Spelers op rapport; Belangrijke punten blijven in Tilburg

21
3475

Willem II won met het geluid van de KingSide op de achtergrond eindelijk weer eens een wedstrijd. VVV Venlo werd na een sterk eerste half uur met 2-1 verslagen. Pavlidis en Saglam scoorden voor de Tricolores.

Willem II begon sterk aan de wedstrijd en zette VVV direct vast op eigen helft en gaf hoog druk en won alle duels. Onder druk van Llonch en Tresor verloor Linthorst de bal op eigen helft en een prachtige pass van Tresor werd door Pavlidis beheerst afgerond. De 2-0 was nog mooier. Een goede opening van Tresor en goede loopactie van Owusu gaven Saglam de ruimte voor een prachtige actie en dito schot. Willem II bleef na de 2-0 op jacht gaan naar de volgende treffer en die viel ook, maar de 3-0 van Pavlidis werd terecht afgekeurd. Tot dat moment had Willem II niets te vrezen van VVV, maar uit het niets viel de 2-1. Aan de treffer van Giakoumakis zat ook een buitenspelluchtje, maar de grens vlagde niet, en omdat er geen camera’s op lijn stonden kon de VAR niet ingrijpen. Holmen en Peters zagen bij het tegendoelpunt er niet goed uit. Met name Peters speelde niet zijn sterkste wedstrijd voor Willem II.

Na de 2-1 zag je de onzekerheid in de ploeg van Koster toenemen. Willem II hinkte op twee gedachten; of doorjagen op de 3-1 of de 2-1 vasthouden. Willem II gaf weinig weg, maar kwam in de laatste 10 minuten twee keer goed weg toen Kum overkopte en John in de laatste minuut overschoot.

Een belangrijke overwinning voor de Tricolores die in eerste half uur lieten zien over meer dan voldoende kwaliteiten te beschikken om minimaal in de middenmoot te spelen, maar daarna ook lieten zien dit nog geen hele wedstrijd vol te kunnen houden. De drie belangrijke punten zijn binnen en hopelijk geeft dat, in combinatie met terugkerende spelers als Wriedt, Ruiter, Saddiki en Heerkens de selectie meer vertrouwen om de komende wedstrijden tegen Groningen, Fortuna Sittard en Sparta een vervolg te geven aan deze drie punten.

Brondeel 6
Brondeel kreeg relatief weinig te doen. Hij was kansloos bij de 2-1 en hoefde tot zijn opluchting in de slotfase niet in actie te komen bij de kansen van VVV (kopbal Kum, schot John). Maakt steevast verkeerde keuzes bij zijn uittrappen die steeds op de kleinste speler van het veld (Nunnely) worden gegeven.

Owusu 6.5
Speelde een sterk eerste half uur. Goed in de passing en was met zijn loopacties belangrijk in het aanvalsspel van Willem II. Goede assist op Romeny werd niet verzilverd, maar zijn loopactie om Saglam heen zorgde ervoor dat Saglam de ruimte kreeg voor de prachtige afwerking. Bleef daarna verdedigend overeind tot dat hij geblesseerd het veld moest verlaten.

Holmen 5.5
Holmen en Peters hadden het lastig met de beweeglijke Giakoumakis. Bij de 2-1 (met buitenspel luchtje) stonden zowel Holmen en Peters verkeerd. Holmen won in tegenstelling tot Peters de meeste luchtduels. Zijn passing was slordig.

Peters 4.5
Peters lijkt met de week meer moeite te krijgen om het niveau te halen. Kreeg geen vat op Giakoumakis, oogde zeer kwetsbaar in de 1 op 1 duels en was erg slordig in de passing.

Nelom 6.5
Nelom speelde een degelijke wedstrijd. Gaf verdedigend nauwelijks iets weg en was nauwkeurig in de passing. Koos vaak de makkelijke oplossing, maar dat is in deze fase een goede keuze.

Llonch 6.5
Llonch was verdedigend sterk, maar in de passing slordig. Was zeker in het eerste half uur de aanjager op het middenveld en zette op juiste momenten druk. Dat resulteerde onder andere in de balverovering waar de 1-0 van Pavlidis uit voortkwam.

Saglam 6.5
Liet met zijn doelpunt zien dat hij over bovengemiddelde kwaliteiten beschikt. Een prachtig doelpunt. Was na zijn sterke eerste half uur na rust volledig onzichtbaar.

Tresor 6.5
Tresor kreeg de afgelopen weken terecht veel kritiek op zijn spel en houding. Speelde tegen VVV afwisselend vanaf de linkerkant en op 10. Tresor moest ook verdedigend veel werk verrichten en deed dat naar behoren. Met zijn assists op Pavlidis en Saglam was hij belangrijk. Zijn assist op de kans van Romeny in de tweede helft was een mooie beloning geweest voor een redelijke wedstrijd van Tresor.

Romeny 5.5
Kreeg na zijn sterke invalbeurt tegen PSV de voorkeur boven Kohlert. Begon erg sterk aan de wedstrijd en gooide veel energie in zijn spel. Dook een paar keer goed op in de zestien maar scoorde niet. Maakt nog regelmatig verkeerde keuzes waardoor hij relatief veel balverlies leidt. Naarmate de wedstrijd vorderde daalde zijn niveau.

Nunnely 5
Kwam naarmate de wedstrijd vorderde amper in het spel voor. Waar hij voor rust nog regelmatig aan de bal kwam (zonder gevaarlijk te kunnen worden) was hij na rust onzichtbaar. Terechte wissel, maar zijn vervanger Yeboah was niet beter

Pavlidis 6
Scoorde op zijn verjaardag zijn 25e doelpunt voor de Tricolores. Met 25 doelpunten in 56 wedstrijden voor Willem II loopt hij bijna 1 op 2. Een goed gemiddelde voor een spits van Willem II. Na de prachtige pass van Tresor bleef hij rustig en rondde prima af. Had de pech dat zijn tweede van de avond terecht werd afgekeurd. Speelde verder niet sterk. Was minder balvast dan we van hem gewend zijn.

21 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments