Spelers op rapport; teamprestatie in Utrecht

15
962
Daniel Crowley met zijn doelpunt de gevierde man (foto: (c) Toin Damen)

Willem II boekte in Utrecht de vijfde uitoverwinning op rij. Na Pec Zwolle, az, Emmen en Twente werd ook FC Utrecht aan de uitzegekar gebonden. Niet omdat Willem II fantastisch speelde, maar wel omdat er een team op het veld stond dat een plan had en die bereid was om dit plan collectief goed uit te voeren. Het valt dit seizoen niet mee om van de Tricolores te winnen. Zaterdag komt Groningen naar Tilburg en dat is een cruciale wedstrijd. Bij winst neem je definitief afscheid van de onderste regionen en mag je stiekem naar de top 8 gaan kijken.

Wellenreuther 6.5; Kreeg ondanks de druk van Utrecht relatief weinig te doen, maar deed wat hij moest doen goed. Spelhervattingen waren zeer matig. Timon had geluk dat zijn oerdomme actie tegen Venema niet bestraft werd.

Lewis 8; Wat een baas! Speelde verdedigend ijzersterk en voorkwam met een paar fantastische tackels een counter van Utrecht. Aanvallend minder aanwezig maar zijn verdedigende optreden was van grote klasse!

Meissner 8; Is fit en gretig uit de winterstop gekomen. Waar hij vorige week Te Vrede moeiteloos uitschakelde deed hij dat nu ook met de spitsen van Utrecht. Wint alle luchtduels en geeft niets weg.

Peters 8; Een jaar lang waren er twijfels of onze captain weer op veld zou kunnen staan. Hij heeft die twijfels volledig weggenomen. Geeft leiding aan de defensie en was in Utrecht ook weer belangrijk met goede inspeel passes. Met Peters in de basis inmiddels drie keer de nul gehouden.

Heerkens 8; Zet Freek ergens neer en hij voert zijn taak uit. Nu als linksback sterk tegen Tanane. Maar vooral ook enorm belangrijk jn wegzetten van de ploeg.

Tapia 8; Misschien wel het grootste verschil tussen eerste en tweede seizoenshelft. Is steeds aanspeelbaar en wint bijna alle duels op middenveld.

Llonch 8; Net als Tapia de baas op middenveld. Bepaalt ritme van druk zetten en dekt steeds fel door. In balbezit stuk verbeterd tov de laatste fase voor de winterstop.

Crowley 8.5; Dat Crowley ontzettend goed kan voetballen wisten we al. Maar hij combineert dat nu ook met enorme werklust en winnen van duels. Is enorm fit en gedreven. Eindelijk een mooie song voor hem.

Pavlidis 5.5; Een kleine voldoende voor vlijt en inzet. Werkt keihard en is ontzettend lastig voor zijn tegenstander. Was niet balvast en leed te veel balverlies.

Dankerlui 7.5; Werkte keihard en zorgde voor balans in de ploeg. Zorgde mede er voor dat de opkomende back van Utrecht geen poot aan de grond kreeg. Zeker in uitwedstrijden zeer bruikbaar in de voorhoede. Voegt aanvallend te weinig toe.

Vrousai 7; Stond met een prachtige actie aan de basis van de overwinning. Heeft in paar wedstrijden zijn klasse laten zien maar mag nog vaker de voorwaartse actie zitten.

Isak 7; Liet met vlagen grote klasse zien. Zijn eerste twee acties waren van uitzonderlijk niveau maar liet daarna te makkelijk een aantal duels lopen. We gaan nog veel plezier aan hem beleven!

Geen uitverkocht uitvak dit keer, maar de 420 fanatiekelingen die in Utrecht waren trokken samen met de spelers de overwinning over de streep. Dikke extra pluim voor de nieuwe song voor Crowley.

Uitvak VVV zit al bijna vol en daarna gaan we op 16 februari met 1200 man naar Arnhem voor de AwayDay. Hou Tilbo in de gaten voor de verkoop informatie.

15 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments