Spelers op rapport; Willem II scoort een onvoldoende in Breda

31
1407

De afgelopen weken ging het in Tilburg over niets anders de naderende derby tegen het kwakkelende Nac. Met een geslaagde ludieke actie en een massale opkomst bij de laatste training (2.000 supporters) maakten de supporters duidelijk hoe belangrijk de wedstrijd is voor de supporters. En zoals zo vaak bij de derby was het zeer teleurstellend wat er op de mat werd gelegd. Waar Nac overduidelijk niet kon, was het Willem II dat ondermaats bleef. Bij vlagen werd er gas gegeven en was duidelijk hoe kwetsbaar Nac is, maar het is was veel en veel te weinig om met de winst naar Tilburg terug te komen.

Wellenreuther 6
De Duitse keeper heeft in hele wedstrijd een paar ballen op doel gehad en kon zich niet of nauwelijks laten zien. Daarvoor was Nac aanvallend veel te onmachtig. Had wellicht bij de 1-0 de voorzet eruit kunnen halen.

Lewis 3
Wat was er met Lewis aan de hand? Samen met zijn kompanen (Dankerlui en Saddiki) leverde hij een wanprestatie aan de rechterzijde. Verdedigend won hij nog wel eens een duel maar aanvallend deed hij alles fout wat je maar fout kon doen.

Meissner 6
Vocht veel duels uit met te Vrede en won de meeste. Had wellicht bij 1-0 in moeten grijpen maar herstelde dat door de 1-1 tegen de touwen te schieten. Mag en moet veel meer initiatief nemen in balbezit.

Heerkens 6
Gaf samen met Meissner amper kansen weg. Won de meeste duels, dekte door waar hij kon maar net als Meissner voegt hij in balbezit te weinig toe. Daardoor kwam Willem II nauwelijks aan voetballen toe.

Palacios 6
Begon zeer twijfelachtig aan de derby en had in Rosheuvel ook de gevaarlijkste tegenstander. Herstelde zich daarna prima en hield de rechterspits goed in bedwang. Knap van een jonge speler om zich zo terug in de wedstrijd te vechten.

Llonch 6.5
Zonder de ‘domme’ weggegeven penalty had hier zeker een 7 gestaan. De Spanjaard begreep wat de derby betekent en ging voorop in de strijd. Gaf druk naar voren en won veel duels op het middenveld.

Saddiki 4
Kreeg een basisplaats van Koster omdat hij veel energie in het spel kan brengen. Daar was weinig van te merken. Was erg slordig in balbezit, stond positioneel steeds verkeerd en voegde niets toe.

Crowley 6.5
Beste man op het veld voor rust. Onzichtbaar na rust.
Laat bij vlagen zien hoe goed hij kan zijn maar moet dit 90 minuten gaan brengen.

Avdijaj 6.5
Speelde ook niet zijn beste wedstrijd voor Willem II maar liet wel zien waar een derby om gaat. Hij was steeds aanwezig, probeerde het spel op de wagen te krijgen en scoorde natuurlijk een werelddoelpunt.

Sol 6
Sol en derby’s….het is ook nog niet de meest gelukkige combinatie. Speelde zeker niet slecht, want was erg balvast. Maar kreeg te weinig steun en aanvoer om gevaarlijk in 16 te zijn. Was 30 cm te gretig om de 2-3 te maken. Dat was erg jammer!

Dankerlui 3
Moeten we Dankerlui het kwalijk nemen dat hij zo dramatisch speelde? Waarom werd hij op deze positie opgesteld? Wist ook echt niet wat hij moest doen op die positie. Aanvallend voegde hij werkelijk (met uitzondering van de assist) niets toe en verdedigend stond hij samen met Saddiki en Lewis steeds lucht te dekken. Bij de 1-0 lieten hij en Saddiki El Allouchi zo weg lopen.

Croux 1
Schande om zo in te vallen!!!

31 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments