Spelers en staf op rapport; weinig voldoendes tegen FC Utrecht

11
1275

Willem II begon met een gehavende ploeg tegen FC Utrecht. Met name het ontbreken van een buitenspeler in vorm brak de Tricolores tegen Utrecht op. De blessures van Ozbiliz, Kolovos en Coulibaly en de uit vorm zijnde Croux leveren Koster en Vink de nodige hoofdbrekens op. Als je 4-3-3 wil spelen heb je twee goede buitespelers nodig.
Het positioneren van Saddiki op de rechtervleugel zorgt ervoor dat het frivole aanvalspel van de eerste weken nog maar met vlagen zichtbaarbaar is.

Tegen FC Utrecht legde Willem II een redelijke eerste helft op de mat, en creerde men een aantal prima kansen. Met name de kans van Dankerlui net voor rust had Willem II de boost kunnen geven waar men naar op zoek was. Aan de andere kant kwam Willem II een paar keer goed weg.

Waar de KingSide voor rust uit vorm was, was Willem II dat na rust. Niets lukte meer en het was wachten op een doelpunt van Utrecht. Helaas viel die 3 minuten voor tijd en stonden we weer met lege handen.

Wellenreuther 7.5
Hield ons lange tijd in de wedstrijd met aantal prima reddingen, en had de pech dat Crowley de bal op de lijn niet kon keren. Anders had hij ons persoonlijk een punt bezorgd.

Dankerlui 5
Door de blessure van Lewis keerde hij terug op favoriete backpositie. Werkte keihard, maar speelde slordig, en was verdedigend erg kwetsbaar. Had net voor rust de 1-0 op zijn schoen.

Heerkens 5
Heerkens en Meissner zijn te veel van hetzelfde. Verdedigend redelijk, maar in de opbouw voegt men niets toe. Dat is inmiddels bij de tegenstander bekend. Heerkens leed ontzettend veel balverlies.

Meissner 4.5
Zie Heerkens. Meissner had het enorm lastig tegen zijn landgenoot Gortler, en was ook debet aan de twee kopkansen en doelpunt van Janssen.

Palacios 6
Speelde een puike eerste helft. Won bijna alle duels, en zorgde voor de nodige aanvallende impulsen. Na rust viel hij net als de rest van de ploeg ver weg.

Anita 6
Maakte basisdebuut voor de Tricolores, en deed dat naar behoren. Zeker voor rust een toegevoegde waarde. Na rust vloeiden de krachten en daardoor ook de nauwkeurigheid weg.

Lonch 7
Wat een inzet en beleving. Heerlijk speler om in de ploeg te hebben. Gaat voor elk duel. Mag in balbezit nog beter worden.

Crowley 6
Crowley blijft een geweldige speler om naar te kijken. Had pech met zijn afstandschot en assist op Avdijaj voor rust. Na rust viel ook hij ver weg en leed hij zeker in laatste fase veel onnodig balverlies.

Saddikki 6
Aan inzet geen gebrek bij Dries. Werkt hard, maar is natuurlijk geen buitenspeler. Mist de snelheid en actie om aanvallend echt iets toe te voegen.

Sol 5
Is een spits die veel ballen in en rond 16 meter van de tegenstander moet hebben. Moest tegen Utrecht veel te ver terugzakken om in balbezit te komen. Daar liggen zijn kwaliteiten niet. Werkte hard, maar kreeg te weinig bruikbare ballen.

Avdijaj 5
Niet de beste wedstrijd Donis. Had twee keer pech met de afronding in de 16. Corners waren van zeer matig niveau.

Koster en Vink 
Hopelijk durven de trainers ondanks de minder prestaties te blijven voetballen zoals de eerste weken van het seizoen. We willen passie, strijd, leeuwenmoed en aanvallend voetbal. En dan kan het tegenzitten, maar uiteindelijk komt het dan goed.

KingSide 
Na de geweldige sfeer in de uitvakken en de thuiswedstrijd tegen met name Feyenoord viel het gisteren eerste helft zwaar tegen. Katers ten spijt; op de KingSide sta je om de ploeg vol passie aan te moedigen. Op naar woensdag!

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments