Home » Headlines » Sol kondigt transfer aan!

Sol kondigt transfer aan!

“Ik denk dat het nu tijd is om terug te keren”

Niet Mexico, maar Spanje wordt zeer waarschijnlijk de bestemming van Willem II-spits Fran Sol. Er is veel belangstelling vanuit zijn vaderland, erkent Sol woensdag in gesprek met Marca.

Dinsdag werd bekend dat Cruz Azul, Tigres en Club America – drie grote ploegen uit Mexico – Sol graag naar Midden-Amerika willen halen. De goalgetter heeft echter een voorkeur voor een langer verblijf in Europa. Hij wil graag terugkeren naar Spanje, waar hij eerder voor onder meer Villarreal speelde.

“Ik ben nu aan het uitrusten en aan het nadenken over mijn toekomst”, wordt Sol (26) geciteerd. “Wanneer ik terug ben gekeerd van vakantie, kan ik hopelijk snel een knoop doorhakken. Het klopt dat diverse teams belangstellig hebben. Ik wil in Europa blijven, dat is mijn eerste optie. Iedereen wil in de beste competitie ter wereld spelen. Ik denk dat het nu tijd is om terug te keren.”

Bron: VP.nl

40 reacties

 1. Er is geen wedstrijd op de Open Dag.

  1

  1
 2. Is er nog nieuws over Sol?

  0

  0
 3. 12augustus1896

  Villareal haalt spits Karl Toko Ekambi voor 20 miljoen van Angers uit de Ligue 1. Hij is 25 jaar en heeft dit seizoen 17 doelpunten gemaakt voor de nummer 14 van de competitie.

  Is dit niet de Fran Sol van de Franse competitie, aangezien Sol 26 jaar oud is en 16 doelpunten heeft gemaakt voor de nummer 13 van de Eredivisie.

  In dat geval zou Sol toch ook aardig wat geld op moeten leveren in het geval dat hij naar Spanje vertrekt, desondanks dat de Ligue 1 kwalitatief natuurlijk wel beter is.

  Natuurlijk geen 20 miljoen, maar als je het zo vergelijkt dan zou je minimaal 10 miljoen toch wel ineens logisch klinken.

  Laten we maar hopen!

  2

  9
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   12Augustus1896

   10 miljoen? Dan gaan we never nooit ontvangen hoor . Hopen mag. Maar voor sprookjes moet je toch echt in de Efteling zijn!!

   7

   0
  • Zeg het is niet zo dat als een club 2x zo groot is de transferbedragen ook 2x zo groot zijn. Bij deze speler weten ze dat hij functioneert in een grote competitie. Sol moet zich nog bewijzen in de grote competitie. Ja eredivisie dat gaat hem goed af bij een club dat 3kwart van zn wedstrijden vol op de verdediging leunde. Clubs zullen daar rekening mee houden bij het neerleggen van een bod.

   2

   0
 4. Hopelijk toch wel meer dan 2 Miljoen.We zijn per slot van rekening geen Action.

   

  3

  0
 5. Lammers huren van PSV. We hebben als Sol weg is toch 2 spitsen nodig. En Lammers mag verhuurd worden om minuten te maken in de Eredivisie.

  5

  6
  • drobs

   Opoe Henk, ik zie liever onze jeugd een kans krijgen in de Ere dan eentje van psv..

   4

   2
   • Welke jeugd?

    1

    2
   • @win

    Lammers ís onze eigen jeugd…

    12

    1
   • Ik heb zelf natuurlijk ook een voorkeur dat de eigen jeugd de kans krijgt, maar er moet dan wel een geschikte spits beschikbaar zijn. Je moet het probleem niet onderschatten met Sol,Ogbeche,Rienstra, en Haye zijn we buiten het gemis straks ook z’on kleine 40 doelpunten armer. En spelers die er gemiddeld 10 of meer scoren in de Eredivisie zijn nu eenmaal zeldzaam. Ik denk dat een speler als Lammers( mits genoeg speelminuten en dat lukt wel bij Koster) dat wel in zich heeft. En wat ook belangrijk is het is een jongen uit Goirle, en dat kan ook weer wat extra seizoenkaarten opleveren!

    10

    1
 6. dn Baaierd

  Ben ook zeer benieuwd wanneer er weer één of meerdere nieuwe spelers worden gepresenteerd. En wie onze Spaanse verrassing is waar het al een tijdje over gaat.

  Come on Willem II laat ons niet te lang wachten😉

  10

  0
 7. dn Baaierd

  Het maakt niet uit waar Fran naar toe gaat. Als het voor hem maar een gewenste club is, en dat Willem II er de centjes voor krijgt die ze in gedachte hebben. En Fran het gaat je goed.

  5

  0
 8. Wat een suggestieve kop is dit joh. Er staat nergens dat hij een transfer aankondigt in het hele stuk. Enige dat er staat is dat hij een keus gaat maken na zijn vakantie.

  De knoop doorhakken kan ook zijn dat ie nog een jaar blijft

  25

  3
  • Inderdaad Sprang,

    

   Hij zegt toch dat het tijd is om terug te keren!!

    

   Welkom terug in Tilburg Fran, en nog veel meer welkom terug in Tilburg Aida!!

    

   de speler van Barcelona B hebben wij helemaal niet nodig.👊🏻

    

   4

   4
   • Ik snap ook wel dat hij weg gaat dirruk. Maar vind de kop gewoon suggestief.

    2

    0
 9. JTW

  Persoonlijk denk ik dat Sol wellicht de eerste paar trainingen en oefenwedstrijden nog gewoon speler is van Willem II. Is net terug van zijn vakantie in Jordanië en blijft de komende paar weken nog in Spanje bij zijn familie en vrienden. Daarna zal hij de knoop doorhakken en zich richten op een transfer.

  6

  0
  • JamesQuinn

   En dan het risico lopen dat je één of andere slager uit Dongen met profileringsdrang tegenkomt en als gevolg daarvan 5 miljoen mislopen? Ga er maar niet vanuit. Meetrainen kan, maar de kans lijkt me zeer aanzienlijk dat Sol zijn laatste wedstrijd voor ons heeft gespeeld.

   13

   0
 10. Als er een limiet in zijn contract staat en hij wordt benaderd door een club die dat bedrag wil betalen dan heeft Willem ii verders geen bemoeienis en kan Fran zelf kiezen.

  4

  0
 11. De nederlandse top zit te slapen

  word minimaal 6 a 7 miljoen hopelijk naar spanje

  4

  21
 12. Korvelsekruik

  Heeft Willem II ook nog iets te zeggen in het geheel? Natuurlijk moet Sol gaan spelen waar hij graag naar toe wil maar ik lees nergens iets over onderhandelingen vanuit de kant van Willem II.

  16

  0
  • Jack de Gier

   Lijkt mij dat Sol eerst zelf tot een akkoord komt met een club. Heeft voor Willem ll weinig zin om met clubs te onderhandelen waar hij toch niet naar toe wil!

   12

   2
   • JTW

    Het lijkt mij dat een club eerst informeert bij Willem II en/of de zaakwaarnemer van Sol wat de richtprijs is, anders heeft tot een akkoord komen met Sol ook weinig nut als blijkt dat Willem II het driedubbele verlangt. Na een akkoord van Sol en een club zal de club tot een definitieve overeenkomst moeten komen met Willem II. Hierbij lijkt het mij ook dat ze dan aangeven een optie hebben om zijn contract met een jaar te verlengen, waardoor hij dus nog 2 jaar onder contract staat.

    5

    2
   • Jack de Gier

    Precies, zo gaat het. Ik reageer op het feit dat Willem ll nog niet hoeft te  onderhandelen aangezien Sol waarschijnlijk nog niet heeft aangegeven welke club(s) zijn voorkeur geniet(en).

    7

    0
 13. Groot gelijk..wat moet je bij die Azteken doen…

  2

  2
 14. Wat een mega belangstelling is er voor onze goalgetter zeg. Dit moet zwaar verzilverd worden. Het zijn namelijk allemaal clubs die niet op een miljoen meer of minder hoeven te kijken. Ze kopen gewoon doelpunten!

  13

  2
 15. Het is het hem van harte gegund. Ik zie een mooie awayday aankomen naar España!

  20

  0
  • Zijn nieuwe club uitnodigen op de open dag… De eerste helft in het rood-wit-blauw en de tweede helft in de kleuren van zijn nieuwe club!

   Zou een mooi afscheid zijn!

   30

   3
   • Dat klinkt allemaal heel leuk maar de open dag is net voor de competitiestart. Ik denk dat beide teams tegen die tijd vooral 90 minuten willen oefenen met hun basis opstelling. Uiteindelijk gaat een goede voorbereiding en dus het resultaat dan voor de emotie.

    Overigens wel een perfect idee om zijn nieuwe club uit te nodigen!

    19

    1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *