Spelers op rapport; Vlakke eerste helft kost Willem II de kop

6
1907

Willem II trad zondagmiddag in de Kuip aan tegen de ploeg in vorm. Feyenoord was reeds 13 wedstrijden ongeslagen en wilde met oog op het gat naar de koplopers AZ en Ajax de druk op voeren.

Willem II liet de eerste helft Feyenoord aan de bal en hoopte op kansen in de omschakeling. Deze tactiek leverde eerder in het seizoen mooie overwinningen in Amsterdam en Alkmaar op. Lang leek de tactiek ook in Rotterdam te werken. Feyenoord had veel de bal en creerde amper kansen. Willem II was echter veel te slordig in de omschakeling en met name Nunnely, Kohlert en Ndayishimiye waren niet in goede doen.

Na een half uur spelen scoorde Feyenoord uit het niets de 1-0. (Toornstra) Enkele minuten later pakte van Boekel zijn momentje. In plaats van af te wachten wat de VAR van de vermeende handsbal van Saddiki vond, aarzelde hij geen seconde en legde de bal op de stip. Op dat moment kan de VAR amper nog een andere beslissing nemen dan de beslissing van Van Boekel volgen. Berghuis weet wel raad met dit soort kadootjes. (2-0)

Willem II kwam met Saglam in plaats van Saddiki de tweede helft veel beter voor de dag. Willem II was stukken feller zonder dat het tot echte kansen kwam. In het laatste kwartier had Feyenoord op de counter nog kunnen uitlopen, maar dat leed werd Willem II bespaard.

Komend weekend kan Willem II zonder de geschorste Jordens Peters bij winst op Heerenveen een belangrijke stap zetten richting play-offs. Daarbij zal de support van de tribunes weer van groot belang zijn. In de Kuip lieten de Willem II supporters zien een volle Kuip veelvuldig te kunnen overklassen.

Timon Wellenreuther 6,5: Kreeg relatief weinig te doen, maar was kansloos bij de 1-0 en uiteraard bij de 2-0 van Berghuis. Voorkwam in de laatste fase van de wedstrijd een grotere nederlaag van de Tricolores.

Bart Nieuwkoop 5: Is de laatste weken aan het kwakkelen met zijn fitheid en dat is terug te zien aan de prestaties op het veld. Waar hij in topconditie een absolute meerwaarde is voor het team worstelt hij nu met zijn vorm. Had het samen met Nunnely erg lastig met Haps en Malacia.

Jordens Peters 6: Had de organisatie van de achterhoede aardig staan. Willem II gaf weinig kansen weg, maar creeerde ook te weinig. Dat had zeker ook te maken met de trage opbouw vanuit het centrale duo.

Sebastian Holmén 6,5: Won alle duels van de nieuwe Feyenoord spits Bozenik. Verdedigend sterk, maar opbouwend net als Peters te slordig en te traag.

Miquel Nelom 7: Won verdedigend vrijwel elk duel van Berghuis en was in balbezit redelijk. Oogt altijd laconiek waardoor zijn sterke wedstrijd niet op waarde wordt geschat

Dries Sadikki 4,5: Afgelopen week geselecteerd voor de voorselectie van het Marokkaans elftal. Helaas kon hij dat op het veld niet laten zien. Speelde een zeer zwakke wedstrijd waarbij hij naast veelvuldig balverlies ook in de duels te vaak werd afgetroefd. De penalty was ongelukkig.

Pol Llonch 6,0: Voor rust kon hij zijn ploeg niet op sleeptouw nemen en was hij Toornstra in de diepte een aantal keer kwijt. Herstelde zich sterk na rust en won na rust bijna alle duels op het middenveld

Mike Trésor Ndayishimiye 4,0: Net terug van een blessure speelde hij zijn slechtste wedstrijd in het shirt van de Tricolores. Leed veel balverlies en verloor onder andere een cruciaal duel op de achterlijn tegen Karsdorp. Uit de omschakeling wist Feyenoord te scoren.

Ché Nunnely 5: Had het fysiek zwaar tegen de defensie van Feyenoord. Met name voor rust moest hij alleen achter Malacia aan en kwam daarbij vaak te laat. Herstelde zich na rust door slimmer tussen de linies te spelen. Creerde amper gevaar.

Mats Köhlert 4.5: Werkte opnieuw hard maar kwam fysiek tekort tegen de sterke en snelle Karsdorp. Kon nauwelijks iets toevoegen aan het aanvalsspel van Willem II.

Vangelis Pavlidis 6,5: Had het enorm zwaar tegen de sterke Zuid Amerikanen Senesi en Botteghin, maar bleef in de duels sterk overeind. Was vaak het eerste aanspeelpunt en was redelijk balvast. Hij werd daarbij niet geholpen door zijn mede-aanvallers die totaal niet in de wedstrijd zaten. Pavlidis miste ook een aantal keer het overzicht voor een juist vervolg.

Saglam 7: Zijn komst had een positieve uitwerking op het spel van Willem II. Was aanspeelbaar en durfde vanuit het middenveld te voetballen. Met zijn komst kwam er veel meer voetbal in het team. Klopt nadrukkelijk op de deur voor een basisplek ten koste van Saddiki of mischien wel Ndayishimiye


6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments