Home » Headlines » UPDATE: KNVB wijst bezwaar Roda af; Roda naar de rechter

UPDATE: KNVB wijst bezwaar Roda af; Roda naar de rechter

UPDATE

Roda legt zich ook na de uitspraak van de knvb niet neer bij de bekeruitschakeling. De club zal de gang naar de rechter gaan maken. Trieste stap van een trieste club die gemakshalve vergeet dat Rosheuvel de bal op middenveld bijna klemvast pakte. 25 februari komt Roda voor de competitie naar Tilburg. We zullen ze duidelijk maken wat we van deze onsportieve houding vinden.

 

Het bezwaar dat Roda JC heeft aangetekend met betrekking tot de TOTO KNVB Bekerwedstrijd tussen Willem II en Roda JC van 1 februari 2018 is afgewezen door het bestuur betaald voetbal.

Dit is gebeurd op basis van Regel 5 van de Spelregels veldvoetbal, waarin staat dat beslissingen van een scheidsrechter bindend zijn, en de terugkoppeling van The International Football Association Board (IFAB) als besluitvormend orgaan voor de toepassing van de Spelregels, aangaande het gebruik van de Video Assistant Referee (VAR).

IFAB

Roda JC tekende bezwaar aan tegen de beslissing van de scheidsrechter om op advies van de VAR een doelpunt van de club af te keuren. Verder verzocht Roda JC het bestuur betaald voetbal vragen neer te leggen bij de IFAB.

De KNVB heeft informatie ingewonnen bij de IFAB of een beslissing van de scheidsrechter, die is gebaseerd op informatie van de VAR, moet worden beschouwd als een bindende beslissing, zoals beschreven in Regel 5 van de Spelregels. Ook in het geval van een mogelijk foutief advies van de VAR.

Bindend

De reactie van de IFAB is helder. De IFAB geeft aan dat een besluit van de scheidsrechter betreffende spelaangelegenheden bindend is. Verder blijkt volgens de IFAB uit het protocol duidelijk dat de rol van de VAR is om de scheidsrechter te assisteren en dat de scheidsrechter de enige persoon is die een beslissing kan nemen. Tot slot benadrukt de IFAB dat bij een beslissing over een doelpunt-/geen doelpuntsituatie het besluit van de scheidsrechter bindend is

23 reacties

 1. [url=https://insuranceusaauto.com/
  ]cheap liability insurance in texas[/url]
  the general auto insurance quotes

  0

  0
 2. [url=http://getinsuredfast.com/
  ]compare car insurance
  [/url]
  classic car insurance companies

  0

  0
 3. Verliezen hoort ook bij voetbal, omgaan met je verlies ook. Bij Roda moeten ze dus nog veel leren.

  Met allerlei schimmige figuren proberen ze hun begroting rond te krijgen, als die gevangen zitten proberen ze maar weer wat anders.

  Roda moet leren dat na het laatste fluitsignaal de wedstrijd gespeeld is….game over!!

  1

  1
 4. Roda Jank Club. Voor het eerst dat ik Duitsers heb zien verliezen bij een penalty serie.

  8

  1
 5. Pff… Gaat Tilburg Tifosi nu een groot spandoek maken tegen de thuiswedstrijd tegen Roda JC van een enorme geldkist, die op de rug van Sol en Ogbeche de kuip uit wordt gedragen….

  Daar ging het Roda voornamelijk om. Maar ja, ze waren daar wel eerlijk in. Goed besluit KNVB. Ook niet afgewacht wat internationale spelregelcommissie zou zeggen, maar gelijk duidelijkheid volgens de spelregels.

  18

  0
  • haha een doek er aan wijden gaat wel ver. Maar we kunnen ze inderdaad wel goed sarren met het  en we Gaan meet ze alle naar de kuip!

   8

   0
   • Heel het stadion dan, met een gedrukt handje van een briefje van 50. Als ze dat bij elkaar op tellen van iedereen die er mee zwaait, is dat ongeveer het bedrag wat ze mislopen haha. Ik vrees alleen dat Willem II niet aan dit soort acties zal meewerken…. Gek he? Je moet er gewoon boven staan.

    3

    3
 6. Lekker toch! Roda komt binnenkort weer op bezoek! Dan zingen we uit volle borst: “We gaan met zijn allen naar de kuip!” Wat een calimero’s zeg!

  Hoppa, De Tricolores in de halve finale!

  18

  1
  • Heerlijk, 3 dagen voor de Kuip , komt Roda langs 😉 Die zullen gebrand zijn…  Roda thuis is voor mij 10x meer belangrijk dan Feyenoord uit in de beker. Gelukkig spelen die ook 3 dagen ervoor tegen Psv.

   12

   1
 7. Waren ze ook in protest gegaan als ze met strafschoppen hadden gewonnen?

  2

  7
 8. Bekerprotest Roda JC  is afgewezen door de KNVB.

  0

  5
 9. Cards

  Nog even genieten van het spelen tegen eredivisieteams, snap ze wel.

  4

  2
 10. Toch slim van Roda. Ze hebben de KNVB nu verder dan eerst, dat komt ook door die gasten van VI. In de spelregels staat duidelijk wat voordeel is, direct of binnen enkele seconde geen voordeel, is geen voordeel. Dat ziet men dus blijkbaar niet als balbezit. Dus, als de scheids het gezien had, was het een vrije trap geweest. Makkelijk zat. De KNVB zegt nu toch wel anders dan eerst, dat het bestuur zich over de zaak gaat buigen mocht het doelpunt onterecht zijn afgekeurd door de internationale spelregel commissie. Dat is toch wel zorgelijk, want dat klinkt verkeerd. Eerst was het om les van te trekken, (Dus of het nu goed was of fout) en nu is het als het onterecht is afgekeurd, gaat het bestuur betaald voetbal een besluit nemen… Zorgelijk en belachelijk.  Daarom zei ik al ze zetten de KNVB onder druk. Bij de rechter is de kans namelijk 0.

  8

  1
 11. Sporting Gool
  Sporting Gool

  ha ha ha

  5

  0
 12. Ik denk dat ze gewoon de KNVB onder druk willen zetten.

  5

  0
 13. Aandoenlijk. Over 3 weken is het toch weer WII -Roda ?

  11

  1
  • Precies, dan kunnen ze 90 minuten tegen ons overspelen in plaats van slechts 8. 😆

   17

   0
 14. UNITED

  De duitsers zouden 1945 ook wel over willen doen.

  54

  5
 15. bristol_tony

  Dear Roda JC,

  You are so ridiculous!

  Maybe you would also like to replay a season because you will go down to juup?

  You need to learn how to deal with defeat. We have lost versus Sparta but we have balls to say that it was our fault (players, trainer etc.)!!!

  That’s how big boys do it.

  All the best,
  bristol_tony

  74

  4