Spelers op rapport; Verdiend punt tegen sterk AZ

25
2451

Willem II ontving zondagmiddag in het eigen zeiknatte Koning Willem II stadion AZ Alkmaar. Vorig seizoen wonnen de Tricolores twee keer in de competitie van de Alkmaarders en schakelde het AZ uit in de halve finale van de beker. Dit seizoen laten de ploeg uit Alkmaar zien dat ze onder Arne Slot verder zijn gegroeid. Tot op heden is AZ de enige ploeg die in het spoor kan blijven van de topploegen Ajax en PSV. En dat lieten ze ook in de eerste helft zien tegen Willem II. AZ was beter en kreeg een paar grote kansen. Een domme overtreding van Saddiki leek AZ in het zadel te helpen maar al snel maakte Willem II gelijk. Na rust speelde Willem II onder aanvoering van het thuispubliek de sterkste helft van het seizoen. Vol passie werd AZ opgejaagd en had Willem II zich moeten belonen door net voor tijd de overwinning te pakken. Pavlidis miste van elf meter.

Wellenreuther 6.5; Bleef op het drijfnatte veld overeind en maakte een aantal goede reddingen. Voor rust schoot de natte bal een keer uit zijn handen maar herstelde zijn eigen foutje door in tweede instantie prima te redden op de inzet van De Wit.

Heerkens 7; Verdedigde zeer geconcentreerd en scherp tegen Idrissi en haalde daarmee veel gevaar uit de aanvallen van AZ.

Peters 6; Liet een zeer matige eerste helft met veel slordige passes volgen door een goede tweede helft.

Holmen 7.5; Wederom de beste en meest solide verdediger aan Willem II zijde. Goed, sterk en snel in de duels.

Nelom 6.5; Speelde net als in Utrecht een degelijke wedstrijd. Begon zeer slordig aan de wedstrijd maar kwam daarna beter in de wedstrijd. Kwam regelmatig in duels met Stengs en Svensson terecht en veroverde veel ballen.

Saddiki 4.5; Veroorzaakte een penalty met een oliedomme overtreding. Werkt zich uit de naad maar komt handelingssnelheid en overzicht te kort.

Llonch 8; absolute uitblinker aan Willem II zijde. Voelde zich als een vis in het water op het natte veld. Streed voor elke meter en won bijna alle duels. Was zeker na rust ook in balbezit zeer zuiver in zijn passing. Top wedstrijd van onze Pol.

Vrousai 5.5; Matige eerste helft van Vrousai. Al was zijn assist op Kohlert bij de 1-1 van grote klasse. Leed veel balverlies en maakte paar foute beslissingen bij verleggen van het spel.

Mike Tresor 7.5; Viel ijzersterk in en gaf het aanvalspel van Willem II meer creativiteit. Zijn vrije trappen waren gevaarlijk en had de pech dat een van de vrije trappen onderkant lat uit doel stuiterde. Klopt aan de deur voor basisplaats.

Nunnely 6; Interessante duels tussen Nunnely en Wijndal. Was zeker na rust dreigend en had in de laatste minuten de 2-1 moeten maken. Als hij meer rendement uit zijn acties gaat halen dan wordt hij van grote waarde voor Willem II

Pavlidis 6; Had de wedstrijd uiteraard moeten beslissen door de penalty binnen te schieten. Speelde stukken beter dan de laatste weken en won veel duels van het sterke duo Vlaar / Wuijtens. De voorassist met de borst op 1-1 was prachtig

Kohlert 5; Deed voor rust op 1 moment na alles fout. Maakte de 1-1 keurig af maar grossierde voor rust in vele foute passes en keuzes. Herstelde zich na rust en bleef keihard werken om de opkomende Svensson onder controle te houden.

 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Zekur
Lid
Zekur

Tresor vanaf nu in de basis. De klasse druipt er vanaf. Het zal best dat hij nog moet wennen of dat hij moet leren meeverdedigen, maar dat deed hij deze keer al weer beter dan zijn vorige invalbeurt. Ik ga er vanuit dat A3 ook heeft gezien dat dit geen 2e rangs voetballer is. Daar gaan we van genieten!

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

begrijp de 7 voor Heerkens niet zo goed, steeds een afwachtende houding en Idrissi pas binnen de 16 verdedigt waarbij dit een aantal keren niet gelukt is. Daarnaast levert hij aanvallend geen enkele bijdrage en dat is toch wel vereist bij de spelstijl van Willem II. Wellenreuther heeft prima gekeept en verdient een minimale 7, geen onrustig gespring in de goal enkel een slippertje dat hij zelf herstelde. Als we nu ook al gaan zeggen dat hij niet goed keept als een speler een kans mist dan begrijp ik het beoordelen helemaal niet meer. Saddiki is echt de zwakke schakel… Lees verder »

Franciscus Sol
Lid
Franciscus Sol

Als je hapt bij Idrissi ben je hem meteen kwijt, Heerkens zal als opdracht mee hebben gekregen om hem zo kort mogelijk te houden en door de kleine ruimte die ontstaat door het afwachten het hem moeilijk maken om een passeeractie te laten maken. Eens over de rest van de analyse, maar Nelom kunnen we best wat meer tijd geven om zowel te groeien in het spel van Willem II als het groeien van het geloof in zichzelf.

tricoscore
Lid
tricoscore

Wat de laatste wedstrijden steeds meer opvalt is dat onze jongens heel erg fit zijn, zeker de spelers die al wat langer bij ons spelen.
Heerkens, Llonch, Sadikki, … die gasten kunnen 90 minuten lang blijven gaan, ook zoals zondag onder zware omstandigheden.
De conditietrainers zijn in ieder geval goed bezig!

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Off Topic..Barcelona gaf 100 miljoen uit aan bonussen maar moet nog wel 260 miljoen betalen aan transfergelden…ook Ajax krijgt nog geld. De meesten hadden het geld al moeten hebben.

Ravio
Lid
Ravio

De vraag is…. Hoe lang mag Saddiki de onvoldoendes nog aaneen blijven rijgen? Kan niet mee en gaat ook nooit goed genoeg worden…

frannekesol
Lid
frannekesol

Saddiki staat toch 3e in het logistic force motm klassement. Zo slecht doet hij het dan toch ook weer niet….speelde zondag gewoon een mindere wedstrijd.

Ravio
Lid
Ravio

Omdat de meesten hier een speler helemaal fantastisch vinden als hij zich een slag in de rondte werkt… Dat ie vervolgens in balbezit ALLES verkeerd doet doet niet ter zake…. Want hij werkt zo lekker hard….
Dries is niveau KKD en niks meer…

frannekesol
Lid
frannekesol

Laatste 2 wedstrijden saddiki inderdaad minder in balbezit. Dit geld alleen ook voor llonch en vrousai maar dat komt om je tegen een kwalitatief beter middenveld staat tegen Utrecht en az. Tegen rechter rijtje clubjes voetbalt hij prima mee. Afgelopen half seizoen hadden we een buitenkansje op die positie met Tapia. Het verschil in budget is gwn nog te groot naar de subtop om een middenvelder zoals tapia in de zomer naar Tilburg te halen. We hebben quinonez nu maar begrijp wel dat die nog erg moet wennen. Alles is hier anders dan in zuid-Amerika.

Ravio
Lid
Ravio

Je vergeet alleen dat zowel Akkaynak als Anita beiden al beter waren dan Dries, om er maar 2 te noemen die hier nog gewoon rond hadden kunnen lopen… En zo zijn er nog talloze spelers haalbaar geweest die inderdaad minder waren dan Tapia, maar wel stukken beter dan Saddiki.

fran is fran
Gast
fran is fran

nelom een 6,5?!?
passend was het voldoende maar die jongen heeft geen een sliding of tackel gemaakt en is geen 1 duel hard aangegaan! uitstraling van een bloemkool.
er zitten elke week 14000 man die betalen om een wedstrijd te kijken dan mag je wel iets meer pit tonen

M@k@S
Lid
M@k@S

vrousai terug op de flank, tresor op 10 en laat kohlert en nunnely het maar uitvechten om de laatste plek.
Holmen vaste pingel man met op 2 tresor.
komende wedstrijden stapje voor stapje pietjes ontdekking laten wennen dan kan die voor saddiki gewisseld worden en dan kunnen we ons opmaken voor de playoffs voor europees voetbal, op zeker!

fran is fran
Gast
fran is fran

ik heb holmen nog nooit een penalty zien nemen
heerkens wel tegen roda en az
die tegen AZ was de beste penalty die ik ooit in mijn leven heb gezien, exact de kruising

M@k@S
Lid
M@k@S

holmen lijkt me een koele kikker.
En de pingels van heerkens waren idd om door een ringetje te halen maar 3 cm verder achterover hangen en de bal ligt op de ringbaan. penalty moet hard laag in de hoek meeste kans op succes

SargentD
Lid
SargentD

Ndayishimiye lijkt een prima aanwinst te kunnen worden op de 10 positie. Maar laten we vooral niet vergeten dat ie nog erg jong en behoorlijk licht is, en hem dus niet gelijk afschrijven als ie een keer (of twee) een wat mindere wedstrijd speelt.
Ik denk ook dat Vrousai op de flanken veel beter tot zijn recht gaat komen weer, dus laat Köhlert, Nunnely (, eventueel Dankerlui) en hem het daar maar lekker uitvechten.

9jan
Lid
9jan

SargentD, dat Tresor nog te jong is doet helemaal niet ter zake. Kijk naar Itaharen van PSV, díe gast is 17 jaar, speelt 3 wedstrijden in een week, dus leeftijd zegt niets, wat goed is moet gewoon spelen.

SargentD
Lid
SargentD

Absoluut, en juist daarom gewoon laten spelen de komende tijd. Ook als het even wat wedstrijdjes minder zou gaan. Vertrouwen geven die jongen, dan zouden we zomaar weer eens goud in handen kunnen hebben.

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Kan prima leven met de punten. Wellenreuther had een iets hoger punt mogen hebben.

Zekur
Lid
Zekur

Onze keeper had toch wel een 7,5 verdiend vind ik. Een foutje waarbij hij de bal even kwijt was maar geweldige reflex bij het herstellen van die fout. Verder super redding op een gevaarlijke vrije trap op het natte gras en hele fijne voortzettingen. Echt een heerlijke trap heeft die gast.

OWM
Lid
OWM

Ik vond Pavlidis niet goed spelen en strafschop gemist; een 5.
Kohlert daarentegen was m.i. Zeker een 6. Hij heeft veel ‘vuile’ meters gemaakt.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Mike tresor hoeft mijn inziens niet meer op de deur te kloppen koster moet hem gewoon open houden zodat mighty Mike zo de basis in kan!

Nillis
Lid
Nillis

Moet wel leren meeverdedigen als hij balverlies heeft.
Dan sjokt hij er achteraan

Tomvk
Gast
Tomvk

Volledig eens met deze punten. Llonch stopte Stengs af. Hij en Tresor waren de mannen van de tweede helft. Holmen en Timon ook een uitstekende tweede helft trouwens. Tresor een aantal super goeie openingen, bijna al zijn passes kwamen aan. 2 goeie vrije trappen en een paar gevaarlijke corners. Dat is precies wat eraan ontbrak. Hopelijk zet hij die lijn door!

Tricolores013
Gast
Tricolores013

Wellenreuther zijn punt aan de zeer lage kant.

JohhnyT
Gast
JohhnyT

Helemaal mee eens. Mensen zeuren over het balletje wat hij losliet. Echter herstel hij zich fantastisch. Maar Timon kan bij niemand hier op Tilbo meer iets goeds doen.