Spelers op rapport; Degelijk Willem II krijgt te weinig

20
2741

De rapporten van de wedstrijd tegen Feyenoord liggen al een aantal dagen klaar. Door de enorme drukte op de website rondom Transfer Deadline Day hebben we deze even terzijde gelegd.

We kijken nog een keer terug naar Feyenoord thuis. Een zure nederlaag tegen een ploeg die in de top 5 gaat eindigen. Willem II was op het veld minimaal gelijkwaardig aan de tppclub, maar een domme overtreding van Ogenia was helaas fataal. Op de tribunes was het thuispubliek het ‘legioen’ de baas.

Wellenreuther 7
Wellenreuther begon moeizaam aan het seizoen, maar heeft zich prima hersteld. Na goede wedstrijden tegen Fortuna en Emmen voegde hij een degelijke wedstrijd tegen Feyenoord aan deze reeks toe. Had niet heel veel te doen, maar heerste in de 16. Zat bij de pingel in de juiste hoek maar kwam net te kort.

Dankerlui 6
Dankerlui speelde tegen de sterkste Feyenoorder van de middag. Dankerlui had het verdedigend lastig de Colombiaan Sinisterra. In balbezit speelde Dankerlui een degelijke wedstrijd.

Peters 6.5
El Capitano gaf prima leiding aan de achterhoede. Willem II gaf amper iets weg en het centrale duo schakelde moeiteloos gelegenheidspits Narsingh uit. In een latere fase werd ook Berghuis aan banden gelegd.

Holmen 6.5
Straal enorm veel rust uit en staat verdedigend vaak goed. Waar nodig corrigeert hij via zijn snelheid. Was in de opbouw een paar keer slordig.

Heerkens 6.5
Speelde wederom als linksback waar hij vaak Karsdop en Berghuis moest opvangen. Deed dat prima. De tweede helft kwam hij een paar keer goed door, maar bleef een goede voortzetting met zijn ‘zwakke’ linkerbeen achterwege.

Llonch 6.5
Samen met Saddiki en Vrousai hield hij het (op papier) sterke middenveld van Feyenoord in bedwang. Won veel duels van Tapia en Fer, waardoor aanvallen van Feyenoord in vroegtijdig stadium werden onderbroken.

Saddiki 6
Samen met Llonch stond hij verdedigend sterk te spelen. Twee type spelers als Llonch en Saddiki naast elkaar zorgt dat we verdedigend weinig weggeven, maar aanvallend weinig toevoegen.

Vrousai 6.5
Speelde slim tussen de linies. Kwam vaak aan de bal en deed in de passing weinig fout. Heeft echter niet de creativiteit om de spitsen met een steekpass voor het doel te zetten. De corners en de laatste vrije trap waren zwak.

Kohlert 7
Vocht heerlijke duels uit met Karsdorp. Kwam regelmatig door over de linkerkant. De voortzetting was niet altijd goed.

Pavlidis 5
Speelde een mindere wedstrijd. Zakte vaak ver terug (afwisselend met Vrousai) om in balbezit te komen, maar verloor veel duels en daardoor vaak de bal. Eén goede kans (schot) werd door Vermeer met de benen gekeerd.

Nunnely 5.5
Werkte net als de rest van de ploeg hard voor een goed resultaat. Kwam regelmatig te ver van het doel met een goede actie, maar in de kleinere ruimtes moest hij zijn meerdere erkennen in Haps.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Giant
Gast
Giant

Wellenreuther keepte uitstekend; paar mooie en belangrijke saves…:7,5. Komt steeds beter uit de verf en snoert criticasters de mond met sterk spel.

Holmen rots in de branding in de verdediging. Bij spelhervattingen voor t doel van de tegenstander dreigend en koppend gevaarlijk..: 7

Heerkens zeer degelijk op een lastige positie in t elftal….: 7

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Klopt wat Wellenreuter betreft….en criticasters de mond snoeren…werd ook eens een keer tijd he.En trouwens 1 zwaluw maakt nog geen zomer.Maar hoop uiteraard dat hij deze lijn nu doorzet.Goed voor hem,goed voor onze club.

Robby
Lid
Robby

Wellenreuter speelt al een paar wedstrijden goed hoor. Dus wel meer dan 1 zwaluw. Is heel erg zwak begonnen maar de afgelopen 2 wedstrijden was hij ook al belangrijk. Emmen bijvoorbeeld tikte hij die bal bij 1-1 nog op de paal!

SargentD
Lid
SargentD

Ik was ook nog niet helemaal overtuigde van de keepende kwaliteiten van Wellenreuther (niet eens heel slecht, maar ook nooit lastige ballen pakken) maar de laatste drie wedstrijden is ie prima bezig. Hopelijk kan ie die lijn doorzetten.

TTB
Lid
TTB

Nog steeds balen van deze (onterechte) nederlaag. Verder redelijk eens met de punten.

Standaardsituaties is bij ons (nog steeds) een ding. Laat iemand anders corners en vrije trappen nemen óf ga met Vrousai trainen hoe hij het fatsoenlijk moet doen, nu lijkt het 9/10 keer nergens op.

Henk
Gast
Henk

Ben benieuwd of Joris op de achtergrond stiekem nog met een transfervrije spelert bezig is.

Robby
Lid
Robby
Goalemaker
Lid
Goalemaker

Laten we eerlijk zijn, hier staan wel een aantal spelers die goed kunnen ballen mits ze fit zijn en bereid te strijden voor een team

Dann
Lid
Dann

Off topic: Vrousai in de basis tegen Finland! Pavlidis begint op de bank.

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

ja en ook nog eens op 10 :)!

Henkie013
Lid
Henkie013

En Isak had er binnen een kwartier al 2 inliggen voor Zweden.

Henk
Gast
Henk

Vanaf rechts ja!

Tricolores1896
Gast
Tricolores1896

Pavlidis in de 76e minuut ingebracht

Krilles
Lid
Krilles

Pol Llonch mag van mij een hoger punt krijgen: 100,0% inzet en heel veel ballen afgepakt van het Feyenoord middenveld, waardoor we zeker in de tweede helft veel balbezit hadden en Feyenoord onder druk konden houden.

roemir
Lid
roemir

Precies wat ik ook dacht! Verdronk niet ( in tegendeel) tegen de fysieke sterke middenveld van Feyenoord. Onderbrak hun spel bijzonder vaak. Zou hem een 8 geven

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Vindt dat Holmen en Dankelui en Lonch allemaal zeker een 7 verdienen! Verder kan ik me wel vinden in de punten!

Henk
Gast
Henk

Helemaal mee eens opa!

Koossie
Gast
Koossie

Juiste cijfers en beoordeling. Is er nog nieuws over de nieuwe middenvelder uit Equador? Is die ondertussen speelgerechtigd?

Franciscus Sol
Lid
Franciscus Sol

Vergeet niet die passes die Holmén even uit zijn rechtervoet strooit over een meter of 30/35, wat we onze Duitse vriend Meissner niet snel zouden zien doen. Half puntje omhoog zou mogen. Daarnaast Pavlidis te laag, liep de gehele wedstrijd te sleuren en werkte hard.

Relativist
Lid
Relativist

Hard werken is de basis. Ik zei het eerder: hij is een goede gelegenheidsspits, maar geen killer.
En Nunnely is snel, maar zijn acties nog te vaak voorspelbaar.