Robbin Ruiter nieuwe doelman van Willem II

42
9128
Fotoburo Toin Damen ©

Robbin Ruiter (33) wordt de nieuwe doelman van Willem II. Als hij de medische keuring doorstaat, tekent hij voor twee seizoenen, plus een optiejaar. De Tilburgers betalen zo’n 250.000 euro voor de ervaren goalie, die bij PSV voorlopig Lars Unnerstall en Jeroen Zoet voor zich leek te moeten dulden.

Willem II heeft daarmee de gewenste ervaren keeper binnen, waarmee het snel Europa in zal gaan. De verrassing van het afgelopen Eredivisie-seizoen, onder trainer Adrie Koster, zat na het vertrek van Timon Wellenreuther (Anderlecht) zonder keeper. Voor Ruiter is het een geweldige kans om in de laatste fase van zijn carrière de onbetwiste nummer één te zijn bij de stappen makende Eredivisie-subtopper, die ook nog eens Europa in gaat.

Ruiter kwam het afgelopen seizoen tegen achtereenvolgens Rosenborg (1-4 winst, Europa League) en VVV-Venlo (4-1 winst) in actie, door een blessure van Zoet. Hij speelde eerder jaren voor FC Volendam, FC Utrecht en Sunderland.

Ruiter stond maandag al niet meer op trainingsveld van PSV tijdens de fysieke testen, maar werkte binnen een programma af in afwachting van de transfer.

Bron: Telegraaf

Abonneren
Abonneren op
guest
42 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments