Spelers op rapport; Wanprestatie in eigen stadion

22
989

Willem II trad zondagmiddag zonder energie en beleving aan tegen FC Emmen. De ploeg uit Drenthe liet zien dat men het eredivisieschap in Tilburg veilig wilde stellen. Emmen speelde niet goed, maar leverde veel meer strijd dan de Tricolores. De spelers zorgden met hun wanprestatie voor een negatieve nasmaak van een verder prima seizoen. Hopelijk kunnen de spelers zich nog een keer opladen om tot een goed resultaat in Den Haag te komen. En daarmee het seizoen waardig af te sluiten.

Woud 3
Na de 2-0 van Isak leek de wedstrijd gespeeld, maar een blunder van Woud leidde de comeback van FC Emmen in. Na rust bleef de Nederlandse Nieuw-Zeelander grossieren in fouten en dat kostte Willem II uiteindelijk de overwinning. Eerlijksheidshalve moeten we er aan toevoegen dat de keeper ook niet werd geholpen door de zwakke achterhoede.

Heerkens 4
Heerkens speelde als linksback een zwakke bekerfinale. Tegen Emmen mocht hij door afwezigheid van Lewis aan de andere kant backen. En dat deed hij niet veel beter. Had ontzettend veel ruimte in de opbouw, maar maakte steeds de verkeerde keuze en leverde de ene na de andere bal in. Zeer zwakke wedstrijd.

Peters 5
Kreeg in de 4e minuut van de wedstrijd de steun van de tribunes die hij verdiende. Peters vertaalde deze steun niet in een goede wedstrijd. Kreeg geen vat op de spitsen van Emmen en was opbouwend zwak. Gaf na de finale aan dat hij belangrijk is voor de organisatie, motivatie en sturing van het team. Helaas lukte het Jordens niet het elftal op scherp te krijgen en hij deelde in de malaise.

Meissner 4.5
Had net als Peters zeer veel moeite met het systeem dat Emmen speelde en kwam vaak in de 1 tegen 1situatie. Verloor veel duels en was zeer slordig in de opbouw.

Palacios 6.5
Een voldoende voor inzet en vlijt noemde ze dat vroeger. Palacios speelde niet zijn beste wedstrijd voor Willem II, maar was één van de weinige spelers die liet zien te willen winnen. Bleef zijn meters maken aan de linkerzijde, maar ondanks alle inzet leverde dat te weinig op.

Llonch 8
Speelde Pol een hele goede wedstrijd? Nee. Daar was hij ook in balbezit te slordig voor. Het was wel de speler die bleef jagen en liet zien dat hij de wedstrijd kost wat kost wilde winnen. Een speler naar ons hart.

Tapia 4
De allerslechtste wedstrijd van Tapia in het shirt van de Tricolores. Waar Tapia normaal gesproken altijd aanspeelbaar is en de bal meestal bij een ander gestreept shirt krijgt was hij nu de dissonant op middenveld.  Verstopte zich, was slordig aan de bal en verloor veel duels.

Crowley 6
Wilde zich zichbaar bewijzen na zijn teleurstellende reserverol in de bekerfinale. Werkte hard en liet af en toe zien dat hij over een geweldige technische bagage beschikt. Leverde te vaak vrije ballen in. Mede door gebrek aan beweging bij de rest van het team.

Dankerlui 5
De keuze van Dankerlui was tactisch te verklaren om tegenwicht te bieden aan de 5-3-2 (en opkomende Cavlan) formatie van Emmen. Liep echter overal precies tussen in waardoor hij zowel aanvallend als verdedigend niets toevoegde aan het spel van Willem II.

Pavlidis 6
Legde in tegenstelling tot de meeste van zijn teamgenoten veel energie in zijn spel. Daarbij ging meer mis dan goed, maar dat kunnen we accepteren. Had in de laatste minuut de 3-3 op de schoen, maar schoot in het zijnet.

Isak 5
Met een assist en een doelpunt hoor je als spits zijnde eigenlijk geen onvoldoende te kunnen krijgen. Maar ondanks deze ‘mooie’ statistieken delen we toch een onvoldoende uit. Naast de assist en het doelpunt was Isak onzichtbaar en grossierde hij in slechte acties. De absolute topvorm van een paar weken geleden is hij (hopelijk even) kwijt.

22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments