Spelers op rapport: Leerzame avond in Eindhoven

51
2626

Als je speelt om te winnen, dan kun je ook tegen topploegen een keer hard onderuit gaan. Dat overkwam Willem II zaterdagavond in Eindhoven. Willem II speelde in balbezit een prima wedstrijd, maar was in de omschakeling niet scherp genoeg. Er werd slap verdedigd, en duels werden op belangrijke plekken op het veld verloren.

Wellenreuther 5
Beleefde een vervelende avond in Eindhoven. Kreeg in de eerste twintig minuten twee ballen op doel en deze vlogen er allebei in. Ging in de fout bij het vierde doelpunt, maar was bij de andere doelpunten kansloos. Werd niet geholpen door zijn verdedigers.

Dankerlui 4.5
Na zijn sterke optreden tegen Heracles volgde een zwakke wedstrijd in Eindhoven. Verdedigde slap en daardoor ontstond het meeste gevaar van PSV via deze zijde. Was na de wedstrijd zelfkritisch en dat is de basis om beter te worden.

Lewis 4.5
Ook Lewis beleefde geen prettige avond in Eindhoven. Kreeg samen met Heerkens nauwelijks grip op De Jong en verdedigde erg slap.

Heerkens 4.5
Evenals Lewis een slechte beurt voor Freek. Lieten veel te veel ruimte aan de Jong en het leek wel of het onduidelijk was wie de spits moest oppakken.

Palacios 5.5
De enige verdediger met een magere voldoende. Hield zich redelijk staande tegen Lozano en Bergwijn. Durfde in balbezit ook zich aanvallend in te schakelen. Prima assist op de 4-1.

Lonch 6
Bleef bikkelen tot het bittere einde maar werd door zijn mede-middenvelders niet echt geholpen.

Akkaynak 5
Het spel van Akkaynak was de juiste afspiegeling van heel Willem II. In balbezit speelde de jonge Duitser een aardige wedstrijd. Echter werd hij vaak op duelkracht afgetroefd door Hendriks en Rosario.

Lieftink 6
Verving Akkaynak in de rust. Bracht meer body in het elftal en speelde een degelijke tweede helft

Crowley 5
Voor Crowley gold hetzelfde als voor Akkaynak. In balbezit erg sterk. Positiespel aan Willem II zijde was mede door Crowley goed verzorgd. Maar ook Crowley werd regelmatig fysiek overklast door Rosario en Hendriks

Sol 7.5
Sol speelde een prima wedstrijd. Was aanspeelpunt en leed weinig balverlies. Had de pech dat hij twee keer de paal raakte, maar scoorde net na rust een prima spitsen doelpunt. Loopt inmiddels gewoon 4 op 4

Avdidjaj 5
Kon niet zijn stempel op deze wedstrijd drukken. Had duidelijk moeite met de opkomende Dumfries.

Ozbiliz 6
Had in Angelino een tegenstander die continu de aanval zocht. Ozbiliz verrichte veel verdedigend werk, en was in positiespel zuiver. Kon aanvallend weinig toegevoegde waarde bieden.

UITVAK: 10
Ondanks de dikke nederlaag maakten de 700 meegereisde fans er een groot feest van. Veelvuldig werd het sfeerloze Philips Stadion opgevrolijkt met Willem II songs.

51 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments