Home » Headlines » Sol kan kiezen uit drie Mexicaanse clubs
Fran Sol neemt afscheid, foto: De Kruikenzeiker

Sol kan kiezen uit drie Mexicaanse clubs

Een transfer naar de Mexicaanse competitie wordt steeds waarschijnlijker voor Fran Sol. Marca Claro meldt dinsdag dat Cruz Azul, Tigres en Club America de goalgetter van Willem II willen inlijven. 

Sol (26) scoorde de afgelopen twee jaar aan de lopende band in Tilburg. Nu aast de Spanjaard op een stap hogerop. Aanvankelijk had Sol een voorkeur voor een transfer bínnen Europa, maar nu de interesse vanuit Mexico toeneemt en concreet wordt, blijkt hij wel degelijk oren te hebben naar een verhuizing naar Midden-Amerika.

Eind mei onthulde Sol in gesprek met Marca Claro dat topclub Cruz Azul hem inderdaad graag wil hebben. Nu zijn ook Tigres en Club America dus in de markt voor de aanvaller. Ná zijn vakantie gaat Sol een knoop doorhakken. Willem II staat open voor een transfer; het contract van Sol loopt over één jaar af.

Club America werd in een eerder stadium gelinkt aan Luuk de Jong en Bas Dost. De zaakwaarnemer van De Jong was onlangs nog op bezoek in Mexico.

15 reacties

 1. Evert de Goalehouder

  De Zangeres Zonder Naam zong er al over dus wie zijn wij om te zeggen dat hij daar niet naartoe moet gaan niet waar? Maar hoe heet die zangeres nou? 😀

  Ik was ooit ook in Mexico. Hartstikke aardige mensen. Prachtig land en ze zijn echt trots op hun land. Mogen wij ook wat meer zijn naar mijn mening! Of je nou uit Grunn, Kierchrao of Tilborrig komt, we zijn allemaal mensen, allemaal één Nederland.
  Evert

  3

  4
 2. Lord of Fail

  Als ze maar voldoende schuiven he

  3

  0
 3. Als je het doorverkooppercentage achterwege laat, kun je dan een half miljoen meer vragen?

  1

  1
 4. Gewoon wachten tot Leon of Pachuca uit Mexico interesse hebben. Zijn clubs van Carlos Slim, geschatte vermogen van 54 Miljard.

  7

  1
 5. Iedereen praat hier over miljoenen als of het dubbeltjes zijn.
  Een bedrag tussen 2 en 3 miljoen is voor Willem II jackpot. Dat is namelijk de 4 x een bedrag dat een hoofdsponsor zou betalen.

  Een transferbedrag word enerzijds bepaald door vraag/aanbod, maar vooral op basis van het salaris, aantal resterende contractjaren.

  Sol zal ongeveer 2 ton verdienen, 1 contractjaar + optie.
  Dan is 2 a 3 miljoen een zeer mooi bedrag.

  Dumphries is international Jong Oranje, contract tot 2021, en zal zeker 4 / 5 ton verdienen bij Heerenveen. Dan is 5 miljoen ook marktconform.

  6

  18
  • Het gaat natuurlijk ook om andere, minder formele, maar emotionelere aspecten. Als die 3 Mexicaanse clubs hem allemaal dolgraag willen hebben, dan spelen er ook andere zaken dan een soort van kantonrechters formule. En dan heb je ook een top onderhandelaar nodig, en dat zie ik niet zo in Joris maar misschien worden we verrast..

   15

   2
  • Verklaar die 21 miljoen van janssen eens dan die had er maar een half jaar goed voetbal bij dat klapvee opzitten!Dembélé en hypia gingen ook voor rond de 5 weg jaren geleden dus wij beuren ook gewoon de hoofdprijs er zijn er hier genoeg voor 2 mandarijnen en een milkyway weggegaan!!

   14

   1
  • Wat John zegt is de realiteit die de meesten niet willen horen. Clubs gaan geen 4 á 5 miljoen betalen voor Sol.

   2

   5
   • Als 21 miljoen voor janssen realiteit is dan is een miljoen of 5 ook realiteit immers janssen voetbalde in Alkmaar bij een veel beter team ….maar goed we zullen zien Joris moet er gewoon vol in vlammen met onderhandelen

     

    2

    1
   • We gaan het zien. Janssen was toen 4 jaar jonger dan Sol nu, schoot er zowat het dubbele in en werd topscorer. Dan is er een andere categorie clubs met een andere portemonnee geïnteresseerd dan nu voor Sol. 5 miljoen zal niet haalbaar blijken.

    1

    0
 6. Laat die clubs maar bekvechten.

   

  5

  0
 7. Ftricolores1

  Een rechtsback van Heerenveen is al een miljoen of 5 waard… Dan mag ik voor Sol ook minimaal een gelijkwaardig bedrag verwachten.. Ben benieuwd!

  18

  2
 8. UNITED

  Club America speelt in een stadion van 89.000 man zag ik. Is geen kleine club. Dat ze maar snel een lading pesos overmaken.

  16

  0
 9. Korvelsekruik

  De 2,3 miljoen die eerder werd genoemd kan nu weleens wat hoger uit gaan vallen! Ik vind het eigenlijk maar een schijntje als je ziet wat voor bedragen er tegenwoordig worden betaald. Het is Sol in ieder geval van harte gegund.

  27

  1
 10. Nillis

  Het is logisch als hij hogerop wil.. mooi land.. genoeg temperament om hem heen.. nice weather.. wat wil je nog meer.. Hij verdient het ook.
  Maar ik hoop toch wel Joris en kornuiten daar een goede zakcent voor terugvragen!

  Hoe hoger de vraag… hoe hoger de prijs… normale marktwerking lijkt me!

   

  14

  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *