Sol kijkt uit naar zijn eerste DERBY

31
2172

Met sprankelend voetbal kreeg Willem II Heracles Almelo binnen 21 minuten door de knieën. Dat werd bij de viering van het derde doelpunt levendig uitgebeeld door de hoofdrolspelers. In de Tilburgse arena was Fran Sol de torero die met de 1-0 de eerste geraffineerde steek toebracht en Bartholomew Ogbeche de stier die de Almeloërs daarna met twee treffers omver beukte. Het duel bleef uiteindelijk steken op 3-1, maar de feestvreugde was er niet minder om. Met Fran Sol ging het na afloop eindelijk weer eens alleen over voetbal. ‘We must celebrate this!’   

Achter het standbeen scoren. Het was Fran op de training al wel vaker gelukt. ‘Maar tot nu toe alleen met mijn rechterhak’, moest hij bekennen. ‘Met links nog nooit. Moeilijk om uit te leggen waarom ik er nu wel in slaagde. Ik kwam iets te vroeg naar de eerste paal. Dit was de enige manier waarop ik nog kon scoren. Noem het aanvallersinstinct.’ Het was het begin van de ‘Solbeche-show’ zoals het eerste kwart van de wedstrijd kon worden genoemd. ‘Solbeche! Die naam ga ik vaker gebruiken’, lachte Fran. ‘’B’ en ik spreken Spaans met elkaar en zijn goed op elkaar ingespeeld. Onze vriendschap zie je op het veld terug.’

Beter voor team
Dat werd vooral duidelijk bij het derde doelpunt. Ondanks zijn kansrijke positie legde Sol de bal af op Ogbeche die er nóg beter voor stond. ‘We zijn geen concurrenten. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik een assist net zo mooi zou vinden als een doelpunt. Maar als het beter is voor het team, geef ik hem af.’

Topscorer
Na een wervelende eerste helft met drie doelpunten leverde de tweede helft alleen een tegendoelpunt op. Was er desondanks toch nog voldoende reden voor een feestje? ‘Of course! We must celebrate this’, klonk het gepassioneerd. ‘Heracles gaf in de tweede helft wat meer druk waardoor het wat moeilijker werd. Toch hadden we er nog een of twee meer kunnen maken. Maar het was alweer een tijdje geleden dat we gewonnen hadden. Daarom moeten we dit zo dadelijk in het stadion samen vieren.’ Bovendien kwam Fran met zijn zevende goal weer een stapje verder op de nationale topscorerslijst. ‘Andere spitsen spelen bij clubs die veel meer scoren. Ik weet dat het moeilijk is, maar ooit zou ik wel topscorer willen worden van de Eredivisie’, sprak Fran zijn hoop uit.

Derby
Toch zal er niet al te uitbundig gefeest zijn afgelopen zaterdagavond. Komende vrijdag wacht namelijk de Brabantse derby tegen NAC. ‘Ik heb wel wat Spaanse derby’s gespeeld, maar nog nooit op het hoogste niveau. Dit wordt dus mijn eerste échte derby’, keek Fran alvast vooruit. ‘Ik verheug me er op. Iedereen heeft het over die wedstrijd, maar persoonlijk wil ik me voorbereiden zoals ik altijd doe.’ Dat zal bij de laatste training voor de wedstrijd nog een hele opgave worden. De supporters zullen de selectie dan ongetwijfeld een hart onder de riem willen steken. ‘Jordens Peters heeft me al een beetje verteld hoe dat er andere jaren aan toeging. Ik vind het mooi om dit allemaal mee te mogen maken.’

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Lid
wil

In de E-Divisie heeft Willem II zijn visitekaartje al afgegeven. Willem II won met 5-1 van NAC.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Nog 72 uur en dan heeft onze Fran er al eentje in t mandje liggen….

de Koninklijke II
Gast
de Koninklijke II

Haha wat loopt die NAC reporter nog zielig te sputteren zeg om z’n clubje te verdedigen:https://www.bd.nl/willem-ii/stelling-willem-ii-is-de-grote-favoriet-tegen-nac~af9f5a62/Objectiviteit is zoals is zoals gewoonlijk ver te zoeken in het rattenhol, lachwekkend. Ongeacht het resultaat vrijdag kun je op dit moment als serieus journalist niet volhouden dat Willem II geen favoriet zou zijn. Wat een eng zichzelf schouderklopjes gevend volkje is het toch..

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Hij probeert het wel maar hij zal ook al een stuk in zijn kraag hebben….Trouwens een toepasselijke naam…Blanco….het favoriete wijnmerk van menige nakker. 

Baarle
Gast
Baarle

en dan probeert hij het ook nog even om er op te wijzen dat het niet uitverkocht zou zijn, want bij Nac zit het altijd bomvol, haha achterhoedegevecht. Liever 14.000 genietende mensen dan 18.000 verliezende mensen, zou ik zeggen.

Snorro
Gast
Snorro

Het is ook altijd weer mooi om te zien dat de essentie voetbal is en kwaliteit op het veld. Zodra dat ter sprake komt moeten ze al snel overschakelen op sfeer, toeschouwersaantallen en bierverbruik omdat ze er geen boit van kunnen. Er is werkelijk waar niet één speler die ik zou ruilen tegen een speler van Willem II. Dat zegt héél veel over die domme lelijke mensen die daar gaan kijken.Als je een keer echt niets te doen hebt moet je eens gaan kijken hoe ze elkaar moed inpraten voor vrijdag. Studiemateriaal is het.Wellicht kunnen we hier een poll plaatsen… Lees verder »

Sia
Gast
Sia

Hallo buurtjes, tot vrijdag! Dat het een mooie derby mag worden met spanning, strijd, een goede sfeer en hopelijk een overwinning voor NAC. Ik ga ervan uit dat de meesten van jullie het met het laatste niet eens zijn. wink

pirot Russia
Gast
pirot Russia

@Sia, Jij ook veel plezier vrijdag, groetjes aan al je zusjes

Sia
Gast
Sia

Pfff, ik hoop dat ik ze alle 19,000 de groeten kan doorgeven voor die tijd. Was ik maar fan van Almere City of Telstar. wink

Maaszult
Lid
Maaszult

Meest volwassen bericht wat ik uit Breda heb gehoord deze week, netjes! Sia ook veel plezier toegewenst vrijdag, maar uiteraard blijven de punten in Tilburg. Wij maken er zeker 3, de vraag is of jullie er 4 kunnen maken, en ik zet mijn geld op “nee”.

Lord Of Fail
Gast
Lord Of Fail

Ik sta volledig achter dit bericht, behalve dat de overwinning naar NAC gaat. Die 3 punten blijven toch echt in Tilburg! Maar mijn complimenten voor je sportieve bericht.

Dre
Gast
Dre

Ik heb wel vertrouwen in een overwinning gezien het spel van de afgelopen wedstrijd. Maar die smerige, aanstellerige nep Indiaan zal er alles aan doen om zijn Nul Acht Combinatie tot het bot te motiveren. 

jbj.ot
Lid
jbj.ot

We maken die indiaan, net als die opgefokte rooie, vrijdag helemaal maf.

Knallen verdomme !

pirot Russia
Gast
pirot Russia

jij bedoelt Bassie ?? iets met…is niet vreemdgegaan en toch kwam er een baby aan

pirot Russia
Gast
pirot Russia

Het is dus Klukkluk en Bassie

Stijn
Gast
Stijn

Gewoon weer 442 spelen, heb genoten zaterdag.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Sorry dat ik zo overmoedig ben geworden beste mede supporters, maar het vertrouwen is zo groot geworden sinds Ogbeche Sol en Azzaoui in de basis staan en we van dat kut 532 systeem af zijn gestapt. Heel dat 532 systeem heeft onze spelers met aanvallende impulsen tegengehouden, de teugels zijn losgerukt, city 8 wordt van de hoek naar t kastje getikt. Gooi er nog maar een voorspelling tegenaan: minimaal 1 of 2 rode kaarten zal de ratjes op gaan breken…

Vrijdag gaan de ratten letterlijk met de staart tussen de benen terug naar het nietige breda.

Tommyv
Gast
Tommyv

En daar ligt nou net het gevaar. Niet overmoedig gaan worden. Ja, we hebben een beter elftal, maar het zal ‘typisch Willem II’ zijn om na een goede wedstrijd weer een braaipot op de mat te brengen. Daarnaast zal die Indiaan er alles aan doen om dat team 400% te motiveren. Nee, we gaan niet zomaar even winnen. 

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Tommyv

Idd helemaal met je eens het kost je duimpjes omlaag. Als je zegt dat we niet zomaar ff winnen en met Grote cijfers.

De hoogmoedwaanzin is groot hier die ziekte lijkt overgewaaid uit Breda en schijnbaar zeer bestmetelijk dus

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Forza..ben jij het met Tommyv eens????Nou daar sta ik nu echt van te kijken!!

Robby
Gast
Robby

Ik hoop dat spelers wel beseffen dat dit best een lastige wedstrijd is. Hier komt meer kijken dan alleen een leuk team hebben. Nee ben er ook niet zo zeker van alles staat met hoe qe beginnen. Slappe hap zoals tegen VVV of lekker fel zoals zaterdag. 442 zal het wel blijven maar mandekken is bij elke formaties belangrijk en dat doen een aantal verdedigers te weinig/ niet goed.

Tik
Beheerder

En vergeet niet dat we afgestapt zijn van 5-3-2 omdat Peters geblesseerd is en Van der Linden ziek was afgelopen zaterdag/ niet geheel fit.

Niet omdat Van der Looi nu eindelijk zijn fouten heeft ingezien en wat meer aanval in z’n ploeg wil…

UNITED
Lid
UNITED

Zou mooi zijn als ze er weer met 8-0 af gaan. fuck city

jbj.ot
Lid
jbj.ot

5 doelpunten is ook genoeg>8+5=(0)13😉

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Zou zomaar kunnen…Die Smulders is helemaal niet bij Man.City geweest…Die heeft er gewoon daar 5 uit een kroeg gehaald en gevraagd of ze in zijncafe elftal wilde komen voetballen!

Snorro
Gast
Snorro

Het is helemaal niet erg om hoogmoed te tonen. Jij speelt toch niet vrijdag. Je spreekt gewoon je hoop uit. Ik hoop op 4-0… en veel gele en rode kaarten voor die kneusjes die maar voor 70 minuten conditie hebben. We breken ze gewoon af.

Baarle
Gast
Baarle

Het mooie is dat de bij Manchester City 8 , het in hun broek doen voor onze beesten voorin. Daar hebben ze gewoon geen oplossing voor. Als Azzoui, Tsimikas en Haye een aantal ballen lekker voorslingeren (en dat gaat gebeuren) dan is er geen houwen aan voor ze. Die Korte en Ambrose daar hoeft niemand voor te vrezen.

wil
Lid
wil

Fran vlammen a.s. Vrijdag. Je kunt nog een grotere held worden als je er een paar inknalt.

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Jammer dat het niet zo spannend gaat worden als vroeger Fran toen nak nog ietsvoorstelde…Verneder jullie ze niet te veel?Het blijven toch zusjes he!

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Zijn eerste maar ook zijn laatste derby denk ik.  las eerder de post van Dirruk en vrees dat hij gelijk gaat krijgen.

JTW
Lid
JTW

Gelukkig neemt B de laatste weken de aandacht wat weg van Sol, dus hopelijk zien we dit Koningskoppel schitteren tot het einde van het seizoen. Nu in December een mooie reeks neerzetten met overwinningen tegen Nak en Rkc en hopelijk puntjes tegen Vitesse en Zwolle. Wie weet wat er dan nog kan ontstaan in 2018…