Sol is persoonlijk rond met Dynamo Kiev

11
678
Bron: BD.nl

De droomtransfer van Fran Sol naar Dynamo Kiev dreigt spaak te lopen, zo werd maandag bekend. Willem II legde een formeel bod van 3,25 miljoen euro naast zich neer, tot teleurstelling van de clubtopscorer uit Spanje. Sol, die nu in onzekerheid leeft of uitstel geen afstel wordt, kon bij de Oekraïense topclub een contract voor vijf seizoenen ondertekenen. De interesse uit Kiev is geen bevlieging, zo verzekert Evgeniy Levchenko.

“Dynamo Kiev heeft hem al eerder willen halen en toen is het door omstandigheden niet gelukt”, vertelt de oud-voetballer uit Oekraïne in De Telegraaf. “Trainer Aleksandr Khatskevich is erg gecharmeerd van Sol en heeft de wens om hem erbij te halen.” De verwachting was dat de Spanjaard dinsdag of woensdag naar Kiev zou afreizen om zijn transfer af te ronden. Zelf is de spits al akkoord over een contract in de hoofdstad van Oekraïne.

Levchenko snapt dat Sol uit financieel oogpunt naar Oekraïne wil vertrekken. “Daar kan hij zeker drie keer meer verdienen dan hier, dus met een vijfjarig contract kan hij financieel echt een grote stap maken. En sportief is het aantrekkelijk dat je met Dinamo Kiev elk jaar Europees speelt. Aan de andere kant is de Oekraïense competitie zelf niet zo interessant”, verwijst hij naar het grote verschil tussen Bilo-Syni en Shakhtar Donetsk met de rest van de clubs in de Premier Liha.

Levchenko wijst erop dat de rest van de clubs ‘erg fysiek en heel verdedigend’ spelen. “Of dat ideaal is voor een spits als Fran Sol vraag ik me af. Misschien zou een andere Europese competitie toch beter voor hem zijn, omdat ik in hem wel de potentie zie om daarna nog een stap hogerop te maken en vanuit Dynamo Kiev zijn er maar weinig spelers die daarin zijn geslaagd.”

In de Eredivisie heeft Sol met dertien doelpunten alleen Luuk de Jong (veertien treffers) voorrang moeten verlenen op de algehele topscorerslijst. Sol heeft een aflopend contract, maar Willem II heeft de eenzijdige optie om dat te verlengen. De 26-jarige Spanjaard werd de afgelopen dagen ook in verband gebracht met Leeds United, maar enkel Dynamo Kiev meldde zich concreet in Tilburg.

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments