Spelers op rapport: Willem II mist te veel kwaliteit

90
7456

Ruim anderhalf uur voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente werd bekend dat de Tricolores naast Heerkens, Wriedt en Nunnely (wel op de bank nog niet volledig fit) ook de sterkhouders Pol Llonch en Jordens Peters moesten missen. Daar stond de terugkeer van Owusu tegenover. Koster moest net als in de eerste wedstrijden van het seizoen puzzelen om een representatief elftal op de been te brengen. Voor de 7e keer (inclusief de Europese wedstrijden) stond er een andere achterhoede in het veld. Ook op middenveld en in de voorhoede moesten er noodgedwongen keuzes gemaakt worden. Zo speelde Saglam op de positie van Llonch, Tresor op 10 en debuteerde Romeny als rechtsbuiten.

Het strijdplan kon vrij snel opgeborgen worden. Saglam, die slecht speelde, leverde binnen anderhalve minuut een vrije bal in, Holmen stapte te laat en de 0-1 lag al binnen. Willem II herpakte zich vervolgens redelijk zonder goed te spelen en gevaarlijk te worden. Pavlidis had voor rust de 1-1 op zijn schoen, maar de hardwerkende, maar egoistisch spelende spits schoot naast. Inmiddels was Saddiki uitgevallen en vervangen door Yeboah. Daarrmee was er van het vaste middenveld Saddiki, Llonch, Tresor niets meer over. En dat was duidelijk zichtbaar. Willem II met Saglam, Tresor en de dramatisch slechte Romeny op het middenveld werd compleet overlopen. Toen ook in de rust Owusu gewisseld werd, was het kwalitatief arm. Zonder Peters, Llonch, Heerkens, Nunnely, Owusu, Saddiki en Wriedt was het te mager wat Willem II op de mat kon leggen. Spelers als Nelom, Schippers, Yeboah en Romeny kunnen meedraaien in een team met vertrouwen en kwaliteit, maar missen zelf de kwaliteit om een team te dragen. Dat werd zeker de eerste twintig minuten na rust duidelijk.

Het is te hopen dat van de zeven afwezige basisspelers er de komende weken weer snel een paar aansluiten, want anders worden het zware weken voor de Tricolores.

Ruiter 5

Ruiter brengt niet de rust en routine die je van een 33-jarige ervaren doelman mag verwachten. Straalt weinig of niets uit en oogt bij vlagen onzeker. Wordt zeker niet geholpen door zijn achterhoede, maar voegt zelf nauwelijks iets toe. Pakte de pingel en mag woest zijn op zijn verdedigers dat die te laat reageerden op de rebound.

Owusu 6

Maakte na twee maanden blessureleed een verdienstelijke rentree. Liet zien dat hij over voldoende snelheid beschikt om razendsnelle buitenspelers als Menig goed te kunnen verdedigen. Oogde in balbezit onwennig en leverde aanvallend te weinig.

Schippers 3

Viel in de rust in voor Owusu en speelde een slechte tweede middenveld. Komt nog duidelijk tekort om op Eredivisieniveau mee te spelen.

Kohn 5
Moest bij afwezigheid van Peters verhuizen van zijn vertrouwde linksbackpositie naar het centrum van de verdediging. Een nieuwe positie voor de jonge verdediger en oogde in balbezit onwennig. Kreeg nauwelijks support van de ervaren Holmen en Nelom naast hem. Heeft met zijn postuur en snelheid de potentie om centraal te spelen. Was de minst slechte in de achterhoede.

Holmen 4
Moet bij afwezigheid van ervaren krachten als Peters en Heerkens de leidersrol in de achterhoede op zich nemen en dat is duidelijk niet zijn kracht. Holmen is een degelijke verdediger, die ook gisteren zijn duels pakt, maar is niet de leider van de achterhoede. Was zeer slordig in de opbouw, stond te slapen bij de 0-1 en oogde erg onzeker in de tweede helft.

Nelom 4

Nelom begon sterk aan de wedstrijd. Kreeg veel ruimte in de opbouw aan de linkerzijde en was zeker de eerste twintig minuten één van de betere aan Willem II-zijde. Viel daarna ver terug met een bar slechte tweede helft als slotstuk. Oogt laconiek en heeft een uitstraling waar supporters en mede-spelers zich gruwelijk aan irriteren. Voorlopig geen Nelom meer in het team.

Saglam 4

Had de onddankbare taak de motor van het team Pol Llonch te moeten vervangen. Dat hij kan voetballen heeft hij al diverse malen laten zien, maar gisteren speelde hij zijn slechtste wedstrijd voor de Tricolores. Na de enorme fout bij de 0-1 lukte het hem niet om weer in de wedstrijd te komen. Is duidelijk geen verdedigende middenvelder. Is (normaal) sterk in de passing, maar is in de duels en omschakeling nog niet op niveau.

Saddiki 5.5
Speelde geen sterk eerste half uur, maar het werd pas zichtbaar hoe belangrijk is, toen hij geblesseerd uit viel. Was naast Saglam en in de rug van Tresor de enige speler die de duels op middenveld aan ging. In balbezit niet altijd goed, maar verdedigend (liefst samen met Llonch) wel het blok waar team op kan terugvallen. Hopelijk valt de blessure mee.

Tresor 5
Het was niet de avond van de voetballer Tresor, maar wel een avond waar hij liet zien in dienst van het elftal probeert te spelen. Was voor rust aan de bal onzichtbaar, maar knapte veel loopwerk op. Moest na uitvallen van Saddiki nog verder terug spelen en daar ligt niet zijn kracht. Na rust de enige Willem II-er die een voldoende haalde.

Romeny 2.5
Kreeg bij afwezigheid van Nunnely de voorkeur van Koster boven Yeboah om zijn basisdebuut te maken. Als je in de jeugdteams van Nederland hebt gespeeld dan kun je echt wel een potje voetballen, maar wat Romeny gisteren liet zien was een parodie op voetbal. Hij deed werkelijk alles fout wat je fout kunt doen. Leed ontzettend veel balverlies, geen geslaagde acties, verdedigde slap bij de 0-2 en wist geen enkel moment wat van hem gevraagd werd in het druk zetten en omschakeling. Een basisdebuut om heel snel te vergeten.

Pavlidis 6

De Griekse spits probeerde er nog wat van te maken, maar liep zich in zijn ijver (en egoisme) vaak vast. Blijft keihard werken in de voorhoede, maar werd behoorlijk in de steek gelaten door de rest van het team.

Kohlert 4
Wat is er met Mats aan de hand? Heeft net als een groot deel van het team nog niet de vorm van afgelopen seizoen te pakken. Zijn aanvallende acties liepen allemaal spaak en ook verdedigend leverde hij zichtbaar minder werk dan gebruikelijk. Hopelijk pakt hij snel zijn vorm terug, want dan kan hij zowel aanvallend als verdedigend belangrijk zijn voor het team.

Yeboah 2.5
Viel in en mocht in het mooiste shirt van de wereld op het veld staan. Kan geen enkele geslaagde actie van hem opnoemen en net als Romeny wist hij niet wat van hem gevraagd werd in het drukzetten. Stond steeds overal precies tussen in en was mede debet aan het verzuipen van het middenveld in de tweede helft.

Abonneren
Abonneren op
guest
90 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments