Slecht Willem II pakt punt in Arnhem

50
3216

Willem II heeft in een sfeerloze GelreDome 2-2 gelijkgespeeld. Willem II speelde niet best maar scoorde via Ogbeche en Rienstra prima doelpunten. Vitesse drong steeds aan en scoorde net voor tijd 2-2.

(verslag: willem-ii.nl)
Willem II bewaart al een paar jaar goede herinneringen aan een bezoek aan de GelreDome. Na winst in de vorige twee edities leek ook dit keer de volle buit mee naar Tilburg te gaan. Lang koesterden de Tricolores een 1-2 voorsprong, maar het moest in de slotfase alsnog de gelijkmaker incasseren: 2-2.

Met de van griep herstelde Darryl Lachman in de basis ging de ploeg van trainer Erwin van de Looi op jacht naar bonuspunten in de strijd om los te komen van de onderste plaatsen op de ranglijst. Willem II is weliswaar al enige tijd ongeslagen, maar het sprokkelt vooral punten uit gelijke spelen, waardoor het in zicht blijft van de staartclubs.

Natuurlijk Ogbeche
Willem II en Vitesse werkten in de met 13.961 toeschouwers gevulde GelreDome een weinig spectaculaire eerste helft af. Toch troffen beiden partijen een keer het doel. Wie anders dan de in bloedvorm verkerende Bartholomew Ogbeche schoot Willem II in de 14e minuut op voorsprong na een goede voorzet vanaf de achterlijn van Fernando Lewis. Het was alweer de achtste treffer van de Nigeriaan in vijf wedstrijden. Amper tien minuten later trok Tim Matavz de stand gelijk. De Willem II-verdediging oefende weinig druk op de bal uit, waardoor de Sloveen zich eenvoudig kon vrijmaken en fraai raak schoot: 1-1. Behalve een paar speldenprikjes van de thuisploeg waren er daarna eigenlijk geen echte scoringskansen.

Ook Rienstra
De tweede helft liet aanvankelijk hetzelfde beeld zien. Het was vooral de thuisploeg die zo af en toe aandrong, ook wel kansen creëerde, maar niet scoorde. Dat deed Willem II plots wél via Ben Rienstra. De – bij afwezigheid van Jordens Peters – gelegenheidsaanvoerder rondde bekwaam af (1-2) en toonde aan dat Willem II voor zijn goals niet alleen afhankelijk is van het duo ‘Solbeche’.

Niet meedogenloos
Voor de thuisploeg was dit het sein om de druk meer op te voeren. Dat leidde tot diverse corners en een handjevol kansen, maar niet in de gewenste gelijkmaker. Die viel uiteindelijk toch toen in de 88e minuut Bryan Linssen via de paal de bal achter doelman Mattijs Branderhorst kreeg: 2-2. Van de Looi sprak na afloop over ‘een rare wedstrijd’. ‘Ik vind niet dat we een punt hebben gestolen, want dan hadden we er drie moeten stelen’, zo klonk het toch enigszins teleurgesteld uit de mond van de trainer. ‘Uiteindelijk zijn we bij de tegengoals niet meedogenloos genoeg en dat kost ons de winst.’

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
mike
Gast
mike

Met een fitte Peters die goed op kan bouwen, en twee goed opkomende backs, heb je eigenlijk alleen nog maar een voorstopper nodig die snel en meedogenloos zijn tegenstander uitschakelt. Zowel VD Linden, Heerkens als Lachman hebben die kwaliteiten helaas niet. Maar indien Joris er 1 in de winterstop weet te halen, dan kun je een mannetje op het middenveld er bij zetten en 4-4-2 spelen. Met Rienstra, Chrivella, Azzaouie en Haye/Crowley op het middenveld en het nieuwe koningsduo voorin, kun je echt van elk elftal winnen.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

De opbouw van achteruit is slecht en inderdaad veel traag! We moeten in de winterstop zoeken naar een speler die , die kwaliteiten wel heeft. En hopen dat Peters snel terug komt( en  zijn oude niveau terug haalt) anders blijf je dit slechte wedstrijden houden. Lachman en van der Linden hebben geen opbouwende kwaliteit en zijn te traag. Ik ben er van overtuigd dat als daar verbetering in komt dat het dan goed gaat komen. Als ons middenveld en voorhoede meer bruikbare ballen krijgt dan gaan we nog meer scoren. Er is gelukkig wat de stand betreft nog niet veel… Lees verder »

Bomba
Lid
Bomba

Ik denk je reactie te begrijpen. Maar wat als de achterhoede i.p.v. 3 middenvelders er 4 treft. Of, 3 aanvallers i.p.v. 2… Gisteren werd weer pijnlijk duidelijk dat vrijwel iedere bal voorwaards als een boemerang terug komt. Met als gevolg nodeloze druk op onze toch al niet te beste verdediging.

Wissel Azzaoui voor Sol in de laatste minuut was ronduit beschamend……

Tommyv
Gast
Tommyv

Hier had zoveel meer ingezet. Als je met Lachman én van der Linden centraal speelt dan roep je het ook op je af. Allebei veel en veel te traag en dat zal zaterdag tegen Zwolle goed te zien zijn. Ondaan, Mohktar en al die andere behendige spelers gaan die twee helemaal scheel spelen. Die hebben tenminste een trainer die wél op de aanval speelt en durft te voetballen. Of het nu tegen Ajax uit of Roda thuis is, die veranderen niet van systeem. En daar ligt het probleem. De ene week speel je 5-3-2 de andere week 4-4-2 en dan… Lees verder »

UNITED
Lid
UNITED

Waarom niet gewoon een aanvaller eraf en een extra verdediger erbij bij de 1-2?

Bart S
Lid
Bart S

We kunnen in herhaling blijven vallen maar deze trainer heeft een waardeloze verdedigende instelling, altijd en eeuwig !! Op voorhand zou je kunnen tekenen voor 1 punt bij Vitesse. Na de wedstrijd op zeker niet; dit hadden 3 punten moeten zijn. En lees dan zijn reactie deze ochtend in het BD; oa. we hadden de kopkracht van Haye nodig !?!?!? We hadden Lieftink nodig !?!?!?!  Over onze Griekse linksback die rechtsvoor stond; in de laatste minuten moet je je concentreren op verdedigen. Huh ? Erwin, vanaf de eerste seconde tm de 95e minuut en verder ben je alleen maar bezig… Lees verder »

Grenzen
Gast
Grenzen

Geheel eens met bovenstaand betoog. In de 2e helft had hij Azzazouri en Hankouri moeten inbrengen. Snelheid heb je daan en ontlasting van onze eigen niet zo sterke verdediging.Ben helemaal klaar met de trainer.

mad-r
Lid

hahahaha ik dacht als ik op die filmpjes klik krijg ik een herhaling van de doelpunten te zien………

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

Vooropgesteld ben ik blij met het puntje, Brandenhorst heeft een prima wedstrijd gekeept maar…. ik heb vooraf al aangegeven dat de 5-3-2 tactiek dodelijk is om in te spelen. Je moet dan spelers hebben die in de duels sterk zijn, daarna kunnen de backs pas doorschuiven om meer druk naar voren te zetten. Met verdedigers zoals Lachman, Linden en Heerkens hebben geen duelspelers dus de backs durven hun ruimte al niet te verlaten…  vervolgens zit die idioot Looi te roepen dat de backs druk moeten zetten op de backs van vitesse. Dit is toch te gek voor woorden, Haye (zeer… Lees verder »

BrabantHenk
Lid

We pakken een punt in Arnhem, wat op zich prima is. We speelden niet goed, maar wat ik hier lees?!? Daag Erwin, Lachmann pannenkoek, Haye lamme zak.

Deze mannen doen hun best in het rood wit blauw, zolang dat het geval is verdienen ze onze steun. Een speler kan dramatisch spelen, maar hij hoeft hier niet uitgescholden te worden door een paar hersenloze kleuters.

Victoria
Gast
Victoria

Deze mannen doen hun best ?? Haye die geen kut waard was na de 55 min tege nac was het precies zelfde verhaal laatste 10 min niet eens de bal willen afpakken druk zetten meneer lachman met ze risico’s langdurig bal aan ze voeten nee meneer lachman moet is gaan beseffen dat die bij WII speelt en gewoon spel simpel Moette houden en dan jopje die nog geen pas van 2 meter kan afgeven waardoor de 1-1 onstaat aub zeg brabanthenk Zit niet allemaal te zeveren 

Peter van Meel
Gast
Peter van Meel

Brabant Henk wil niet lomp schelden en wel graag discussiëren op inhoud. Nee Victoria je geklets houdt gelijke tred met je taalfouten. Beetje dom misschien?

wil
Lid
wil

Wat was die v.de Linden slecht. Totaal geen inspiratie. Triestig.

wil
Lid
wil

Ik denk dat we eens een bonus moeten geven aan een speler die de bal NIET in de voeten van een tegenstander speelt.

Kees Cornervlag
Lid
Kees Cornervlag

Ook ik hoop dat Peters snel terugkeert, maar als de geruchten kloppen wordt dat een moeilijk verhaal. Het schijnt dat zijn knie dusdanig beschadigd is dat 100% herstel niet meer haalbaar is. Kortom, einde carierre. Weet iemand wat hiervan waar is?

Tilbo in hart en nieren ziede wel
Gast
Tilbo in hart en nieren ziede wel

Kees dat zeg de gij nou heul de tijd. Volgens mij hed ie bietje overbelasting dus zal t nie lang meer duren. Ohja wat is lachman een pannenkoek. 

Het ziekenhuis
Gast
Het ziekenhuis

Kees cornervlag is goed ingelicht. Ik heb ook uit redelijk beteouwbare bron vernomen dat Peters voortaan kan gaan mountainbiken. En dat een normaal ‘persoon’ nooit meer kan herstellen van die blessure. Geruchten worden steeds luider

Ikzelf
Gast
Ikzelf

Klopt. De mogelijkheid bestaat dat hij niet meer op niveau kan spelen. Helaas. 

Tilburg korvel
Gast
Tilburg korvel

Onzin wat betreft peters. Gister heerkens gesproken en die zei dat er nog wat vocht in zat. Zal na de winterstop weer inzetbaar zijn.

jeppertje
Lid
jeppertje

Peters heeft kraakbeenletsel. Dus inderdaad een moeilijk verhaal om 100% terug te keren….

Highway Patrolman
Lid
Highway Patrolman

Erwin zijn tactisch inzicht heeft ons weer 2 punten gekost. Dit hadden 3 punten moeten zijn gezien deze wedstrijd. Snel lozen deze laffe trainer!!

Ikzelf
Gast
Ikzelf

Dwaas 

drobs
Lid
drobs

Volgens mij was het gewoon de fout van een verdediger die zomaar opeens weg loopt van zijn paal. Die hij moest verdedigen!
Al moet Erwin voortaan gewoon 4-4-2 spelen!

Ftricolores1
Gast
Ftricolores1

Met 5-3-2 kun je in deze wedstrijden wel ingaan en zo wat punten sprokkelen! Thuis tegen rechterrijtje met 4-4-2 meer risico nemen!

JTW
Lid
JTW

Inderdaad. Gister pakte 532 redelijk uit. Lewis als aanvallende back belangrijk bij de 0-1. Hopelijk is Peters snel weer terug, maar van der Linden is geen verdediger. Eerder een trage linksback, of trage verdedigende middenvelder. Is nuttig bij spelhervattingen, maar eigenlijk kun je hem verder nergens echt goed gebruiken… Zaterdag in eigen huis gewoon weer 442, dinsdag tegen rkc ook, Ajax uit wat mij betreft lekker ingraven met 532. Het wisselbeleid van van der Looi is echter wel dramatisch. Haye had er na een uur al uit gemoeten voor Boef. En Azzaoui of Croux had eerder gebracht moeten worden voor Sol… Lees verder »

KruikEreNoord
Lid
KruikEreNoord

Ik vind Vitesse een betere selectie hebben dus van te voren teken je voor een punt. De manier waarop was niet best maja als je 6 wedstrijden op rij niet verliest doe je het niet dramatisch slecht. En je had deze ook zomaar kunnen winnen.

Zwolle en RKC thuis pakken en je sluit het jaar mooi af.

 

alstop
Lid
alstop

Wat is er aan de hand met Henry van Amelsfort ?

Highway Patrolman
Lid
Highway Patrolman

Is aan zijn nek geopereerd. Keert als het goed gaat binnenkort weer terug bij onze club.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Vooropgesteld, blij met het punt, maar wat was het toch weer matig.

Lachman, Linden waren echt zoooo slecht. Het is dat we 2 killers voorin hebben lopen anders waren we rechtstreeks op plaats 18 geëindigd. Blij als Peters terug is.

Ogbeche begint toch wel een fenomeen te worden met 8 uit 7…

Om toch maar positief af te sluiten, dinsdag RKC pakken (wordt ook ggen walk over) en naar kwartfinale, met hopelijk een gunstige loting. Zwolle zullen we top moeten zijn, want als je verdedigd zoals vandaag dan krijg je flink op de broek.

Tilboforlife
Gast
Tilboforlife

Kijk de wedstrijd maar terug maar je verliest uiteindelijk 2 punten door die lamme zak van een Haye! Die heeft de 2e helft werkelijk niks meer gedaan, liet constant zijn man lopen en bij de 2-2 wandelt hij gewoon weg bij Linsen die vervolgens kan binnenschieten. Ook een fout van onze trainer die al veel eerder Haye had moeten vervangen door El Hankouri, Croux of Azzaoui. Dan had Vitesse minder naar voren durven te voetballen. Dus wat mij betreft kosten Haye en Van der Looi ons (wederom) punten. 

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Een punt uit tegen vitesse  opzich  is niet slecht alleen klote dat je de de winst vlak voortijd  weggeeft… het probleem zit hem dat je van de concurrenten  niet weet te winnen, waardoor langzaam aan zeker dit soort wedstrijden moet winnen om uit de gavarzonne te komen  en blijven..

Jada
Lid
Jada

Was wederom niet goed, te slap, traag, inspiratieloos. De balans klopt niet en we hebben niet genoeg “ijzerveters”, loopt het niet moet je dat wapen inzetten. 2-2 valt uiteindelijk mee, maar het spel was niet best. Vd Linden, Sol, Lachman, Haye, zeer matig, laten we hopen dat het een incident was…. zaterdag nieuwe kans.

Grenzen
Gast
Grenzen

We hebben verloren dankzij defensie fouten en dat is niet de eerste keer. Daarom moeten we veel  meer aanvallend voetballen om de defensie te ontlasten. Dus Azazoui en Hankouri zeker spelen.

013jeffrey
Lid
013jeffrey

aanvallender om je verdediging te ontlasten? als je aanvallender gaat voetballen speel je met veel meer ruimtes in de rug van de verdediging en krijgt de tegenstander meer 1 op 1 situaties…..

SargentD
Lid
SargentD

Misschien nog een paar verdedigers erbij dan? Krijgen we NOG minder doelpunten tegen!

Eula
Gast
Eula

Dan hoef je vd Linden niet meer op te stellen.  De commentator op Fox verwoordde het na de 1-1 prima. Je kunt dan wel 5 verdedigers neerzetten, maar als ze zo onscherp en ver van de tegenstander als van der Linden verdedigen, dan heb je er nog niks aan. 

Wilco
Gast
Wilco

Joh, WIllem II is gewoon een matig elftal met een goede voorhoede. Dus dan krijg je dit soort wedstrijden. En die gaan we nog veel vaker krijgen. En, omdat de voorhoede goed is (Ik verwacht zelfs, dat deze nog beter gaat worden) komt het wel goed met WIllem II. Een andere trainer met dit materiaal is natuurlijk onzin. Koop dan een goede verdediger erbij.

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Van deze verdediging wordt elke linie nerveus . Zit geen hardheid , snelheid  en voetballend vermogen in. Hoop dat Peters heel snel terug komt .

Robby
Gast
Robby

Hoop echt dat we een paar spelers aan trekken in de winterstop  die wel een man kunnen dekken. Hoeveel doelpunten wij al niet tegen hebben gehad door spelers met veels te veel ruimte. Best een aardig  team maar achterin is het gewoon lachwekkend zo zwak. Hopelijk is Peters snel weer terug. Wel fijn dat we een punt hebben gehaald. Van te voren niet gedacht. Zaterdag  weer een lastige wedstrijd als we daar 1 punt pakken liggen we toch op koers voor lijfsbehoud 

M14
Lid
M14

Ik heb het al eerder gepost haal in de winterstop 1 a 2 verdedigers met snelheid erbij en wij eindigen probleemloos in de middenmoot.

Deze verdediging is hooguit Jupiler niveau.

Hammer
Gast
Hammer

Ik lees de laatst e weken geregeld de reacties hier en zie dat er veel mensen tegen erwin van de looi zijn , ik vraag me toch wel af of een andere trainer echt zon verschil zal maken ,Als ik heel eerlijk kijk en mn rood wit blauwe bril afzet kom ik op de conclusie dat op de 2 spitsen en rienstra na is het nivo van de selectie amper eredivisiewaardig is te noemen … Ik zal misschien wel de enige zijn , maar ik vind dat met t materiaal wat vd looi waarmee hij moet werken dat t echt niet… Lees verder »

013jeffrey
Lid
013jeffrey

lijkt me idd logisch dat jij de enige met die mening bent

dn Baaierd
Lid

Even ter aanvulling is Tsimikas toch ook wel een genot om naar te kijken elke vleugelaanvaller heeft ie in zijn broekzak.

Sjors
Gast
Sjors

Daaaagg Erwin!

Ikzelf
Gast
Ikzelf

Dwaas. Doe eens normaal man. We halen 1 punt op in Arnhem. 

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Rapper in je vrije tijd??