Sol baalt van werkwijze VAR: ‘Je moet zó lang wachten’

8
1039

Fran Sol dacht de Tilburgers een punt te bezorgen, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden door de VAR.De Spanjaard werkte een voorzet van Jordy Croux binnen, maar deed dat met zijn bovenarm, zo oordeelde videoscheidsrechter Kevin Blom. In gesprek met FOX Sports kijkt de spits terug op het moment. ‘Natuurlijk dacht ik dat het een geldig doelpunt was. Het wachten duurde erg lang en uiteindelijk keurden ze hem af’, aldus Sol.

‘Ik wist echt zeker dat het mijn schouder was. Ik keek ook niet naar de scheids en vierde mijn doelpunt. Ik denk dat de goal niet afgekeurd had moeten worden, maar ik respecteer hun beslissing. Zij zien het vijf à zes keer terug. De manier waarop het nu gebeurde was wel triest. Je moet zó lang wachten met al je geluk en uiteindelijk gooi je dat dan weg. Dat is moeilijk, we moeten eraan wennen.’

Trainer Adrie Koster maakte zich vooral zorgen over de doelpuntendroogte van zijn ploeg, die zijn laatste twee oefenduels met Sparta Rotterdam en Aris Saloniki ook niet wist te scoren. ‘We scoren niet makkelijk. We heben behoorlijk aangedrongen en genoeg mogelijkheden gehad, maar we moeten scherper voor de goal zijn. Met name als er voorzetten van rechts komen dan moeten we vanaf links voor de goal zijn en andersom. Het zijn abc’tjes, maar het is wel de realiteit. Dan wordt het moeilijk om een wedstrijd te winnen. Ik vind wel dat we minimaal een gelijkspel verdiend hadden vandaag, maar de realiteit is anders.’

VVV
Maurice Steijn telde zijn zegeningen na de winst in Tilburg. ‘De VAR was nu ongelooflijk in ons voordeel’, gaf hij toe. ‘Volgens mij zag niemand in het stadion het goed. Ik denk dat als hij een doelpunt had gegeven dat niemand er problemen mee had gehad en dat je pas achteraf op de beelden had gezien dat het hands was. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij de gelukkigste ploeg waren vandaag.’

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments