Roda JC sleept de KNVB voor de rechter

24
2417

Roda JC heeft een kort geding aangespannen tegen de KNVB. Aanleiding is de verloren bekerwedstrijd tegen Willem II. Door een ingreep van de videoscheidsrechter werd bij een 2-2 stand een doelpunt afgekeurd. De Limburgers verloren vervolgens na strafschoppen.

Volgens Roda JC was de ingreep van de videoscheidsrechter onrechtmatig. Weliswaar ging aan het doelpunt een handsbal op het middenveld vooraf, maar vervolgens kwam Willem II in balbezit. Pas na herovering van de bal, ontstond de aanval die de afgekeurde 2-3 tot gevolg had. Eerder diende de club tevergeefs een protest in bij de voetbalbond.

Behalve sportief zijn er door het missen van de halve finale ook financiële consequenties voor Roda, die worden geschat op circa een half miljoen euro. Inzet van het kort geding is het uitspelen van de wedstrijd vanaf minuut 83, bij een 2-3 stand.

Het kort geding dient volgende week donderdag om 14.00 uur in Utrecht.

Bron: VI

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
TilburgMania
Gast
TilburgMania

Toffe actie van Feyenoord las ik zojuist op twitter. Iedere Willem II-supporter krijgt 10 munten voor consumptie. Geen idee wat je ervoor kan halen, maar prima gebaar!

Frietmet
Lid
Frietmet

Schenken ze in de Kuip geen Light bier voor uitsupporters ?

JTW
Lid
JTW

Die willen de KNVB onder druk zetten, zodat de KNVB hen in ieder geval financieel gaat compenseren. Maar dat gaat niet gebeuren, anders maakt de KNVB zichzelf nog belangrijker dan het af en toe al doet.

Ceesay-the-best
Gast
Ceesay-the-best

Ze willen niet door de KNVB gecompenseerd worden, ze willen de recette die wij  van Feyenoord ontvangen (naar schatting ruim 500.000 euro) zichzelf toe-eigenen. Dat is de financiële compensatie waar Roda het over heeft. De KNVB is niet de lul, maar wij.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@Ceesay-the-best

Maar Dat gaat never nooit gebeuren natuurlijk!!

Wilco
Gast
Wilco

Hun spelen daar toch niet? Daarbij, als de KNVB dit wil winnen, winnen ze altijd. Op de simpele reden dat Roda geen geld heeft, en het pas erg duur begint te worden voor de tegenpartij bij het gerechtshof dus bij hoger beroep. De KNVB zou als ze dat willen gewoon door kunnen procederen en dat wint Roda jc, in dit geval nooit. Dus stel, die 1% kans dat die rechter zegt, dat het overnieuw moet of bij 2-3 hervat moet worden, of bij 2-2 met vrije trap voor Willem II, dan nog kan de KNVB in beroep. En Roda dan?… Lees verder »

Baarle
Gast
Baarle

Willem II ontvangt naast de helft van de recette van Feyenoord ook nog € 80.000 van de KNVB vanwege het bereiken van de halve finale.

Robby
Gast
Robby

Rechter gaat zn vingers hier niet aan branden anders hebben ze elke week een aantal zaken erbij. Bij die penalty serie die overnieuw moest hebben ze de KNVB ook in het gelijk gesteld dat zal nu niet anders gebeuren. Helemaal omdat ook het IFAB er naar gekeken heeft en zegt dat de scheidsrechter in het veld beslist ook al doet de Videoref het verkeerd. Daar gaat de rechter niet tegen in dan kan je elke beslissing van de scheidsrechter bij de rechter aanvechten en dan krijgen ze het met ons alleen al druk!

JTW
Lid
JTW

@ Ceesay

Daar heb ik het toch ook over. Zij weten dat wij hier enkele tonnen voor kunnen bijschrijven, zijn jaloers en menen daar ook recht op te hebben. Door de KNVB nu onder druk te zetten, hopen ze denk ik dat de KNVB wat geld ergens uit een potje haalt ter compensatie naar Roda. Ook dat zie ik niet gebeuren, maar ik kan zelf niks anders bedenken waarom Roda anders deze stappen onderneemt die hen zelf geld kost.

Gool
Lid
Gool

Wat een stelletje staatsdebielen daar… gewoon lachwekkend.

Wilco
Gast
Wilco

Even een kleine correctie. Roda JC stelt een half miljoen te zijn misgelopen. Kunnen ze nooit aannemelijk maken. Jordens Peters heeft nu de trekking gedaan, anders had iemand van Roda JC hem gedaan op een ander tijdstip. Dat was zo afgesproken, dat de winnende partij mocht trekken. De kans dat die hem uit aan Feyenoord had geloot, is erg klein. Dus dat half miljoen klopt niet, dat is eerder 50.000 a 100.000 euro.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Tja die Duitsers toch in 1945 verloren en nu verliezen ze weer…

Snorro
Gast
Snorro

Ik hoop dat de juridische kosten fors zullen zijn.

Ceesay-the-best
Gast
Ceesay-the-best

FF iets anders. Ed Janssen fluit Feyenoord-Willem II die mafketel die ons 2 jaar terug ook naaide daar.. die heeft weer opdracht gekregen let maar op.

Die Rdammers moet die beker winnen zodat knvb weer het sterkste deelnemersveld heeft Europees. PSV via voorronde cl, ajax vooronde cl, az voorronde EL en feyenoord EL groepsfase. Zelfs de video arbiter knijpt een oog dicht (zie feyenoord psv)

Bah!!!

Robby
Gast
Robby

Daar hoeven ze Ed Jansen niet voor te sturen hoor dat gaat bij elke scheidsrechter gebeuren.

roemir
Gast
roemir

Janssen naaide ons daar wel ja met die penalty, en Zivkovic naaide er geen een 100% kans in van de vier diettie er kreeg.

Roda is zichzelf belachelijk aan het maken met die rechtszaak. Of zou Willem II ook KNVB moeten aanklagen omdat Excelsior een zuiver doelpunt niet kreeg en nak dus een punt meer heeft dan het recht op heeft? Dat nak-punt komt straks in Willem II’s nadeel uit op t eind van de competitie, let maar op. MAW; zo kun je om alles rechtszaken gaan voeren over scheidsrechterlijke beslissingen.

Marc
Gast
Marc

Met dit elftal hoeft de scheids ons niet te naaien, dat doen we zelf wel!

Anonimo met curry
Gast
Anonimo met curry

Regel 5.2 van het veldvoetbal: De beslissingen van de scheidsrechter betreffende spelaangelegenheden, inclusief of een doelpunt al dan niet is gemaakt en de uitslag van de wedstrijd, zijn bindend.

roda is dus kansloos

Wilco
Gast
Wilco

Juist. Het is niet de plaatselijke sportvereniging met zijn voorzitter als commissielid, die even de regels aan de kant schuift om het een bepaalde kant op te schuiven die hem beter uitkomt. Het is een rechter, die kijkt gewoon naar de regels. Dus het gaat niet eens of Roda wellicht wel gelijk heeft, dat hebben ze niet volgens de regels omdat beslissingen binden zijn. Anders ziet die rechter het al aankomen dat die wekelijks van dit soort zaken krijgt, als hij Roda gelijk gaat geven is het hek van de dam.

John Nr1
Lid

En daarna stappen wij naar de rechter omdat de scheids de handsbal over hoofd heeft gezien

Baarle
Gast
Baarle

Precies: de scheids, de grens…. en de 4e man die er met zijn kanis bovenop stond!!

Frietmet
Gast
Frietmet

Knvb kennende gaan ze dit roda zeker aanrekenen,let Maar op, die krijgen dubieuze beslissingen tegen en degraderen rechtstreeks. Houdoe kutvolk. Al helemaal zin in WII – Roda volgende week.

Robby
Gast
Robby

Om te beginnen tegen ons aub kunnen die punten wel gebruiken.

Maaszult
Gast
Maaszult

Dat zou nog leuk kunnen worden, met 1200 Willem II supporters in het uitvak naar Feyenoord –  Roda gaan kijken. Mijn kaartje krijgen ze niet smile

Hoe dan ook, naar de rechter stappen om een interpretatie van een scheidsrechter tijdens een wedstrijd aan te vechten lijkt mij een kansloze zaak, maar misschien hadden wij andersom hetzelfde geprobeerd. Geef ze hoe dan ook weinig kans…