Schieten om te kunnen scoren

0
417
Bron: Willem II

Willem II mag wel wat vaker op doel mikken

Dat Willem II liefst drie keer wist te scoren in Zwolle afgelopen vrijdag (2-3 winst), is een klein wonder. De Tricolores weten de laatste tijd namelijk nauwelijks doelpogingen tussen de palen te doen.

De 0-1 van Damil Dankerlui in Zwolle, een kopbal, was het eerste ‘schot op doel’ van Willem II in 190 speelminuten! In de twee voorgaande wedstrijden, tegen Ajax en FC Utrecht, lukte het geen enkele speler van de Tilburgse club om een doelpoging te doen tussen de palen.

In de wedstrijd tegen PEC Zwolle toonde Willem II – dat slechts 32% balbezit had – zich vervolgens uiterst effectief. In totaal deden de Tilburgers vrijdag slechts vijf doelpogingen, waarvan drie tussen de palen. Die waren dus alle drie raak! Willem II werd zo de eerste ploeg die in een eredivisieduel drie keer scoorde uit maximaal vijf schoten sinds ADO Den Haag op 21 februari 2014 tegen Go Ahead Eagles.

Druiven zuur
Bij PEC Zwolle waren de druiven vrijdag dan ook zuur. Pas voor de vierde keer sinds de promotie van de Zwollenaren in 2012 stonden ze de tegenstander maximaal vijf schoten toe in een eredivisieduel, maar voor het eerst verloor PEC een dergelijk duel.

Bron: BD.nl