ajax het dan nog vindt om te schuiven. En dan houden ze nog 70 miljoen over. Lappen!!

Rene
Gast
Rene

Alles voor Ajax, zogenaamd “voor het Nederlands voetbal,” maar ondertussen worden de nationale competities meer en meer kapot gemaakt. Zie Poules van acht in de nieuwe Champions League, Ajax krijgt gegarandeerd ticket. Flikker toch op met die kut knvb en dat kut-Ajax. Denken echt niet aan het Nederlands voetbal. Denken vooral aan zichzelf.,

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

Dan ben je pas in de derde week mei klaar met de competitie, en dan komen de play-offs er nog achter aan dus zal je pas ergens na de eerste week juni klaar zijn. zeker twee NL clubs die Europees halen moeten al ergens tweede helft juli aan de bak in de voorrondes dus die eerder moeten starten met voorbereiding nieuwe seizoen, wat zeg je dan tegen je spelers aan het eind van het seizoen, fijn weekend, maandag begint de voorbereiding weer? Niet van het luxeprobleem van Ajax en de Bond het probleem van iedereen maken. Ze verwachten allemaal sympathie… Lees verder »

Willem2er
Lid
Willem2er

Kun je je voorstellen dat Tottenham Hotspur nu naar de FA gaat en zegt; Jongens, luister eens, we hebben de halve finale gehaald en hebben eigenlijk een weekje extra rust nodig. Dan zou heel Engeland vol verbazing reageren. Hier wordt er gewoon een spoedoverleg ingepland haha.

Laat ik voorop stellen dat het natuurlijk erg knap is van Ajax dat ze de halve finale überhaupt hebben gehaald. Maar dat mag toch niet ten kosten gaan van alle andere clubs? Schieten we er als Nederland op de UEFA-coëfficiëntenlijst nog iets mee op? Behalve als Ajax de CL wint.

JohnnyTLBRG
Gast
JohnnyTLBRG

Ben het met je eens Mickets. Het leuke is wel dat we het nu ook daadwerkelijk gaan zien haha.

Tottenham speelt op 6 mei voor de Premier League en heeft aangegeven met de FA in gesprek te gaan.

Willem2er
Lid
Willem2er

Haha, dat was me nog niet eens opgevallen, maar dat is natuurlijk wat anders dan alle wedstrijden in de competitie een week verplaatsen.

Eula
Lid
Eula

Helemaal mee eens. Maar de KNVB kennende zal het toch zo gaan gebeuren. Ik ga wel weer wat schuiven met mijn werk. Het boeit de KNVB ook weinig dat de 200.000 mensen wekelijks in de stadions nu weer hun hele agenda om moeten gooien. Maargoed, alles om Ajax maar kampioen te maken. Blijkbaar. Ondertussen ligt Man. City eruit, o.a. doordat ze niet met hun sterkste 11 speelde vanwege een belangrijke pot aanstaande zaterdag. Daar is het heel normaal dat je dit soort keuzes moet maken. Maar hier geilen we zo hard op het succes van Ajax in Europa dat alles… Lees verder »

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

Agenda omgooien is één ding maar wat te denken van mensen die bij het boeken van hun vakantie rekening hebben gehouden met einde competitie en nu wellicht beslissende wedstrijden gaan missen, gewoon slecht plan! en ook ik geniet van wedstrijden als die van gisteren maar er zijn meer belangen dan die van de grote clubs en bond.

Bomba
Lid
Bomba

Ace Frehley, je slaat de spijker op z’n kopke!

SargentD
Lid
SargentD

Driewerf, nee, miljoenmiljardwerf hulde voor het noemen van ACE in deze reacties!!! Zijn we hier toch minstens met zijn drieën die hem nog kennen! cool smile

Dafkuh
Lid
Dafkuh

Als wij 1 miljoen per club krijgen van ajaks ,dat is een redelijk bedrag

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

In Amsterdam moeten ze maar eens met poen over de brug komen dan!alles moet verzet worden en de berg poen wordt daar alleen maar groter!gewoon 5 miljoen en de eredivisie verdeelt dat op basis ranglijst !

Sporting Gool
Lid
Sporting Gool

Gok dat andere clubs hier niet mee akkoord gaan en dat Ajax – De Graafschap verzet gaat worden en de tweede Halve Finale van Ajax door de UEFA gezet wordt op 8 mei.

De rest blijft zoals het is, mark my words.