Spelers op rapport; Passie, strijd en goed voetbal

14
953

De vaste volgers van Tilbo.com kijken wekelijks uit naar de cijfers van de onafhankelijke jury van Tilbo. Wekelijks ontstaan er mooie discussies over de gegeven cijfers. Precies waar Tilbo voor bedoeld is. Lekker discussieren over ons clubke.

Gelukkig hoeven er deze week geen onvoldoendes uitgedeeld te worden. Willem II speelde één van de beste wedstrijden van het seizoen en met name voor rust werd de ploeg in vorm (AZ) volledig overklast. Het enige wat Willem II zichzelf kon verwijten was dat het bij rust slechts 2-0 was. Op naar donderdag waar een kolkend Koning Willem II Stadion de Tricolores naar de finale gaan schreeuwen.

Wellenreuther 7.5
Het lijkt wel of AZ het beste in hem naar boven haalt. Speelde in Alkmaar zijn beste wedstrijd van het seizoen en was zondag met een aantal cruciale reddingen goed in vorm. Dat belooft wat voor donderdag.

Heerkens 7.5
De sleutel van het succes in deze wedstrijd lag bij de backs. Palacios en Heerkens schakelden Idrissi en Stengs moeiteloos uit. Heerkens leek in balbezit zichtbaar meer op zijn gemak dan aan de linkerkant

Peters 7
Degelijke wedstrijd van onze captain. Het verdedigingsblok met Meissner stond goed. Alleen na de komst van Johnsen wankelde Willem II even.

Meissner 7
Na een aantal mindere wedstrijden speelde Meissner een sterke wedstrijd. Durfde door te dekken en won bijna alle duels.

Palacios 8
Soms vergeten we dat deze jongen pas 19 is. Heeft afgelopen week de halve wereld over gereisd en speelt dan een perfecte pot tegen één van de beste spelers van de eredivisie. Grote klasse!
Voegde aanvallend toe wat we weken aan de linkerzijde hebben gemist.

Llonch 7
Speelde onopvallend goed Llonch is super belangrijk voor de balans in het elftal. Knapt enorm veel ‘vies’ werk op voor de overige middenvelders. Door zijn werklust en de vele duels die hij wint kunnen Tapia en Crowley exceleren.

Tapia 7.5
De beste versterking van de afgelopen 5 jaar. Is echt de missing link gebleken op het middenveld. Koppelt enorm loopvermogen aan werklust, passie en strijd. Tel daarbij op dat hij ook in balbezit vaak de juiste keuzes maakt en de 7.5 is verklaard.

Crowley 7.5
Ruim een jaar geleden liet Erwin van de Looi deze kanjer nog naar Cambuur gaan. Als je hem nu ziet spelen dan zie je wat vertrouwen met een speler kan doen. Met Llonch en Tapia naast hem kan Crowley doen waar hij goed in is; lekker voetballen. Daar voegt hij ook een enorme dosis werklust aan toe. Was niet blij dat hij gewisseld werd en hopelijk laat hij donderdag zien waarom je Crowley niet wisselt

Dankerlui 8.5
De laatste weken waren er heftige discussies over de punten voor Dankerlui. Speelde dit seizoen al links- en rechtback, verdedigende middenvelder en rechtsbuiten. Dat doet hij wekelijks vol inzet en strijd. Echter de laatste weken was het niet goed. MAAR…wat Dankerlui gisteren liet zien was van grote klasse. Speelde hangend op rechts en zorgde dat elftal in balans was. Schakelde steeds goed om en aanvallend steeds dreigend. Prachtige assist bij de 2-0. Daarom deze week het hoogste punt voor Dankerlui. Niet alleen omdat hij goed speelde, maar omdat hij altijd doet wat de trainer hem vraagt.

Isak 7.5
De afgelopen weken zag je met momenten dat hij een goede speler is. Zondag zag je het de gehele wedstrijd. Won duels, was aanspeelbaar en was steeds Vlaar te snel af. Miste in sommige situaties nog het overzicht, maar liet gisteren zien dat we nog veel plezier aan hem gaan beleven.

Vroussai 8
Zijn komst in de winterstop werd enigszins ondergesneeuwd door het nieuws van het vertrek van Sol. Maar dat we wederom een groeibriljant binnnen hebben gehaald is duidelijk. Is elke wedstrijd betrokken bij beslissende momenten. Speelde tegen AZ als een volwassen buitenspeler, maar is nog steeds pas 20 jaar. Mark my words; dit wordt een grote speler!

14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments