UPD geschil spelers en directie opgelost

84
3799

UPDATE: Willem II meldt het volgende op zijn website:

Namens de directie en spelersgroep van Willem II kunnen we melden dat het financieel geschil in goed overleg is opgelost. Vandaag is de kwestie opnieuw besproken en er is een oplossing gevonden naar tevredenheid van beide partijen. Na de gesprekken van vandaag richt de club zich weer volledig op de tweede helft van de competitie, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles a.s. zondag.

De spelers ontbreken op de nieuwjaarsreceptie die op dit moment plaatsvindt in het stadion. Volgens de directie staken de spelers vanwege een financieel conflict.

Voetbal International meldt het volgende: 

De spelers van Willem II mijden de nieuwjaarsreceptie die nu aan de gang is in het Koning Willem II Stadion. Er is onenigheid over geld tussen selectie en clubleiding.

Dit bevestigt aanvoerder Jordens Peters van de Tilburgse club tegenover Voetbal International. ‘Laat ik vooropstellen dat we de club absoluut niet onder druk willen zetten, we weten dat het geld niet in overvloed is bij Willem II, alleen willen we wel zekerheid over een premie bij handhaving. En die is er nog niet.’

Volgens Peters wordt er al maanden gesproken tussen spelers en directie over een acceptabele honorering bij handhaving van Willem II. Tot dusver heeft de leiding evenwel nog geen vruchtbaar antwoord gegeven. Sterker: de directie van de club wil de spelers pas een premie betalen wanneer Willem II als veertiende of hoger eindigt.

‘Dat vinden wij niet terecht’, aldus Peters. ‘Wij vinden dat een club die gepromoveerd is uit de Eerste Divisie, een knappe prestatie levert wanneer ze in de Eredivisie blijft. Te meer omdat wij ook geen extra geld voor wedstrijdpunten krijgen. Dat we de nieuwjaarsreceptie aan ons voorbij laten gaan is daar het gevolg van. We hopen dat we er samen uitkomen. Want nogmaals: we begrijpen de situatie van Willem II. Maar we hopen dat zij ons ook begrijpen.’

84 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments