UPDATE: KNVB wijst bezwaar Roda af; Roda naar de rechter

21
7329

UPDATE

Roda legt zich ook na de uitspraak van de knvb niet neer bij de bekeruitschakeling. De club zal de gang naar de rechter gaan maken. Trieste stap van een trieste club die gemakshalve vergeet dat Rosheuvel de bal op middenveld bijna klemvast pakte. 25 februari komt Roda voor de competitie naar Tilburg. We zullen ze duidelijk maken wat we van deze onsportieve houding vinden.

 

Het bezwaar dat Roda JC heeft aangetekend met betrekking tot de TOTO KNVB Bekerwedstrijd tussen Willem II en Roda JC van 1 februari 2018 is afgewezen door het bestuur betaald voetbal.

Dit is gebeurd op basis van Regel 5 van de Spelregels veldvoetbal, waarin staat dat beslissingen van een scheidsrechter bindend zijn, en de terugkoppeling van The International Football Association Board (IFAB) als besluitvormend orgaan voor de toepassing van de Spelregels, aangaande het gebruik van de Video Assistant Referee (VAR).

IFAB

Roda JC tekende bezwaar aan tegen de beslissing van de scheidsrechter om op advies van de VAR een doelpunt van de club af te keuren. Verder verzocht Roda JC het bestuur betaald voetbal vragen neer te leggen bij de IFAB.

De KNVB heeft informatie ingewonnen bij de IFAB of een beslissing van de scheidsrechter, die is gebaseerd op informatie van de VAR, moet worden beschouwd als een bindende beslissing, zoals beschreven in Regel 5 van de Spelregels. Ook in het geval van een mogelijk foutief advies van de VAR.

Bindend

De reactie van de IFAB is helder. De IFAB geeft aan dat een besluit van de scheidsrechter betreffende spelaangelegenheden bindend is. Verder blijkt volgens de IFAB uit het protocol duidelijk dat de rol van de VAR is om de scheidsrechter te assisteren en dat de scheidsrechter de enige persoon is die een beslissing kan nemen. Tot slot benadrukt de IFAB dat bij een beslissing over een doelpunt-/geen doelpuntsituatie het besluit van de scheidsrechter bindend is

21 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments