Ruben Kogeldans: opdat wij nooit vergeten

5
1079

Vandaag is het 30 jaar geleden dat Willem II-speler Ruben Kogeldans samen met 175 anderen om het leven kwam bij de SLM-ramp in Suriname. Ruben maakte deel uit het van Kleurrijk Elftal dat naar Suriname was afgereisd om daar enkele wedstrijden te spelen. Vijftien spelers kwamen om het leven, waaronder Ruben.

Tien jaar geleden nodigde Stichting KingZine de familieleden, waaronder de ouders, en de vriendin van Ruben uit om aanwezig te zijn bij de 20-jarige herdenking van de ramp. De familie bezocht de wedstrijd Willem II-PSV en zij ontvingen uit handen van voorzitter Hans Verbunt een ingelijste foto van Ruben.

Ruben Kogeldans zou nu 52 jaar oud zijn. Het heeft niet zo mogen zijn. Door het tragische vliegtuigongeluk is het leven van Ruben in de knop gebroken. Vergeten zullen we hem echter nooit!

willem II – psv , tilburg 10-05-2009 , eredivisie voetbal , seizoen 2008-2009. laatste speelronde . overhandiging willem II boek en foto ter nagedachtenis aan ruben kogeldans , hans verbunt
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Was inderdaad een groot talent, die ver had kunnen komen als het noodlot niet had toegeslagen. Talloze spelers voorbij zien komen waarvan ik me weinig herinner, maar dat geldt niet voor Ruben, herinner me hem of hij gisteren nog bij ons speelde. Dat zegt alles.

René
Gast
René

Rrrrrrrrrruben!
Als hij weer eens langs de zijlijn naar het vijandelijk doel sprintte, dan riepen we hem na als ware hij een soort roadrunner.

Hij was niet alleen verschrikkelijk snel, maar ook technisch begaafd. Ruben had op zeker de subtop gehaald en misschien ook nog wel een stapje verder gekomen.

Behalve een talentvolle voetballer was hij ook nog een heel sympathieke gast met veel humor.

Zo jammer dat we maar zo kort van hem hebben mogen genieten.
zo verdrietig dat hij veel te jong uit het leven is weggerukt. Zo oneerlijk ook.

John Nr1
Lid

Pfff alweer 30 jaar geleden

Opa Henk
Lid
Opa Henk

R.I.P. Ruben wat een groot gemis, was een speler met een geweldig karakter, en veel inzet voor onze club !

pad1981
Lid
pad1981

Op NPO gemist is bij het programma “Andere Tijden” een docu te zien over deze Vliegramp. Met aandacht voor Ruben en zijn familie.