Spelers op rapport; Willem II presteert ondermaats

47
4647

Na de mooie overwinning in Zwolle, met vooral na rust ook goed voetbal, gingen de Willem II supporters vol goede moed naar het Koning Willem stadion. Daar zorgden de supporters zoals altijd voor een prima sfeer. De mooie sfeer (ook bij een achterstand) was uiteindelijk het hoogtepunt van de avond. Willem II speelde een slechte wedstrijd en creerde nauwelijks kansen. Door persoonlijke fouten ging de wedstrijd verloren. Deze week zal hopelijk de selectie verder versterkt worden. Met twee sleutelwedstrijden tegen Fortuna en Fc Emmen voor de boeg kunnen de Tricolores al snel afscheid nemen van de onderste plaatsen.

Wellenreuther 6: speelde een degelijke wedstrijd. De reddingen die hij moest maken, maakte hij. Bij de 0-2 leek het dat hij meer had kunnen doen, maar werd daar ook in de steek gelaten door zijn achterhoede.

Lewis 4: het was niet de avond van Lewis. Leverde vrije ballen in, kwam aanvallend nauwelijks in actie en tot overmaat van ramp stond hij met een kapitale fout aan de basis van de 0-1.

Holmen 5: de Zweed maakte in Zwolle een hele degelijke indruk en dat deed hij verdedigend ook tegen Vitesse. In balbezit was de Zweed minder gelukkig. Leverde veel ballen in en een van de zwakke inspeelpasses resulteerde in een tegendoelpunt.

Peters 4.5: kon zich niet onttrekken aan het matige niveau van zijn medeverdedigers. Won geen enkel duel in de wedstrijd en was besluiteloos in de opbouw.

Heerkens 5: het blijft behelpen op de linksback positie. Verdedigend doet Freek prima zijn werk, maar dan houdt het ook op. In de opbouw maakt hij veel fouten en aanvallend voegt hij niets toe als opkomende linksback.

Llonch 5.5: kreeg voor de wedstrijd de Award voor beste speler van het vorig seizoen uitgereikt, maar liet de goede vorm van afgelopen seizoen niet zien. Werkte zoals altijd keihard maar kon geen vat krijgen op het middenveld van Vitesse.

Saddiki 7: beste man aan de zijde van Willem II. Won veel duels, werkte hard en was ook zuiver in de passing.

Dankerlui 6: speelde weer op een andere positie. Deed dat niet onaardig, werkte hard, maar is natuurlijk geen middenvelder die creativiteit brengt en kansen creeert voor medespelers.

Vrousai 4.5: had het erg zwaar tegen de fysiek sterke centrale verdedigers van Vitesse. Onwennig in de spitspositie.

Nunnely 6: kon niet zijn stempel drukken op de wedstrijd. Kreeg weinig support van Lewis, maar liet wel regelmatig zien dat hij met zijn dribbels en snelheid nog belangrijk gaat zijn dit seizoen.

Kohlert 5: werkte wederom hard, maar liep ze vaak vast in de drukte en zijn acties leverden weinig gevaar op.

 

 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Harm
Gast
Harm

Ben het wel deels met Tommy eens hoor:
– Afstandsschoten haalde hij er weliswaar uit, maar hoe?
– Komt op de meest onnodige momenten ineens uit zijn doel, net als tegen Zwolle.
Zaterdag weer één heel vreemd uitloopmoment.
– 2e doelpunt is een lastige.. zeker niet alleen op het conto van Wellenreuther.

Spelhervattingen vond ik hem zaterdag dan weer wel sterk.
En de zeer slecht (verdedigend) spelende Lewis, Peters en Heerkens zorgden meer voor onrust bij Wellenreuther dan andersom.

Louis Depuyt
Gast
Louis Depuyt

Zoals gebruikelijk verloren van de één van de meest onsympathieke clubs uit de Ere-divisie. Alles aan die club is onecht en fout. Stadion is ruk. Supporters trekken een grote broek aan maar zijn ook totaal nep. Spelers komen allemaal uit het Oostblok en de begroting wordt ieder jaar opgevuld met fout geld uit Rusland en omstreken. Zonder de hulp uit Engeland zou de club allang naar de klote zijn gegaan. Ik ben nog niet vergeten dat ze een schuld hadden van 80 miljoen gulden en dat die rekening toen betaald is door NUON. Hetzelfde bedrijf wat toen een dag later… Lees verder »

Klemvast
Gast
Klemvast

Wat heeft dit allemaal met Willem II te maken?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Hey iedereen gefeliciteerd met de 123e verjaardag van onze club alweer 🔴⚪🔵🍻

TommyV
Lid
TommyV

Ben gestopt met lezen toen ik las dat Wellenreuther een degelijke wedstrijd speelde.

sooike1973
Lid
sooike1973

Wat deed hij dan zo fout?

Zo makkelijk om met de rest mee te lullen…
We hebben het over de wedstrijd van zaterdag en daarin heeft hij gewoon degelijk gekeept

tricoscore
Lid
tricoscore

Niet ingrijpen bij 2e goal, afstandschoten uit zijn handen laten ketsen, onrust uitstralen,….

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Tweede goal had hij richting bal kunnen duiken ipv de bal te laten lopen maar verder heeft Timon zaterdag gewoon een degelijke pot gespeeld. Keepte alert uit zijn goal en zijn spelhervattingen waren bijna allemaal goed. Ik ben absoluut geen fan van Wellenreuther maar we moeten niet gaan zeiken om te zeiken.

TommyV
Lid
TommyV

Komt ie:

– Tweede goal was zijn fout en daardoor beslissend voor de wedstrijd
– Afstandschoten haalde hij er weliswaar uit, maar hoe? Simpele ballen die die klem moet hebben stompt ie er met veel geluk uit
– Komt op de meest onnodige momenten ineens uit zijn doel, net als tegen Zwolle. Toen kwam er ook een doelpunt uit (wat de enige kans voor Zwolle was).
– Straalt onrust uit naar de verdediging

sooike1973
Lid
sooike1973

Komt ie.. 2e goal was echt never zijn fout! 100% op conto holmen Dat uitkomen en ver voor zijn goal voetballen is gewoon in opdracht van koster, vink en wapenaar. Dit moet hij doen omdat ons centrum zo traag als een slak is. Daardoor al veel mogelijke counters eruit gehaald Schot van gisteren dat hij los liet was verdomd hard met een verschrikkelijke zwabber. Had klemvast kunnen zijn maar was zeker geen blunder. Dat onrust zaaien valt ook wel mee. Zowat elke hoge bal waar hij komt heeft hij ook. Begrijp me goed, het moet echt beter. Maar dat affakkelen… Lees verder »

Bomba
Lid
Bomba

Sooike, ik weet niet of de supporters die liever een andere keeper zien spelen Wellenreuter “Affakkelen”. Volgens mij mag ieder hier z’n mening geven en anderen daarop reageren. Heb er moeite mee dat een speler van Willem II niet bekritiseerd zou mogen worden. Waarom niet?Als dit op een inhoudelijke wijze gebeurt is daar niets mis mee. M.b.t. Wellenreuter liegen de statistieken er niet om: 2016-2017 = 44 tegendoelpunten, 12 clubs hadden toen meer tegendoelpunten. 2017-2018 = 63 tegendoelpunten, 3 clubs hadden toen meer tegendoelpunten 2018-2019 = 72 tegendoelpunten, 5 clubs hadden toen meer tegendoelpunten. En het is niet zo dat… Lees verder »

SargentD
Lid
SargentD

In 2016-2017 keepte Lamprou hier, dat was voor Willem II begrippen een topkeeper. Zo eentje vind je niet zomaar. Behalve Lamprou zelf natuurlijk.

Don d'n Macaron
Gast
Don d'n Macaron

zo’n beetje alles is gezegd .. ik wil er echter nog wel ff aan toevoegen dat ik het , op zijn zachtst gezegd, ongepast vind dat hij bij elk ” opstootje” vooraan staat en stoer gaat lopen doen. Beter hij focust zich op zijn eigen werk en laat hij het ” stoer doen” aan de echte stoere jongens over zoals o.a Poll .

sooike1973
Lid
sooike1973

Tuurlijk mag een speler bekritiseerd worden. Maar het gaat hier af en toe wel heel ver.
Tegenwoordig is het al de schuld van Timon als onze spits een kans mist.
En tegengoals? We hebben al 2 jaar een dramatisch verdediging. Voor centraal is het al een tijd erg zwak. Die zijn meer schuldig aan de karrevracht tegendoelpunten dan de keeper

sooike1973
Lid
sooike1973

Ps.. die 44 tegendoelpunten waren onder vd looi. Genoten toen van dat anti voetbal?

Rikkert013
Lid
Rikkert013

De 2-0 Is inderdaad een fout van Holmen. Maar Timon kon hem wel pareren, nu keek hij er alleen naar.

Relativist
Lid
Relativist

Beslissend voor de wedstrijd? De wedstrijd had tot vandaag kunnen duren en dan had Willem II nóg geen goal gemaakt.

Krilles
Lid
Krilles

De afstandsschoten waar jij het over hebt waren erg lastige ballen. Ik zat recht achter de goal en die poeier van Grot bijvoorbeeld was loeihard en zwabberde als een malle; het was gewoon al prima dat hij die bal eruit hield. Hij straalde zaterdag helemaal geen onrust uit vind ik. Ik heb het idee dat Wellenreuther bij een aantal mensen weinig goeds kan doen.

Dirruk
Gast
Dirruk

@Sooike, Wellenreuther keepte zaterdag een redelijke wedstrijd. Bij hoge ballen was hij de baas in zijn strafschopgebied, zoals dat hoort bij een keeper. Verder had hij een paar goede voortzettingen waar vervolgens te weinig mee werd gedaan. De schoten op goal hield hij er goed uit, zoals hier ook werd aangegeven was dat afstandsschot vervelend om klemvast te pakken en de eerste tegengoal was voor de keeper onhoudbaar maar, Bij de tweede tegengoal ziet hij dat er bij de 2e paal een aanvaller komt en moet hij de bal gewoon, of pakken, of zo van richting veranderen dat de inlopende… Lees verder »

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Niks meer aan toe te voegen Dirruk. 100% goed verwoord.

sooike1973
Lid
sooike1973

Tuurlijk mag dat besproken worden. En ik ben de laatste die zegt dat het allemaal prima is wat Timon laat zien. Het gaat er mij alleen om dat het vaak ongefundeerd is. Zoals je zelf zegt heeft Timon afgelopen zaterdag redelijk gekeept. Toch zijn er hier weer een aantal die het nodig schijnen te vinden om hem weer de nederlaag in de schoenen te schuiven. En juist daar kan ik niet zo goed tegen. Als iemand fouten maakt mag je hem daar zeker op beoordelen. Doet iemand het redelijk tot goed dan moet dat ook benoemd worden. Schijnbaar hebben sommige… Lees verder »

UNITED
Lid
UNITED

Je kunt je ook afvragen waarom Lewis bij de 0-1 de bal liever een rotschop naar voren wil geven dan simpel terug te spelen op de keeper…

sooike1973
Lid
sooike1973

Omdat dat een minder risicovolle oplossing zou moeten zijn en omdat hij dramatisch in de wedstrijd zat kies je automatisch voor de makkelijkste oplossing

OT-013
Lid
OT-013

Volgens BD is Pavlidis er zaterdag weer bij. Met een beetje mazzel ook Quinonez al. Dan moet he gewoon 3 punten kunnen halen in Sittard.
Met of zonder Blom of var

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Zondag inderdaad. Begreep dat hij afgelopen weekend ook vooral uit voorzorg aan de kant is gehouden.

Krilles
Lid
Krilles

Wellenreuther heeft heel behoorlijk staan keepen en had een paar heel goede uittrappen, maar hoeft niet veel fout te doen om hier afgebrand te worden, merk ik steeds weer. Ik vind de voldoende dan ook terecht. Verder vond ik dat we voetballend aardig konden meedoen met Vitesse, dat zoals wel vaker in Tilburg een goede dag had. Alleen waren we aanvallend onmachtig en dat is eigenlijk het enige waar ik me zorgen over maak.

LK1896
Lid
LK1896

Eens, Wellenreuther speelt de bal een paar keer perfect richting de flank waardoor we snel konden counteren. Helaas wisten Kohlert en Nunnely er niks mee te doen. Mensen hier lopen nog al snel mee met een hype en weten niet beter dan Wellenreuther af te branden, ook al doet hij niks verkeerd.

Rikkert013
Lid
Rikkert013

De sfeer zaterdag zal hopelijk wat spelers over de streep trekken om bij ons te tekenen! Een heerlijke tribune weer!

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Ik heb nu twee speelrondes gekeken en een speler die mij heel erg opvalt is Tahiri van Rkc. Dat zou echt een prima aanwinst zijn voor ons. Speelt op het middenveld met een aardige drang naar voren. Jonge gast met enorm veel groei mogelijkheden.

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore

Ook in de nacompetitie heeft hij heel goed gespeeld!

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Klopt inderdaad. Ik was echter wel benieuwd hoe hij op Eredivisie niveau zou spelen. Gisteren tegen AZ hield hij zich echter echt prima staande dus vandaar.

Relativist
Lid
Relativist

Qua inzet viel het nog wel mee, maar die energie werd niet altijd optimaal ingezet. Willem II was onmachtig, maar wel tegen een ploeg die normaal gesproken om plaats 4 of 5 speelt.

Mark Farrington
Gast
Mark Farrington

Ben het helemaal eens met de punten, op wellenreuter na. Een 5 misschien. Er waren ook 2 schoten die van ver kwamen en slecht verwerkt werden.
Af en toe snap ik hem ook niet. Nemen wij een corner in de laatste minuten, staat hij in de middencirkel. Wat kan daar de bedoeling van zijn?

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Vliegende keep… net als vroeger op straat

Dundieje
Gast
Dundieje

Eerder een vliegende kiep

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Gisteren na afloop zoals altijd met mijn Willem ll vrienden nog een tijdje gediscussieerd over deze wedstrijd. een opmerking was hoeveel geld heeft Mathijsen nu uitgegeven aan nieuwe spelers en transfers ? Volgens ons zijn er alleen maar transfervrije spelers gehaald en zijn er geen transferbedragen betaald voor nieuwe spelers.

daarnaast zijn er meer spelers vertrokken dan er zijn bijgekomen.
het lijkt dus dat het spelersbuget nog lang niet op is, en dat wij nog eea kunnen en mogen verwachten aan nieuwe spelers.

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Voor nunnely is betaald hoor. Welliswaar geen wereldbedrag maar die is niet gratis gehaald

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Idd vakkiep en ook voor palvlidis is een transfersom betaald waar de huur tot koop is gelicht toen

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Klopt je hebt gelijk , maar Crowley heeft blijkbaar ook nog € 800.000 opgeleverd. Dit bedrag zal waarschijnlijk hoger liggen dan wat Nunnely en Palvlidis hebben gekost

Robby
Lid
Robby

Transfer vrije spelers strijken vaak tekengeld op daarnaast hebben we een gedeelte van Crowley zn inkomsten met Arsenal moeten delen. Des ondanks denk ik dat er nog wel wat budget is voor Joris om wat fatsoenlijks te halen.

Splinter F
Lid
Splinter F

Er is inderdaad nauwelijks geld uit gegeven en het wordt hoog tijd dat er wordt geinvesteerd.
El Jebri van de Graafschap halen : aanvallende middenvelder, kan op 10 spelen (afgelopen jaar 38 wedstrijden 11 goals 11 assist).

Gené van der Rijp
Gast
Gené van der Rijp

Wat hebben we gisteren naar een treurig middenveld zitten kijken hè mensen. Hoe kunnen ze ons dit aandoen.

Sjaak
Gast
Sjaak

Ik ben geen Heerkens fan, maar vind dat hij deze wedstrijd zeker n voldoende heeft verdiend. Het is geen basis speler, maar elke positie vult hij toch redelijk in. Voor de rest ben ik wel eens met de punten.

Eros
Gast
Eros

Heerkens zet zich zeker altijd super in, maar komt voetballend tekort voor een andere positie dan centraal achterin. En zelfs dan mag hij van elke tegenstander naar hartelust opbouwen.

Saddiki verlegde het spel constant heel goed waardoor er steeds ruimte was, maar Heerkens en Lewis vertraagde beide zo verschrikkelijk dat se buitenspelers machteloos stonden.

Beide backs een 4, al kan Heerkens er weinig aan doen op zijn positie.

Sjaak
Gast
Sjaak

Heerkens is n ideale wissel die sober, maar naar kunnen zn taken uitvoert daar waar hij nodig is. Daarnaast speelde hij gisteren toch echt geregeld vooruit en ging af en toe zelfs mee naar voren. Ik vind t wel n voldoende waard, maar er moet uiteraard nog wel n linksback aangetrokken worden.

TommyV
Lid
TommyV

Met je eens Sjaak. Heerkens is de ideale 12e man. Waar je heb ook nodig hebt, hij zal er staan en scoort altijd een zesje. Nooit minder, nooit meer.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Vindt het punt van Wellenreuther aan de hoge kant. Hij keepte een degelijke partij, ik weet niet waarop deze uitspraak gebaseerd is? Ik ben vroeger keeperstrainer geweest en heb mijn diploma destijds gehaald bij Frans Hoek( keeperstrainer van o.a. van der Sar en het Nederlandselftal. Omdat in die tijd de regel afgeschaft werd dat de keeper de bal bij een terugspeelbal in de handen mocht pakken, werd op de training uitvoerig ingegaan dat een keeper ook moet leren om mee te voetballen. Onze keeper doet dit regelmatig, alleen vaak op momenten dat dit helemaal niet noodzakelijk is. Hij brengt hier… Lees verder »