Sol krijgt rugnummer 9

2
520

Fran Sol staat te trappelen om zijn kunsten als goalgetter in dienst van Dinamo Kiev te etaleren. Zijn rugnummer is passend.

Dinamo Kiev-president Igor Surkis was op de clubwebsite duidelijk in zijn reactie op de transfer van Sol, die werd overgenomen van Willem II. Met de komst van de Spanjaard is voldaan aan de grootste wens: een spits. ‘We volgen hem al heel lang. We wilden hem al afgelopen zomer, maar we slaagden daarin niet. Dat was vooral omdat Willem II hem niet wilde laten gaan’, zei de preses op de clubwebsite.

Dinamo Kiev zit mede door blessureleed verlegen om een spits die er meteen kan staan. Sol, die donderdag aansluit in het Spaanse trainingskamp van de Oekraïense club, heeft het vertrouwen daaraan te kunnen voldoen. ‘Ik ben er klaar voor. Het maken van goals is hetgeen waarvan ik het meest houd. Ik kom naar Dinamo om dat te doen. Ik wil zoveel mogelijk scoren om het team te helpen in de Europa League en in de Oekraïense titelstrijd.’

Sol krijgt nummer negen om zijn schouders gehangen. ‘Ik ben zeer blij dat dat nummer vrij was. Het is het belangrijkste nummer voor een spits’, aldus de Spanjaard. Hij kijkt uit naar zijn officiële debuut, al laat dat nog even op zich wachten. Zijn eerste optreden voor Dinamo Kiev zal op 14 februari tegen Olympiakos Piraeus zijn.

‘Ik ben Dinamo zeer dankbaar dat ik Europees kan spelen. Ik zal er alles aan doen om het getoonde vertrouwen waar te maken’, aldus Sol. ‘Het belangrijkste is voorbereid te zijn op de wedstrijd tegen Olympiakos, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Het zal mijn eerste wedstrijd zijn voor Dinamo.’

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments