Spelers op rapport; dikke voldoendes

7
852

Wie zaterdag ochtend wakker werd met het idee dat Willem II zou winnen van AZ was waarschijnlijk nog dronken. AZ uit is een wedstrijd waar Willem II normaliter weinig te vertellen heeft en dus waren de verwachtingen niet hoog. Toch gingen er 500 Kruiken mee in het uitvak.

Willem II won de wedstrijd met 0-2 en haalde dus drie onverwachte punten. De spelers voerde hun taken goed uit en dus zijn de punten deze week aan de hoge kant.

Wellenreuther: 8

Timon Wellenreuther was gister de belichaming van een sterk Willem II. Wellenreuther kwam een aantal keer goed uit waardoor hij aanvallen van AZ in de kiem smoorde voordat het echt gevaarlijk werd. In de studio van FOX kreeg Wellenreuther alle lof van onder andere Kees Kwakman, die de Duitser prees om zijn aanvallende keeperswerk.

Lewis: 6.5

Fernando Lewis voerde zijn taak als rechtsback goed uit. Was weer wat meer betrokken bij het aanvallende spel van Willem II dan in de afgelopen weken. Verdedigend solide.

Heerkens: 6.5

Net als de rest van de defensie maakte Heerkens een solide indruk.

Meissner: 6.5

Ook Meissner greep een aantal keer goed in en maakte een solide indruk.

Palacios: 7

Diego Palacios greep een aantal keer goed in en zorgde daarmee voor dreiging naar voren. Ook aanvallend lukte er wat meer dan de afgelopen weken.

Anita: 8

Vurnon Anita speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. De controleur liep gaten dicht en was belangrijk voor de balans in het elftal.

Llonch: 7.5

Pol Llonch speelde weer als motor op het middenveld, schuwt geen enkel duel en gaat er altijd honderd procent voor. Pakte wel weer een gele kaart waardoor hij geschorst is tegen Heerenveen. Zijn vermogen om een bal af te pakken en bij de goede kleur in te leveren is van hoog niveau.

Crowley: 8

Daniel Crowley is echt een speler met klasse. Waar Crowley zich in het begin van het seizoen nog regelmatig liet meeslepen door emoties, laat hij zien dat hij zich echt ontwikkeld dit seizoen. Crowley zorgde met zijn creativiteit en techniek voor aanvallende stimulans in het elftal. Leverde de assist op de 0-1 van Fran Sol.

Avdijaj: 6.5

Na enkele mindere wedstrijden speelde Donis Avdijaj gister eindelijk weer eens een redelijk goede pot. Zijn drive en agressie gebruikte hij gister op positieve wijze en dat resulteerde in het zijn van de dreigende buitenspeler die hij in zich heeft. Bij de 0-2 ging Avdijaj niet voor eigen succes en hij leverde de bal panklaar af voor Fran Sol.

Sol: 8.5

Fran Sol maakt al langer naam in de Eredivisie. Gister dreef hij zijn prijs verder op door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen. De productie voor dit seizoen staat inmiddels op twaalf goals in veertien wedstrijden. Sol was aanspeelbaar, verdedigend betrokken en dodelijk voor de goal.

Dankerlui: 6

Dankerlui blijft een rechtsback maar opende de wedstrijd goed door buiten om te gaan. Zijn snelheid was deze wedstrijd echt een wapen. Helaas komt Dankerlui aanvallend kwaliteiten te kort om als aanvaller echt van waarde te zijn maar zijn defensieve vermogen kwam bij dit counterende Willem II goed van pas.

Saddiki: Viel in maar was te weinig bij het spel betrokken om beoordeeld te worden. Wel opvallend dat Saddiki opnieuw de voorkeur kreeg als invaller boven rechtsbuiten Jordy Croux.

Ozbiliz en Kristinsson: te kort gespeeld om beoordeeld te worden.

 

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments