Sol kijkt uit naar zijn eerste DERBY

29
2663

Met sprankelend voetbal kreeg Willem II Heracles Almelo binnen 21 minuten door de knieën. Dat werd bij de viering van het derde doelpunt levendig uitgebeeld door de hoofdrolspelers. In de Tilburgse arena was Fran Sol de torero die met de 1-0 de eerste geraffineerde steek toebracht en Bartholomew Ogbeche de stier die de Almeloërs daarna met twee treffers omver beukte. Het duel bleef uiteindelijk steken op 3-1, maar de feestvreugde was er niet minder om. Met Fran Sol ging het na afloop eindelijk weer eens alleen over voetbal. ‘We must celebrate this!’   

Achter het standbeen scoren. Het was Fran op de training al wel vaker gelukt. ‘Maar tot nu toe alleen met mijn rechterhak’, moest hij bekennen. ‘Met links nog nooit. Moeilijk om uit te leggen waarom ik er nu wel in slaagde. Ik kwam iets te vroeg naar de eerste paal. Dit was de enige manier waarop ik nog kon scoren. Noem het aanvallersinstinct.’ Het was het begin van de ‘Solbeche-show’ zoals het eerste kwart van de wedstrijd kon worden genoemd. ‘Solbeche! Die naam ga ik vaker gebruiken’, lachte Fran. ‘’B’ en ik spreken Spaans met elkaar en zijn goed op elkaar ingespeeld. Onze vriendschap zie je op het veld terug.’

Beter voor team
Dat werd vooral duidelijk bij het derde doelpunt. Ondanks zijn kansrijke positie legde Sol de bal af op Ogbeche die er nóg beter voor stond. ‘We zijn geen concurrenten. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik een assist net zo mooi zou vinden als een doelpunt. Maar als het beter is voor het team, geef ik hem af.’

Topscorer
Na een wervelende eerste helft met drie doelpunten leverde de tweede helft alleen een tegendoelpunt op. Was er desondanks toch nog voldoende reden voor een feestje? ‘Of course! We must celebrate this’, klonk het gepassioneerd. ‘Heracles gaf in de tweede helft wat meer druk waardoor het wat moeilijker werd. Toch hadden we er nog een of twee meer kunnen maken. Maar het was alweer een tijdje geleden dat we gewonnen hadden. Daarom moeten we dit zo dadelijk in het stadion samen vieren.’ Bovendien kwam Fran met zijn zevende goal weer een stapje verder op de nationale topscorerslijst. ‘Andere spitsen spelen bij clubs die veel meer scoren. Ik weet dat het moeilijk is, maar ooit zou ik wel topscorer willen worden van de Eredivisie’, sprak Fran zijn hoop uit.

Derby
Toch zal er niet al te uitbundig gefeest zijn afgelopen zaterdagavond. Komende vrijdag wacht namelijk de Brabantse derby tegen NAC. ‘Ik heb wel wat Spaanse derby’s gespeeld, maar nog nooit op het hoogste niveau. Dit wordt dus mijn eerste échte derby’, keek Fran alvast vooruit. ‘Ik verheug me er op. Iedereen heeft het over die wedstrijd, maar persoonlijk wil ik me voorbereiden zoals ik altijd doe.’ Dat zal bij de laatste training voor de wedstrijd nog een hele opgave worden. De supporters zullen de selectie dan ongetwijfeld een hart onder de riem willen steken. ‘Jordens Peters heeft me al een beetje verteld hoe dat er andere jaren aan toeging. Ik vind het mooi om dit allemaal mee te mogen maken.’

29 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments