Spelers op rapport: Een wedstrijd met twee gezichten

23
3350

Wie in de rust zou zeggen dat Willem II in de tweede helft een voetbalshow op de mat zou gaan leggen was voor gek verklaard. Willem II kwam zondagmiddag zeer moeizaam uit de startblokken tegen Heracles.De Tilburgers waren vooral via de backs slordig in de opbouw, kregen geen vat op het middenveld en de buitenspelers waren ongevaarlijk. Net als in Heerenveen ontbrak de agressie in het team. Koster greep hard maar duidelijk in. De twee tegenvallende buitenspelers Nunnely en Kohlert gingen naar de kant en werden vervangen door Saddiki en Yeboah. Met name de komst van Saddiki zorgde voor een betere balans in het elftal. Saddiki kwam naast Llonch te spelen en zorgden voor de juiste druk voorwaarts en dat er goed werd afgejaagd. Saglam kwam achter de spitsen te spelen en Tresor kon aan de buitenkant vooral aan aanvallen denken. Het elftal stond en het swingde in de tweede helft als vanouds. Een fantastische Pavlidis scoorde twee prima doelpunten en zorgde met schitterende acties voor een voetbalshow in de tweede helft. Uiteindelijk kwam Heracles met 4-0 nog goed weg.

Ruiter 7.5
Ruiter straalde in de periode dat Willem II het voor rust moeilijk had vooral rust uit. Coacht de achterhoede en staat er wanneer hij er moet staan. Voetballend rustig en een paar goede spelhervattingen.

Van den Bogert 4.5

Victor van den Bogert is inmiddels 21 en loopt al enkele jaren mee in de selectie. Ondanks deze ervaring leek hij tegen Heracles gebukt te gaan onder de spanning. Met name het eerste half uur deed hij niets goed. Elke bal (zowel passend als ingooiend) speelde hij naar de verkeerde kleur of ging over de zijlijn. Kwam na rust mede door de ruime voorsprong niet meer in de problemen. Matige wedstrijd van Victor.

Peters 7
De captain was terug en speelde zijn 179e eredivisiewedstrijd voor de Tricolores. Hij leidde zijn defensie en zorgde met enkele goede openingen een aantal fraaie aanvallen in. Was de eerste helft ook een aantal keer erg slordig in de passing.

Holmen 7.5
Holmen speelde in Heerenveen een moeizame wedstrijd (vooral in balbezit), maar liet tegen Niederkorn en Heracles zien dat hij weer groeit naar zijn vorm van afgelopen seizoen. Won elk duel en zijn passing was stukken beter. Met name zijn schuine bal op Kohn waarmee hij de gehele drukzettende Heracles aanval op verkeerde been zette, was prachtig. Dat resulteerde daarna in de 2-0 van Saglam.

Kohn 7
Niet vergeten dat Kohn pas een aantal wedstrijden in het team speelt. Had een aantal goede verdedigende ingrepen en was steeds dreigend in de omschakeling. Zijn laatste pass / voorzet moet beter, maar we zijn erg blij met Kohn.

Llonch 7
Voelt zich zichtbaar comfortabeler met Saddiki naast hem. Was voor rust zoekende om middenveld van Heracles onder controle te krijgen, maar was na rust samen met Saddiki de aanjager op middenveld. Liet ons net voor tijd schrikken na een blessurebehandeling, maar ging daarna weer voorop in de strijd.

Saglam 7
Eigenlijk moet je Saglam net als veel andere spelers twee punten geven; een voor de rust en een na de rust. Waar hij voor rust net als in Heerenveen koos voor veel risicoloze passes, was hij na rust veel directer. Mist de benodigde duelkracht om als nummer 6 naast Llonch optimaal te fungeren, maar laat zien dat hij als meer aanvallender middenvelder extreem goed te zijn.

Tresor 7
Voor rust was hij één van de dissonanten binnen het team van Koster. Veel balverlies en weinig of geen dreiging. Liet bij vlagen (steekpass op Kohlert) zijn klasse zien, maar kwam als nummer 10 niet sterk over. Ging na de komst van Saddiki naar de linksbuiten positie en speelde een erg goede tweede helft. Leverde de assist op de 1-0 en op de 4-0 en was steeds erg dreigend.

Nunnely 5
Na zijn sterke wedstrijd in Niederkorn leverde Nunnely een teleurstellende wedstrijd af. Had de pech dat hij vanuit de rechtsback positie (Van den Bogert) nauwelijks aanvoer kreeg, maar liet zelf ook weinig zien.

Pavlidis 9
We zijn de laatste jaren erg verwend geweest met goede spitsen bij Willem II. Maar wat Pavlidis gisteren (en ook in Luxemburg) liet zien mag hij inmiddels uit de schaduw van Sol en Isak stappen. Zijn cijfers van Willem II zijn indrukwekkend, zijn werklust altijd aanwezig, maar hij laat wekelijks zien steeds beter te worden. Met een beetje meer rust in de laatste fase voor het doel kan hij uitgroeien tot een (sub) topspits in Europa. Benieuwd hoe zich gaat staande houden tegen een paar Schotse houthakkers.

Kohlert 4.5
Net als vorige week in Heerenveen presteerde Kohlert ondermaats. Werkt hard, maar levert aanvallend nauwelijks een bijdrage. Met de komst van Yeboah moet hij gaan vrezen voor zijn basisplaats.

Saddiki 8
Met zijn komst werd de balans in het team hersteld. Bepaalde met Llonch het ritme van het druk zetten en was zelf zeer gedreven. Ook zijn passing was goed. Solliciteert nadrukkelijk naar een basisplaats tegen de Rangers.

Yeboah 8
Wat een debuut! Liet direct met een aantal dribbels zien dat hij gevaarlijk is in de kleine ruimte. Was in de jeugd bij Wolfsburg een echte goalgetter. Liet dat zien met een prachtdoelpunt en had er nog één meer mogen maken na het hoogstandje in de 16. Klopt nadrukkelijk aan de deur en zet met zijn komst de overige buitenspelers op scherp.

Nelom 7
Draaide direct na zijn wissel mee in de ploeg en leverde een degelijke invalbeurt af. Heerlijk om een ervaren linksback achter Kohn achter de hand te hebben.

De invalbeurten voor Dahlhaus en van de Avert waren te kort om een beoordeling te geven.

23 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments