Sol maandenlang buitenspel door schouderblessure

11
1105
Bron: BD.nl

Voormalig Willem II-spits Fran Sol was uitstekend begonnen bij Dinamo Kiev, maar de Spaanse spits heeft nu een enorme domper te verwerken gekregen. Sol moet geopereerd worden aan zijn schouder en staat naar verwachting twee maanden aan de kant.

‘Het slechtst denkbare scenario is uitgekomen. Ik moet geopereerd worden aan mijn schouder’, verspreidt Sol zelf het slechte nieuws via Instagram. De 26-jarige spits scoorde in de eerste seizoenshelft van de Eredivisie dertien keer in zeventien wedstrijden voor Willem II, dat hem in januari voor 3,5 miljoen euro naar Dinamo Kiev liet gaan.

In Oekraïne kende Sol een droomstart. Mede dankzij een goal van de Spanjaard ging Dinamo Kiev ten koste van Olympiakos door naar de achtste finales van de Europa League. Ook in de competitie was de Spanjaard al eens trefzeker in zijn eerste twee optredens.

Door zijn blessure mist Sol onder meer de dubbele confrontatie met Chelsea in de achtste finales van de Europa League. Begin april staat bovendien de kwartfinale in het Oekraïens bekertoernooi op het programma tegen Shakthar Donetsk.  ‘Ik kan niet verdrietiger zijn dan dat ik nu ben na de schitterende momenten die ik aan het beleven was met Dinamo Kiev. Het is wat het is, vooruit blijven kijken is de sleutel tot het herstel. Bedankt voor alle berichtjes en medeleven’

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments