Sol legt lot in handen van zaakwaarnemer Promoesport

12
975
Bron: BD.nl

Sol legt lot in andere handen en ruilt van zaakwaarnemer

Met de keuze voor een andere zakenpartner laat Willem II-spits Fran Sol merken dat hij uiterlijk aan het einde van het lopende seizoen wel een transfer wil maken.

Sol is weg bij Nikola Franco, de zaakwaarnemer die hem ruim twee jaar geleden naar Tilburg bracht en tot en met de afgelopen zomer begeleidde. Het Spaanse Promoesport, dat over de hele wereld vertakkingen heeft, is de nieuwe belangenbehartiger van de 26-jarige Spanjaard.

De voetbalwereld rekende er eigenlijk op dat Sol na zijn zestien goals in de eredivisie afgelopen zomer zou verkassen. Dat was ook de wens van de speler zelf. Franco noemde na het verstrijken van de transferperiode de namen van vijftien clubs die interesse getoond hadden. Daarnaast waren er ook Turkse en Arabische clubs geïnteresseerd, maar Sol zou nergens eerste keuze geweest zijn. Bij Willem II meldde zich niet één club met een serieus bod op de spits.

Aleix Vidal en Felipe Melo
Voor Sol, die goed bevriend is met Franco, was dat kennelijk toch reden om op zoek te gaan naar een andere zakenpartner. Promoesport begon in 2002 op bescheiden schaal in Barcelona, maar heeft inmiddels vestigingen in heel Spanje. Meer dan honderd spelers, onder wie toppers als Aleix Vidal en Felipe Melo, staan er onder contract. Sol is de enige speler die bij een club in de eredivisie zit.

Willem II zou in het najaar nog een keer met Sol rond de tafel gaan zitten. Die afspraak was nog met diens vorige zaakwaarnemer gemaakt. Beide partijen laten in het midden of er nog zo’n gesprek komt. Noodzakelijk is het niet. De Spaanse spits heeft weliswaar een aflopend contract, daar is een eenzijdige optie van een jaar aan verbonden. De Tilburgse club kan die optie lichten en Sol zo nog een jaar aan zich binden.

Sol is inmiddels alweer de nummer twee van de Nederlandse topscorerslijst. Na twaalf speelronden staat hij op negen treffers. De kans is aanwezig dat hij Rob McDonald, die ooit 21 keer scoorde voor Willem II in de eredivisie, uit de boeken gaat spelen. Die kwam via FC Groningen bij PSV en later Sporting Lissabon terecht.
Bron: BD.nl

Dit roept natuurlijk de vraag op of Sol voor sorteert op een winterse/ zomerse transfer dit seizoen of “gewoon” de zaakjes anders/ beter geregeld wil hebben. Met Sol heeft Willem II in ieder geval eindelijk weer kapitaal op het veld staan, is het niet in doelpunten, dan is het wel door zijn verkoopwaarde. Denk jij dat Sol Willem II al in de winterstop gaat verlaten? En wat zou de ideale vervolgstap zijn voor deze held? Wij hopen in ieder geval dat Fran het seizoen blessurevrij afmaakt in Tilburg, dat zou betekenen dat hij ook op de sokkel komt van het standbeeld!

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments