Sneeuw in Twente; Mohammed ‘Yeti’ Sylla

8
1413

We schrijven 5 maart 1995. Willem II reist af naar het Diekman in Enschede. Traditiegetrouw bereid Willem II zich voor op de jaarlijkse nederlaag in Enschede. En dan begint het plotseling te sneeuwen en word de witte bal ingewisseld voor een oranje exemplaar.

Bij Willem II speelt Guinees international Mohammed Sylla in de spits. Sylla heeft nog nooit sneeuw gezien en heeft zich met een maillot en handschoenen beschermd tegen de vrieskou en sneeuw.

Lang hoeft hij niet te wennen. Binnen 2 minuten opent Sylla de score en Louis Laros verdubbelt binnen het half uur de score. Sylla voelt zich de koning van de sneeuw en is onhoudbaar. Net voor rust bekroont hij de fantastische eerste helft door de 0-3 te scoren. Willem II blijft na rust makkelijk overeind en wint met 0-3.

Sylla werd in 1990 gescout door Piet de Visser en speelde zes seizoenen in Tilburg. Sylla overleed op 9 juni 2010 op 39 jarige leeftijd na een langdurige strijd tegen pancreas kanker.

Laten we vandaag met 1.000 fans in Enschede even stil staan bij deze fantastische speler! En laat de geest van Mohammed ‘Yeti’ Sylla rondwaaien door de Grolsch veste en zorgen dat de 3 punten meegaan naar Tilburg.

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments