Spelers op rapport; genieten van aanvallend voetbal

8
1081

Waar we voor de winterstop moeite hadden om thuiswedstrijden te winnen is het nu genieten. Het enige dat Willem II te verwijten valt is dat men vergeet de kansen af te maken. Tegen De Graafschap waren de eerste 30 minuten van zeer hoog niveau. Er werd zeer hoog en snel druk gezet en ene na de andere kans werd gecreëerd. Echt genieten.

Na de 2-1 ging het iets moeizamer maar had Willem II de wedstrijd sneller moeten beslissen.  Nu werd het onnodig spannend.

Wellenreuther 6.5; Wellenreuther had weinig te doen. In totaal kreeg hij slechts twee ballen tussen de palen. Kon zich niet onderscheiden met reddingen maar wel prima assist op de 2-0 van Isak.

Dankerlui 8; Ijzersterke wedstrijd van Dankerlui. Speelde verdedigend heel sterk, maar onderscheidde zich met name door sterke aanvallende acties.

Peters 7; Verdedigend sterk, maar we zagen ook weer een aantal prima inspeelballen. Is enorm belangrijk in de organisatie.

Lewis 8; Als je zo terugkomt na een spierblessure ben je een baas. Was ijzersterk in de lucht en enorm gretig in de duels. Kwam bij de 3-1 voor de zoveelste keer voor zijn man en denderde daarna op volle snelheid er overheen om de 3-1 beheerst binnen te schieten.

Palacios 5; Speelde zijn minste wedstrijd naar zijn terugkeer uit Zuid Amerika. Slordig in de passing, en ook debet aan de penalty. Domme overtreding. Maar ook Palacios is jong en moet leren van zijn fouten.

Tapia 6.5; wisselde geniale momenten (hakje langs de lijn) af met slordig balverlies. Zijn loopvermogen en strijdlust zijn absolute meerwaarde voor het team.

Llonch 7; is de absolute aanjager van het team. Geeft enorm veel druk naar voren en is ook in balbezit sterk. Hopelijk valt zijn blessure mee, want is eigenlijk onmisbaar voor dit team.

Crowley 6; Blijft genot om te kijken naar de korte wendingen en steek ballen van onze spelverdeler. Kreeg veel tikken te verwerken en Speelde wedstrijd met lichte blessure uit. Was minder nadrukkelijk aanwezig als in laatste weken.

Vrousai 7.5; Speelt pas twee maanden in het rood wit blauwe shirt maar is werkelijk een genot om naar te kijken. Steeds dreigend en altijd op zoek naar het doel van de tegenstander. Als hij niveau van eerste 30 munten de gehele wedstrijd had vastgehouden dan had hij een 10 verdiend. Leed later in wedstrijd te veel balverlies. Had minimaal 1x moeten scoren.

Isak 8.5; Speelde in de tweede helft tegen Heerenveen geweldig en hij trok dit niveau moeiteloos door in eerste helft tegen de Graafschap. Is steeds balvaster, zoekt continu de diepte en pikt zijn doelpunten mee. Zou in sommige situaties rustiger moeten worden.

Pavlidis 7; Begint steeds beter te voetballen. Paar goede acties en sterk in de combinatie. Werkt hard. Was ongelukkig in en rond de 16. Lekkere speler om in je team te hebben want verzaakt nooit.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
keesg
Lid
keesg

Een overwinning maakt de realiteit troebel. Het voetbal was matig met in de verdediging vaak onnodig balverlies. De voorzetting vanuit de verdediging is welgeteld één maal succesvol geweest. (Lewis) Ik denk als we deze ploeg grotendeels in tact kunnen houden dat we daar volgend seizoen op voort kunnen borduren. Ik zie de bekende lichtpuntjes. Bij de tweede goal van de Graafschap hadden de ervaren spelers Palacios erop moeten wijzen zijn man beter te verdedigen. Bij 3-1 ga je niet vol voor de 4-1 (zeker niet met de stand op de ranglijst) maar consolideer je de stand. Blij met de overwinning… Lees verder »

LK1896
Lid
LK1896

Tuurlijk was het niet perfect maar de eerste helft domineerde Willem II met m.i. heel behoorlijk aanvallend voetbal. Eindelijk weer strijd en automatismen gezien (remember 1 jaar geleden onder vd Looi, dát was schandalig). Eerste kans van de Graafschap zat er gewoon goed in, Palacios maakte een domme overtreding voorafgaand aan de 3-2 (jonge speler en die moet hier ook gewoon van leren). Verder amper wat weggegeven. Voorin 3 spelers die altijd wat kunnen creëren. 3-2 vind ik erg geflatteerd, 4-1 was een betere weerspiegeling geweest. In 2 weken tijd thuis twee keer van AZ winnen, een goede tweede helft… Lees verder »

Hetmeneertje
Lid
Hetmeneertje

Voor degene die het leuk vinden, via onderstaande link kun je via een generator komen tot de eindstand van de eredivisie. Je moet gewoon voor elke wedstrijd aangeven wat je denkt dat het wordt en de site zal dan berekenen wat de eindstand wordt!

https://www.worldfootball.net/table_calculator/ned-eredivisie/

SargentD
Lid
SargentD

Natuurlijk is Peters nog niet 100% terug op zijn oude niveau. Niet gek ook, na zo lang uitgeschakeld te zijn geweest en ook nog eens onzeker te zijn geweest of ie überhaupt nog terug zou gaan komen. Maar de verdediging als geheel is er alleen maar op vooruit gegaan sinds hij terug is. Veel meer rust dan voor de winterstop.

Hiephiep
Gast
Hiephiep

Heujjj we zijn kampioen geworden

tricoscore
Lid
tricoscore

Peters is en blijft een held voor Willem II. Maar hij is na zijn blessure nog niet op zijn oude niveau gekomen. Ik vond hem in de beker tegen AZ ook al een onzekere factor achterin. Stapte een paar keer verkeerd in, te vaak de breedtepass ipv het middenveld inspelen, ….

Robby
Lid
Robby

Tja Peters een 7….als je het einde nog eens terug kijkt zie he dat hij in de 16 beide armen om die van de graafschap heeft en hier heel goed weg komt. Er zijn scheidsrechters die hem weer op de stip zetten. Oerdom van onze ervaren captain gelukkig zonder gevolgen. Maar m.i. geen 7 waard hierdoor.

Bobby
Gast
Bobby

Hij moet inderdaad, als de man met ervaring, beter weten dan dit.
Vraag me af wat de mensen beweegt om die duimpjes omlaag bij jouw reactie te plaatsen…