Spelers op rapport; onnodig spannend in Almelo

16
1178

Willem II speelde in Almelo een half uur lang (eerste half uur na de rust) misschien wel het beste voetbal van het seizoen. In dit half uur werd Heracles helemaal suf gespeeld, maar vergat Willem II de genadeklap te geven en de wedstrijd definitief te killen. Daarna sloop er nonchalance in de ploeg en slap verdedigen van Palacios en Lewis zorgden ervoor dat het nog spannend werd. Onnodig!

Voordat we aan de cijfers van de spelers beginnen, delen we eerst een dikke 9 uit aan de supporters in het uitvak. 500 supporters die op een dinsdagavond alle files trotseren en daarna voor 90 minuten sfeer zorgen vanuit het uitvak verdienen een dik compliment!

Wellenreuther 6; Kon weinig doen aan de tegendoelpunten. Zorgt voor een hoop onrust in het team met zijn irritatante gedrag richting tegenstander en supporters. Wie kan hem bij brengen dat een keeper niet 30 meter uit zijn doel moet sprinten bij een overtreding op een van onze spelers?

Dankerlui 7; Speelde door de afwezigheid van Heerkens en Peters weer op favoriete rechtsback positie. Verdedigde scherp en was onvermoeibaar bij het opkomen. Goede wedstrijd van Dankerlui.

Lewis 5; De wedstrijd van Lewis was precies gelijk aan het beeld van de wedstrijd. Met vlagen zeer goed, maar ook een paar flinke missers die Willem II bijna duur kwamen te staan. In eerste helft bood hij daardoor een kans aan Kuwas en zat hij mis bij de 2-3 en 3-4. Lewis is op zijn best als rechtsback.

Meissner 6.5; Speelde zaterdag tegen Fortuna goed en was nu ook een stabiele factor achterin. Won veel duels. Opvallend is dat hij voetballend en in de passing gegroeid is. Had veel moeite om zijn ploeg goed georganiseerd te houden in de slotfase.

Palacios 5; Speelde bij vlagen in balbezit erg goed, maar twee dekkingsfouten kostte ons ook twee doelpunten. Werd in de laatste minuut gespaard door de scheidsrechter. Bij een domme overtreding in de laatste minuut kreeg hij niet zijn tweede gele kaart.

Tapia 7; Maar half uurtje gespeeld maar liet daarin zien hoe belangrijk hij is voor Willem II. Sterk aan de bal en een winnaar. Heracles had dat ook gezien. Drie forse overtredingen op Tapia zorgde dat hij binnen half uur vervangen moest worden. Hopelijk op tijd fit voor de kraker tegen Ajax van as zaterdag.

Llonch 7.5; Moest al snel opdraven in Almelo en viel zeer goed in. Speelde met veel passie om de duels te winnen. Veroverde net voor rust de bal en de assist op Isak bij de 0-1 was sleutelmoment van de wedstrijd. Net als bij Meissner zie je ook bij hem dat de passing gedurende het seizoen fors verbeterd is.

Anita 8; Na zijn komst in Tilburg was het snel duidelijk dat Anita niet volledig fit was. Zeker wanneer de ruimtes te groot werden kon hij het niet belopen. Anita laat de laatste wedstrijden zien dat hij steeds fitter word. En dan is hij van grote waarde. Enorm sterk in de passing!

Crowley 7; Schakelpunt tussen onze VIP voorhoede en rest van team. Speelde slim tussen de linies en paar prima voortzettingen. Ook een aantal foute keuzes en als hij dat nog verbeterd kan hij nog flink verbeteren.

Vrousai 8; In de winterstop trokken we Marios Vrousai aan. Niemand kende hem, maar wat is hij belangrijk geworden. Zorgt met zijn voorwaartse dribbels continue voor dreiging en werkt zich een slag in de rondte. Grootste verschil tussen de buitenspeler voor en na de winterstop is dat zowel Vrousai als Pavlidis bij balverlies direct omschakelen.

Saddiki 4; Koster verving Pavlidis voor Saddiki bij een 0-3 stand. Omdat er geen fitte aanvallers op de bank zaten viel Saddiki rechts voor in. Hij wist duidelijk niet wat hij daarmee aan moest. In balbezit zeer slordig en verdedigend liet hij zijn opkomende linksback steeds lopen. Zwakke invalbeurt.

Pavlidis 7; kwam net als Vrousai als een nobody binnen maar is nu een van de helden van dit Willem II. Had natuurlijk voor rust de 0-1 al binnen moeten schieten, maar speelde na rust geweldig. Bijna alle aanvallen over links waren perfect uitgespeeld. Zijn 0-3 was het eindpunt van een schitterende aanval.

Isak 9.5; Wat een speler! Pas 19 maar zo ontzettend goed en bepalend. Zijn demarrage en assist bij de grote kans van Pavlidis in de eerst helft was al indrukwekkend, maar zijn doelpunten en assists waren van Europees top niveau. In deze vorm misschien wel de beste speler ooit in ons mooie shirt. Net geen 10, omdat hij ook paar kleine kansjes mist en omdat wij denken dat de ultieme wedstrijd misschien wel op 5 mei in de Kuip door hem op de mat gelegd gaat worden. Alexander, we genieten van je fantastische spel!

 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
dvd01
Lid
dvd01

Prima potje. Vooral eerste helft niks weggegeven. Dat spelers moe worden is logisch en dat verklaart de tegen goals wel, maar ik vond vooral de veerkracht na de 2-3 indrukwekkend. Niet verdedigen, maar doorzetten.

Waarom deed Peters eigenlijk niet mee? Vanwege kunstgras?

Z_013
Gast
Z_013

Inderdaad uit voorzorg aan de kant gehouden vanwege zijn knieblessure en dat dat niet goed samengaat met kunstgras. Ga ervan uit dat hij zaterdag weer gewoon in de basis zal staan!!

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

Dankerlui…positieve gast,aardige jongen maar als we DOOR willen een van de eersten die vervangen moet worden.

Rene
Gast
Rene

In de eerste competitiehelft had ik er precies zo over gedacht. Maar Dankerlui is enorm gegroeid en ik vind hem inmiddels een belangrijke speler voor ons. Dus nu ben ik het niet meer met je eens.

Robby
Lid
Robby

In de winterstop was ik het met je eens nu niet meer. Dankerlui is enorm gegroeid en was gisteren de beste verdediger op het veld. Hoop niet dat dit een piek is maar dat dit zijn groei curve is. Wellicht kan ie zich op de linksback positie richten dan hebben we een waardige vervanger voor Palacios. Lewis is het beste op de rechtback positie.

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

nou daar zijn we weer…. ik heb al eerder aangegeven dat ik me totaal niet kan vinden in de de voetbalkennis van de beoordeelaar(s). Wellenreuther loopt veld in om te vertellen dat hij steeds met aanstekers, bier en een enkele golfbal of zo bekogeld werd. Keept verder goed en staat ver voor de goal om de verdediging te ondersteunen, mede hierdoor komt het dat Meissner of een andere verdediger goed kan spelen Crowley heeft geniale momenten maar is op momenten niet bij de les en vergeet dan de perfecte pass te geven. Dankerlui is een beperkte voetballer die het moet… Lees verder »

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Helemaal eens! Wat je schetst over Crowley, Wellenreuther en Dankerlui kan ik me 100% in vinden. Crowley heeft het de laatste 2 wedstrijden even niet. Niks mis mee, werkt altijd super hard dus prima.

SargentD
Lid
SargentD

Crowley was gisteren weer gewoon super. Trainer van Heracles zei niet iets heel raars gisteren, toen ie beweerde dat Isak juist mede door het spel van Crowley kon excelleren.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Ik denk dat we de lat voor Crowley hoger mogen leggen. Als je afgaat op statistieken gisteren dan zie je dat zijn pass nauwkeurigheid en dribbels minder goed waren dan ”normaal”. Zijn loopacties dragen absoluut bij aan de vrijheid die Isak vaak krijgt, daarom is Crowley ook ongekend belangrijk voor dit elftal. Waar ik op doel is het feit dat Crowley met zijn techniek en passes gisteren nog meer had kunnen toevoegen aan het aanvallende spel.

SargentD
Lid
SargentD

Ben het zeker met je eens dat Crowley nog veel beter en belangrijker kan worden. Hopelijk mogen we nog minimaal een jaar van hem genieten hier.

Tricoooo
Lid
Tricoooo

“Spelers op rapport”… kunnen we dat rapportcijfer voortaan weglaten? Die zijn zo fucking subjectief.

Rojo Blanco Azul
Lid

Jammer dat belangrijke en bepalende spelers als Sol en Isak de sokkel niet halen of hebben gehaald. Is het niet een idee om een Walk Of Fame in te richten voor deze clubhelden ? Ook huidige en voormalige Europese toppers als Van Dijk, De Jong, Overmars, Stam, Hyppia en noem zo nog maar een rijtje ex-Willem II ers op, zouden daarop zeker niet misstaan …

MOS
Lid
MOS

Heel sterk idee!!

Sjalalalallala nul een drie
Gast
Sjalalalallala nul een drie

Misschien een wall of Fame in d’n beitel?

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Een wand met foto’s van desbetreffende spelers in beitel die sokkel niet gehaald hebben maar wel een onuitwisbare indruk hebben achter gelaten!

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Niet eens met de 7 van Dankerlui. Vond Dankerlui de laatste weken prima spelen maar gisteren vond ik het vooral verdedigend niet goed. Je zag de tweede helft dat er veel te vaak een voorzet gegeven kon worden vanaf zijn kant.