Spelers op rapport; dikke voldoendes

8
824

Wie zaterdag ochtend wakker werd met het idee dat Willem II zou winnen van AZ was waarschijnlijk nog dronken. AZ uit is een wedstrijd waar Willem II normaliter weinig te vertellen heeft en dus waren de verwachtingen niet hoog. Toch gingen er 500 Kruiken mee in het uitvak.

Willem II won de wedstrijd met 0-2 en haalde dus drie onverwachte punten. De spelers voerde hun taken goed uit en dus zijn de punten deze week aan de hoge kant.

Wellenreuther: 8

Timon Wellenreuther was gister de belichaming van een sterk Willem II. Wellenreuther kwam een aantal keer goed uit waardoor hij aanvallen van AZ in de kiem smoorde voordat het echt gevaarlijk werd. In de studio van FOX kreeg Wellenreuther alle lof van onder andere Kees Kwakman, die de Duitser prees om zijn aanvallende keeperswerk.

Lewis: 6.5

Fernando Lewis voerde zijn taak als rechtsback goed uit. Was weer wat meer betrokken bij het aanvallende spel van Willem II dan in de afgelopen weken. Verdedigend solide.

Heerkens: 6.5

Net als de rest van de defensie maakte Heerkens een solide indruk.

Meissner: 6.5

Ook Meissner greep een aantal keer goed in en maakte een solide indruk.

Palacios: 7

Diego Palacios greep een aantal keer goed in en zorgde daarmee voor dreiging naar voren. Ook aanvallend lukte er wat meer dan de afgelopen weken.

Anita: 8

Vurnon Anita speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. De controleur liep gaten dicht en was belangrijk voor de balans in het elftal.

Llonch: 7.5

Pol Llonch speelde weer als motor op het middenveld, schuwt geen enkel duel en gaat er altijd honderd procent voor. Pakte wel weer een gele kaart waardoor hij geschorst is tegen Heerenveen. Zijn vermogen om een bal af te pakken en bij de goede kleur in te leveren is van hoog niveau.

Crowley: 8

Daniel Crowley is echt een speler met klasse. Waar Crowley zich in het begin van het seizoen nog regelmatig liet meeslepen door emoties, laat hij zien dat hij zich echt ontwikkeld dit seizoen. Crowley zorgde met zijn creativiteit en techniek voor aanvallende stimulans in het elftal. Leverde de assist op de 0-1 van Fran Sol.

Avdijaj: 6.5

Na enkele mindere wedstrijden speelde Donis Avdijaj gister eindelijk weer eens een redelijk goede pot. Zijn drive en agressie gebruikte hij gister op positieve wijze en dat resulteerde in het zijn van de dreigende buitenspeler die hij in zich heeft. Bij de 0-2 ging Avdijaj niet voor eigen succes en hij leverde de bal panklaar af voor Fran Sol.

Sol: 8.5

Fran Sol maakt al langer naam in de Eredivisie. Gister dreef hij zijn prijs verder op door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen. De productie voor dit seizoen staat inmiddels op twaalf goals in veertien wedstrijden. Sol was aanspeelbaar, verdedigend betrokken en dodelijk voor de goal.

Dankerlui: 6

Dankerlui blijft een rechtsback maar opende de wedstrijd goed door buiten om te gaan. Zijn snelheid was deze wedstrijd echt een wapen. Helaas komt Dankerlui aanvallend kwaliteiten te kort om als aanvaller echt van waarde te zijn maar zijn defensieve vermogen kwam bij dit counterende Willem II goed van pas.

Saddiki: Viel in maar was te weinig bij het spel betrokken om beoordeeld te worden. Wel opvallend dat Saddiki opnieuw de voorkeur kreeg als invaller boven rechtsbuiten Jordy Croux.

Ozbiliz en Kristinsson: te kort gespeeld om beoordeeld te worden.

 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Lid
wil

3 spelers in het elftal van de week en dan een paar die zeiken.

ADA
Gast
ADA

Wellenreuther minimaal 8,5. Verdediging allemaal 6jes.

Pilske
Lid
Pilske

Hoezo opvallend dat Saddiki voorkeur krijgt boven Croux?…. Croux is gewoon een hele hele matige speler die God op zijn blote knieën mag danken als hij bij RKC kan aanhaken.
Nee ik ben geen fan van Jordy. Zolang hij in ons shirt speelt steun ik hem maar laten we aub afscheid nemen van dit soort spelers als we daadwerkelijk stappen willen maken

SargentD
Lid
SargentD

Croux heeft gewoon ook prima wedstrijden gespeeld en zorgt normaal gesproken op die plek voor veel meer dreiging dan Dankerlui of Saddiki. Daarnaast, als Koster het dan toch helemaal niet meer in hem ziet zitten, waarom hem dan nog wel op de bank zetten?

dn Baaierd
Lid

Koster speelt met Dankerlui of Sadikki op de flank omdat hij dan een verkapt 4-4-2 spelletje speelt. Bij balverlies speel je met Dankerlui of Sadikki 4-4-2 met Croux op die positie blijf je 4-3-3 spelen, omdat hij een echte aanvaller is. Waardoor je het overwicht op het middenveld verliest. Plus daar nog eens bij als Lewis op komt kan Dankerlui of Sadikki de verdedigende taak op de back positie beter op vangen. En waarom niet met Kolovos op links en Avdijai op rechts?

SargentD
Lid
SargentD

Als dat zijn idee daarachter is dan zou ik het in de meeste wedstrijden een hele kwalijke zaak vinden. Concessies omdat wat journalisten roepen dat we teveel doelpunten tegen krijgen, terwijl de supporters daar nul problemen mee hadden (want we maken er ook genoeg).

Den B
Lid
Den B

De cijfers voor de verdediging vind ik iets te hoog. Het was nog te vaak een gatenkaas achterin waarmee we geluk hadden dat Wellenreuther goed in vorm was.

Robby
Lid
Robby

Gatenkaas die in de 2e helft geen kans heeft weggegeven?