Slecht Willem II pakt punt in Arnhem

47
3466

Willem II heeft in een sfeerloze GelreDome 2-2 gelijkgespeeld. Willem II speelde niet best maar scoorde via Ogbeche en Rienstra prima doelpunten. Vitesse drong steeds aan en scoorde net voor tijd 2-2.

(verslag: willem-ii.nl)
Willem II bewaart al een paar jaar goede herinneringen aan een bezoek aan de GelreDome. Na winst in de vorige twee edities leek ook dit keer de volle buit mee naar Tilburg te gaan. Lang koesterden de Tricolores een 1-2 voorsprong, maar het moest in de slotfase alsnog de gelijkmaker incasseren: 2-2.

Met de van griep herstelde Darryl Lachman in de basis ging de ploeg van trainer Erwin van de Looi op jacht naar bonuspunten in de strijd om los te komen van de onderste plaatsen op de ranglijst. Willem II is weliswaar al enige tijd ongeslagen, maar het sprokkelt vooral punten uit gelijke spelen, waardoor het in zicht blijft van de staartclubs.

Natuurlijk Ogbeche
Willem II en Vitesse werkten in de met 13.961 toeschouwers gevulde GelreDome een weinig spectaculaire eerste helft af. Toch troffen beiden partijen een keer het doel. Wie anders dan de in bloedvorm verkerende Bartholomew Ogbeche schoot Willem II in de 14e minuut op voorsprong na een goede voorzet vanaf de achterlijn van Fernando Lewis. Het was alweer de achtste treffer van de Nigeriaan in vijf wedstrijden. Amper tien minuten later trok Tim Matavz de stand gelijk. De Willem II-verdediging oefende weinig druk op de bal uit, waardoor de Sloveen zich eenvoudig kon vrijmaken en fraai raak schoot: 1-1. Behalve een paar speldenprikjes van de thuisploeg waren er daarna eigenlijk geen echte scoringskansen.

Ook Rienstra
De tweede helft liet aanvankelijk hetzelfde beeld zien. Het was vooral de thuisploeg die zo af en toe aandrong, ook wel kansen creëerde, maar niet scoorde. Dat deed Willem II plots wél via Ben Rienstra. De – bij afwezigheid van Jordens Peters – gelegenheidsaanvoerder rondde bekwaam af (1-2) en toonde aan dat Willem II voor zijn goals niet alleen afhankelijk is van het duo ‘Solbeche’.

Niet meedogenloos
Voor de thuisploeg was dit het sein om de druk meer op te voeren. Dat leidde tot diverse corners en een handjevol kansen, maar niet in de gewenste gelijkmaker. Die viel uiteindelijk toch toen in de 88e minuut Bryan Linssen via de paal de bal achter doelman Mattijs Branderhorst kreeg: 2-2. Van de Looi sprak na afloop over ‘een rare wedstrijd’. ‘Ik vind niet dat we een punt hebben gestolen, want dan hadden we er drie moeten stelen’, zo klonk het toch enigszins teleurgesteld uit de mond van de trainer. ‘Uiteindelijk zijn we bij de tegengoals niet meedogenloos genoeg en dat kost ons de winst.’

47 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments