Scenario’s in strijd om plek 8

26
1038
ROTTERDAM, 05-05-2019 Stadium de Kuip, Season 2018 / 2019 Dutch Cup Final for the KNVB beker. fans in the stands of the stadium during the game Willem II - Ajax. Final score 0-4. (foto: (c) Toin Damen)

Willem II heeft na het verlies tegen FC Emmen plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal helaas niet meer in eigen hand. FC Groningen (de huidige nummer 8) heeft in de laatste speelronde aan een zege tegen FC Emmen genoeg om het felbegeerde play-offticket in de wacht te slepen.  

Naast de Groningers en Willem II aast ook ADO Den Haag – onze tegenstander woensdagavond – op plek 8. Bij een gelijke stand wordt naar het doelsaldo gekeken en heeft FC Groningen de beste papieren. Welke ploeg krijgt bij welke resultaten dit laatste ticket?

Stand na speelronde 33

Nr. Club Punten Doelsaldo
8 FC Groningen 45 -1
9 Willem II 44 -10
10 ADO Den Haag 42 -9
11 sc Heerenveen 41 -7
12 VVV Venlo 41 -14

Winst FC Groningen
FC Groningen pakt ongeacht het resultaat bij ADO – Willem II het play-offticket.

Gelijkspel FC Groningen / Winst Willem II
Willem II naar play-offs.

Verlies FC Groningen / Winst Willem II
Willem II naar play-offs

Verlies FC Groningen / Gelijkspel Willem II
FC Groningen en Willem II eindigen in punten gelijk. Doelsaldo is doorslaggevend. Het doelsaldo is dan in het voordeel van FC Groningen. FC Emmen moet FC Groningen met een monsterzege verslaan, wil Willem II op plek 8 eindigen.

Verlies FC Groningen / Verlies Willem II
Geen play-offs voor Willem II, ADO passeert Willem II op de ranglijst en komt qua punten op gelijke hoogte met FC Groningen.

Play-offs
Het virtuele schema van de play-offs om Europees voetbal vind je op KNVB.nl

Totale programma
FC Utrecht – sc Heerenveen
VVV Venlo – Vitesse
ADO Den Haag – Willem II
FC Emmen – FC Groningen
De Graafschap – Ajax
PSV – Heracles Almelo
Fortuna Sittard – Feyenoord
NAC Breda – PEC Zwolle
Excelsior – AZ

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Bram1979
Lid
Bram1979

Ook verliezen wat een topseizoen paar leuke uit en thuis wedstrijden gehad. Spelers staf supporters bedankt.

Martin Coolen
Lid

Ik hoop dat Willem II er tegen ADO Den Haag weer niet met de pet naar gooien, en zo een mooi seizoen in mineur afsluiten.

Dirruk
Gast
Dirruk

Het is gewoon gedaan voor dit seizoen.

We halen de doelstelling niet want eindigen in het rechterrijtje.

Bram1979
Lid
Bram1979

Diruk hou oud ben jij?

Dirruk
Gast
Dirruk

Ho oud ik ben?

Omdat?

Als we morgen winnen van den Haag en 9e worden staat heel Tilbo weer vol om Dirruk uit te lachen dat ie het verkeerd had maar we verliezen morgen gewoon in den Haag en worden 10e en eindigen dus in het rechterrijtje. Doelstelling niet bereikt en seizoen is klaar.

En dat is kut want er had veel meer ingezeten.

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Kan wel zijn, maar een doelstelling is altijd hoger dan de realiteit. Qua begroting hadden we een paar plekken lager moeten eindigen, dus gewoon een prima seizoen gedraaid!

pierre
Lid
pierre

Ik vrees er ook voor….. Maar voor de zekerheid toch de oppas geregeld voor zaterdagavond smile

TTB
Lid
TTB

Na de blamage tegen Emmen van afgelopen zondag zie ik het somber in voor morgen. Het lijkt me sterk dat onze mannen morgen wel ineens 110% op de mat leggen en er vol inknallen. Als dat wel gebeurt mogen er best kritische vragen gesteld worden waarom het zondag niet kon. Gecombineerd met het feit dat we al zo’n 10 jaar niet in Den Haag gewonnen hebben lijkt me dit seizoen gespeeld.

Maar, de bal blijft rond, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik laat me graag positief verassen.

Tilburg Till I Die

De Groenteboer
Gast
De Groenteboer

Banaan Banaan ADO gaat eraan. Citroen Citroen we worden kampioen! 🍌🍌🍋🍋

tricolores1896
Gast
tricolores1896

Waarom geen fruitboer?

Snorro
Lid
Snorro

Die vraag stel je niet als de groenteboer post. Dat is een ongeschreven Tilbo-regel.

tricolores1896
Gast
tricolores1896

Shit..

Wil013
Lid
Wil013

Gisteren bij jong Willem ll Wesley Spieringhs mee gedaan van de onder 17. Heeft twee maal gescoord . Hoop echt dat de jeugd wat meer kansen gaan krijgen. Natuurlijk hebben wij geen jeugdopleiding net zoals Ajax maar het is nooit verkeerd om dit soort jongens alvast een keer aan het wat grotere werk laten ruiken. Door dit soort ervaringen worden ze alleen maar beter lijkt mij.

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Wordt aan gewerkt! Hopelijk voldoet het nieuwe jeugdcomplex aan alle moderne eisen en gaan we op dat gebied stappen maken.

MarathonMan66
Lid

Dit is het scenario … het is klaar. Met uitzondering van de bekerfinale hebben de heren er al een paar weken geen zin meer in. Op naar volgend seizoen.

Ravio
Lid
Ravio

Het is klaar. Wordt niks meer. Vakantie vieren en een grote ambitieuze schoonmaak houden! Er is geld en er blijft een aantal prima spelers… Dit is HET moment om de aansluiting definitief te krijgen.
Heel de verdediging moet op de schop. Ik verwacht daarnaast dat Crowley vertrekt en Tapia te duur is(anders zeker halen), dus ook op het middenveld moet geïnvesteerd worden…

En misschien is Armenteros nu wel te betalen… meteen halen! Of Dolberg huren!

Menneke
Gast
Menneke

Hoe pissig ik ook ben door de resultaten van de afgelopen wedstrijden en het gekrakeel rondom Willem II, heb ik sinds afgelopen zondag door de zusjes toch een glimlach op mijn gezicht die niet met een beitel te verwijderen is.

SargentD
Lid
SargentD

Iedereen heeft zich er al bij neergelegd dat we zondag onze laatste thuiswedstrijd spelen. Maar is het nu niet typisch zo’n seizoen ook dat we het alsnog gaan halen? Zou een bizar einde van een apart seizoen zijn. smile Ik ga er net als iedereen overigens niet vanuit. Maar…

SargentD
Lid
SargentD

Kan hem niet meer editen, maar spelen moest natuurlijk speelden zijn…

Oud Noord
Lid
Oud Noord

De belangen voor beide clubs zijn even groot morgen. Klein verschil is dat ADO tot op het bot is gemotiveerd om de playoffs te behalen en wij met een uitgeblust elftal spelen dat er eigenlijk wel klaar mee is. Ik ben benieuwd hoe onze keeper Woud zich morgen gaat manifesteren want áls er al een wedstrijd is waar hij onder druk komt te staan dan is het morgen wel. Ik hoop natuurlijk op een winstpartij, maar helaas zijn er genoeg ingrediënten aanwezig voor een dramatische avond.

UNITED
Gast
UNITED

Alsof ado denkt dat ze even een doelsaldo van 8 doelpunten goed gaan maken.

Ravio
Lid
Ravio

Woud??? Zet Brand er maar in!!

Zekur
Lid
Zekur

Haha voor de eerste keer dit seizoen eens een hilarische actie van de zusjes uit Breda.

Guillaume1896
Lid
Guillaume1896

Klopt, zag m ook grin . Moet zeggen dat de supporters daar het seizoen wel in stijl afsluiten. Wat moeten die zich in de steek gelaten voelen.

Snorro
Lid
Snorro

We verliezen altijd daar. Is morgen helaas niet anders.

Sogetup
Lid
Sogetup

Ik mag toch aannemen dat we gewoon v.i.p. spelen en als Lewis niet speelt dan Dankerlui rechts back ipv dat geschuif met verdedigers.

En dat de spelers nu wel volle bak gaan gezien vol uitvak en wat ADO supporters geflikt hebben. Als ze zo lamlendig zijn als tegen emmen dan worden we nog 12e en dat hebben wij supporters echt niet verdiend.