Spelers op rapport; Niet goed genoeg in Heerenveen

16
1381

Willem II kende zaterdag een slechte start van de competitie. In Heerenveen begonnen de Tricolores het eerste kwartier sterk, maar het gif ontbrak in de ploeg. Naarmate de wedstrijd vorderde verloren de Tricolores te veel duels. De 1-0 van Woudenberg was exemplarisch voor het ‘net-niet’ van deze wedstrijd. Pavlidis had de mogelijkheid om Veerman onder druk te zetten, maar was te slap, Kohlert kon de bal niet onderscheppen en Saddiki was vervolgens te laat. Typisch beeld van de wedstrijd; het was niet goed genoeg in Heerenveen. Op naar Luxemburg.

Robbin Ruiter 7.5
Ruiter maakte een degelijke indruk in Heerenveen. Was kansloos bij beide tegendoelpunten en voorkwam met enkele reddingen in laatste deel van de wedstrijd dat de nederlaag hoger uit viel.

Saddiki 4.5

Koster moest door de afwezigheid van Heerkens, Owusu en Peters forse aanpassingen doorvoeren in de achterhoede. Daardoor kwam Saddiki op de rechtsbackpositie terecht. Saddiki had zichtbaar moeite met deze positie en was met name verdedigend kwetsbaar. Bij de 1-0 reageerde hij te traag.

Holmen 5.5

Niet de beste wedstrijd van de aanvoerder. Was sterk in de duels tegen Veerman, maar was met name in balbezit slordig. Leed veel balverlies in de opbouw.

Nelom 4.5
Kijken naar een wedstrijd van Nelom is als kijken naar een aflevering van ‘Te land, ter zee en in de lucht’. Soms oogt het leuk en standvastig, maar je weet dat er altijd een uitglijder gaat komen. In de eerste helft ontsnapte Nelom aan rood en in de tweede helft was een vreemde terug kopbal de aanleiding voor een grote kans voor Heerenveen.

Kohn 6.5
Kohn mag terug kijken op een redelijk debuut in de eredivisie. Verdedigend stabiel en zorgde regelmatig voor aanvallende impulsen. Al was de laatste bal niet altijd goed. We gaan nog veel plezier beleven aan Kohn.

Llonch 5.5

Onze pitbull verlengde afgelopen week zijn contract bij de Tricolores. De sterkhouder op het middenveld had moeite om zijn stempel op de wedstrijd te drukken en kreeg samen met zijn collega’s op middenveld geen vat op met name Joey Veerman en Rodney Kongolo. Verzaakt nooit in arbeid en vandaar een magere voldoende.

Saglam 5
Geroemd in de voorbereiding. Kon zijn sterke voorbereiding geen vervolg geven in Heerenveen. Te weinig initiatief in balbezit en slap in de duels.

Tresor 5
De presentatiecurve van Tresor is er één met hoge pieken en dalen. Uitblinker voor Jong Belgie tegen Jong Duitsland, maar ondermaats in Heerenveen. Wisselde mooie dribbels af met slordige passing.

Pavlidis 5.5

Werkte zoals altijd hard voor de ploeg, maar miste de absolute scherpte in de duels. Had bij de 1-0 korter op Veerman moeten zitten. Enige echte kans die hij kreeg schoot hij fraai binnen, maar had de pech dat hij net buitenspel stond.

Kohlert 4.5

Onzichtbaar in balbezit. Weinig of geen geslaagde aanvallende acties. Moet met de komst van Yeboah stappen gaan maken in aanvallend opzicht want anders kan hij wel eens het kind van de rekening gaan worden in de voorhoede.

Nunnely 5
Net als zijn collega aanvallers scoorde hij een onvoldoende. De vier voorwaartsen gaven niet thuis in Heerenveen en dat zal de komende weken beter moeten om de goede lijn van afgelopen seizoen door te zetten. Nunnely mag veel brutaler worden om de aanvallende actie te durven maken.

Abonneren
Abonneren op
guest
16 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments