Ruben Kogeldans: opdat wij nooit vergeten

13
3652
willem II - psv , tilburg 10-05-2009 , eredivisie voetbal , seizoen 2008-2009. laatste speelronde . overhandiging willem II boek en foto ter nagedachtenis aan ruben kogeldans , hans verbunt

Update: Onderstaand artikel dateert van 2 jaar geleden. Vandaag is het dus geen 30 maar alweer 32 jaar geleden dat SLM-ramp plaatsgevonden heeft. Vanavond is er op ESPN een bijzonder documentaire te zien waarin drie spelers die deze ramp overleefd hebben aan het woord komen.

Vandaag is het 30 jaar geleden dat Willem II-speler Ruben Kogeldans samen met 175 anderen om het leven kwam bij de SLM-ramp in Suriname. Ruben maakte deel uit het van Kleurrijk Elftal dat naar Suriname was afgereisd om daar enkele wedstrijden te spelen. Vijftien spelers kwamen om het leven, waaronder Ruben.

Tien jaar geleden nodigde Stichting KingZine de familieleden, waaronder de ouders, en de vriendin van Ruben uit om aanwezig te zijn bij de 20-jarige herdenking van de ramp. De familie bezocht de wedstrijd Willem II-PSV en zij ontvingen uit handen van voorzitter Hans Verbunt een ingelijste foto van Ruben.

Ruben Kogeldans zou nu 52 jaar oud zijn. Het heeft niet zo mogen zijn. Door het tragische vliegtuigongeluk is het leven van Ruben in de knop gebroken. Vergeten zullen we hem echter nooit!

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments