Home » Headlines » Robbemond kan een kruikje breken in Tilburg
EINDHOVEN, Jan Louwers Stadion, 07-03-2016 , seizoen 2015 / 2016, Jupiler League voetbal Jong PSV - Fortuna Sittard,

Robbemond kan een kruikje breken in Tilburg

Vandaag een nabeschouwing van het Brabants Dagblad op de wedstrijd van gisteren waarin Willem II vrij eenvoudig van Nac wist te winnen. De Tricolores zijn onder Robbemond erg snel volwassen geworden en speelt zijn wedstrijden met strijd en passie! Enkel de rode kaart van Lachman zorgde ervoor dat Willem II onder Robbemond niet 5 wedstrijden oprij ongeslagen bleef.

Kan Robbemond een kruikje breken? Moet hij een kans krijgen?

(Volledig artikel Brabants Dagblad)

27 reacties

 1. Robbemond een kans geven. Prettige man. Heeft Willem II een zeer, zeer goede dienst bewezen.

  1

  0
 2. Een trainer maakt het spelbeleid, niet de assistent he! Veder weet ik ook niet wat Robbemond gaat vragen. Ik durf te wedden dat als hij een vorstelijk salaris wil, er iemand anders komt. Zou ik ook niet doen als ik hem was. Wat ik eerder zou doen is een contract van 2 jaar, en als je nog 1 jaar zo presteert dan wil iedereen je hebben en dan ga je gewoon weg. Het is immers maar zeer de vraag of hij dit ook ergens anders voor elkaar krijgt. Waarom? Wellicht is Robbemond en die kans zit er dik in, gewoon een normale standaard trainer met normale resultaten. En haalde van de Looi gewoon niet het rendement wat je met dit team wel kan halen. En doet hij dat wel. Ja, dat is ook normaal.

  Je zag bij andere teams zoals Twente, Sparta dat daar toptrainers niet tot betere resultaten kwamen, dus de vorige trainers daar haalde al een goed rendement uit de spelersgroep. Dat ze alles verliezen zegt niets, het gaat er immers om hoe goed een team is. Achteraf kun je echt wel concluderen dat van de Looi, een erg slecht rendement uit deze selectie haalde. Dat is niet om na te trappen maar een feit. En ze zeggen wel: ja je moet supporters niet de baas laten worden. Ben ik helemaal mee eens, wat het is eigenlijk een godswonder, dat het bij Willem II wel gewerkt heeft. Maar nu dat eenmaal wel zo is, ben ik er toch wel blij mee dat het zo gelopen is, anders waren we gewoon gedegradeerd. Niemand zal het toegeven, omdat de supporters die dit gedaan hebben tot de harde kern behoren, en niemand ze daar voor wil belonen, maar het heeft Willem II erg veel geld gescheeld. Maar eerlijk is eerlijk, feitelijk was het niet te verwachten dat het zou werken, gezien andere clubs…. Maar het deed het wel.

  Dat is in elk geval zeker, gezien de resultaten van afgelopen weken. Maar dat wil niet zeggen dat Robbemond ineens een top trainer is. Wel een goede trainer, voor een club als Willem II.

  2

  1
  • Twee puntjes:

   (1) “de supporters die dit gedaan hebben tot de harde kern behoren” Het mooie van de actie was juist dat ie zo enorm breed gedragen werd. Niet alleen de harde kern, maar ik durf te zeggen minimaal 75% van het stadion. Van jong tot bejaard, van harde kern tot sponsor en alles er tussenin.

   (2) “feitelijk was het niet te verwachten dat het zou werken, gezien andere clubs” Ook jij lijkt er hierbij vanuit te gaan dat het de supporters om het aantal punten ging. Maar dat is nooit aan de orde geweest. Het ging puur om de intentie van het spel. Niet meer spelen om niet te verliezen, maar spelen om te winnen. Dat wilde men bereiken met de supportersactie. En dat was absoluut wel te verwachten. Dat het ook nog eens zo’n hoop punten opgeleverd heeft is vooral heel erg mooi meegenomen. Maar dat was niet het allerbelangrijkste punt. (overigens, maar dan praat ik puur voor mezelf: ik ben er 100% van overtuigd dat spelen om te winnen op de lange termijn sowieso altijd meer punten oplevert dan spelen om niet te verliezen. en in ieder geval een hoop meer vermaak)

   1

   0
 3. Voor alle azijnzeikers:

  Blijkbaar heeft Joris toch wel een aardige selectie samengesteld.

  9

  1
  • Die azijnzeikerds durven zich al lang niet meer te vertonen hier. Ze komen niet eens hun excuses aanbieden na het ongegeneerd op de man spelen. Gelukkig weten we allemaal om wie het gaat en kunnen we ze keihard uitlachen als ze zich ineens weer vertonen als het wat minder gaat…

   5

   6
  • [edit]ik maak er een beetje een potje van, even de reacties opnieuw geordend. 🙂

   Natuurlijk was er links en rechts wel wat kritiek. Soms genuanceerd, soms wat minder. Maar over het algemeen viel dat toch best mee volgens mij. Wat mij betreft heeft het trouwens ook zeker niet aan de selectie gelegen, maar dat zei ik ook al toen van de Looi nog trainer was.

   Ik heb inmiddels wel mijn vragen bij de besluitvaardigheid van Joris en Berry (en eventueel de RvC, geen idee in hoeverre die zich daar mee -mogen- bemoeien) tijdens dit seizoen. Als die actie vanuit de supporters niet gekomen was, dan had van de Looi hier gewoon nog gezeten. Met alle nare gevolgen van dien. De leiding mag best eens even heel serieus in de spiegel kijken en zich afvragen waarom ze zelf al niet veel eerder de stap hebben genomen om de trainer te bedanken voor bewezen diensten. En de supporters het vuile werk hebben laten opknappen. Als de heren wat eerder hun verantwoordelijkheid hadden genomen, dan waren we al lang en breed veilig geweest. Nu was (en een heel klein beetje is eigenlijk nog zelfs) het ondanks fantastische resultaten in de laatste vijf wedstrijden toch gewoon nog even behoorlijk billen knijpen. Zo ver had het nooit hoeven komen.

   2

   1
  • Het zou de leiding ook sieren als ze nog een keer zouden zeggen dat de supporters het allemaal toch niet zo heel erg verkeerd hebben gezien. En er een trainer zat die qua voetbalvisie totaal niet overeenkwam met waar onze club voor hoort te staan.
   Los van dat wil ik nog wel even benadrukken dat van de Looi als persoon perfect is omgegaan met de persoonlijke situaties van Sol en Rienstra. Dat mag natuurlijk ook gewoon gezegd worden en daar verdient ie dikke complimenten voor.

   3

   1
 4. Ze moeten die Johnson huren. Linksbuiten bij jong Ajax. Leuke speler!

  6

  3
  • Zullen we eerst proberen spelers aan te trekken ipv weer 7man huren.

   6

   0
   • Proberen met alle miljoenen die er aan zitten te komen, Rienstra en Chrivella aan te trekken. Bij die 2 zit ontzettend veel kracht, inzicht en vernuft.

    6

    0
   • Forza Willem II
    Forza Willem II

    @ Zukur

    Rienstra die blijft niet er zijn wel betre clubs waar ie naar toe kan want een middenvelder die un doelpunt of 10 maakt in een seizoen zijn gewild..

    0

    1
   • koen verhoeff
    koen verhoeff

    Zie omroep brabant-bericht

    0

    0
 5. Robbemond volgend seizoen de kans geven. Belangrijker is wat er met de selectie gaat gebeuren.

  Komt Diemers?

  gaan Rienstra en Tsimikas weer terug zonder dat ze een aanbieding wordt gedaan?

  Wat gaat er met Sol gebeuren?

  Heeft Willem ll al een lijstje voor volgend seizoen klaarliggen als er een verdere leegloop gaat komen?

  Dit zijn vragen waar ik in de komende maanden antwoord hoop op te krijgen.

   

  8

  0
 6. Ten dele ook een prachtige bevestiging van het beleid. Oke, het bestuur had een zetje nodig vanuit supporters. Maar in de winterstop zijn er beperkt paniek ingrepen gedaan. Enoh komt niet helemaal uit de verf, maar snap die buitenkans best en Wijnaldum is op papier niet de beste aankoop, maar presteert de laatste weken naar behoren. En als ik onze selectie de laatste weken bezig zie, denk ik eerlijk gezegd dat die van een prima niveau is. Dus wil het toch opnemen voor Mathijsen en uiteraard kudo’s voor RR.

  Als we eens kijken naar bijvoorbeeld Sparta, waar ze met veel bombarie Dick Advocaat presenteren als Salvador en een vat met paniekaankopen opentrekken in de vorm van Friday, Nelom, een keepert die niemand kent, die middenvelder uit Engeland en Michiel Kramer… en afgelopen weekend 7-0 op de broek krijgen, vind ik het een compliment aan onze club hoe ze hebben gehandeld ná ingrijpen van de supporters en hoe we er nu voor staan… (klein smetje was de communicatie daaromtrent). Maar de rug is gerecht! Passie en strijd zijn aanwezig, doorbouwen nu.

  Zet deze lijn door, geef Reinier zijn contract!

  40

  2
  • Helemaal waar! De negatievelingen zijn ook ineens allemaal weg hier de laatste weken. Heel opvallend. Die komen hier pas weer als het weer wat minder gaat om te verkondigen dat ze het zelf allemaal beter kunnen. Vermoeiend…

   14

   1
   • Klopt. Valt me echt op dat wanneer we godnondeju winnen bij Nak het aantal reacties op Tilbo achter blijft in vergelijking met de verliespotten of ander “slecht nieuws”.

    Ach we zeiken graag, ook mooi.

    8

    0
 7. UNITED

  Ik kan niet oordelen over de aanpak van robbemond, alleen over de resultaten en die zijn perfect. Wat dat betreft zou ik zeggen never change a winning team. Echter staat er volgend seizoen weer een totaal andere groep dus het is geen garantie dat het daarbij ook zo werkt als nu.

  18

  0
 8. Een vraagje. In hoeverre is het succes van nu direct toe te wijzen aan Robbemond? en de tweede vraag waar was Robbemond de afgelopen 1,5 seizoen?

   

  Hij stond op de payroll als assistent van VDL maar als deze omkeer van het team door Robbemond komt vraag ik me af wat ie de tijd ervoor heeft gedaan? In ieder geval niet VDL assisteren. Als ie dat wel had gedaan en VDL heeft zijn advies telkens van tafel geveegd zou ie het na 1 seizoen wel voor gezien hebben gehouden. Dus kom ik terug op vraag 1… is Robbemond hier echt wel verantwoordelijk voor of zijn er een paar spelers die nu de wedstrijd tactiek bepalen en de rest oppept. Of bepaald Joris dit nu?? en is Robbemond niet meer als een Marionettenpop

  4

  10
  • Het is te danken aan het team Robby. Reiner en Joris hebben hier weinig inspraak op.

   4

   8
  • Het lijkt me logisch dat je je als assistent schikt met een plek ACHTER de hoofdtrainer, als Robbemond ten tijde van VDL een coupe had gepleegd van binnenuit, was de wereld te klein.

    

   8

   2
   • Tot op zekere hoogte Frietmet. Je bent assistent van VDL waar je hem dus assisteert met de te maken keuzes. Zowel op het trainingsveld als bij wedstrijden. als Robbemond zicht moet schikken en niet naar hem wordt geluisterd m.b.t. de tactiek bij een wedstrijd dan hadden ze hem wel veldtrainer gemaakt.

    @Tilburg013 precies wat ik dacht dus.

    1

    4
 9. WillemIIgoals

  Hij is kaal,

  Hij heeft geen pruik,

  Reinier Robbemond super kruik!!

  16

  1
 10. Ik mag ervan uitgaan dat Joris, direct na de aankondiging van VDL in januari, in gesprek is gegaan met een opvolger om zo tijdig aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. Het feit dat die opvolger nog niet is gepresenteerd lijkt een onderhandelingskwestie. Door de resultaten en de beschikbaarheid van Robbemond lijkt het me dat Willem II nu wat sterker staat in die onderhandeling. En eigenlijk is dit misschien een goed moment om de onderhandeling te laten mislukken en Robbemond heel snel een contract aan te bieden.

  12

  2
 11. Als ik een contract teken bij mijn baas met een proeftijd van een maand en in die proeftijd scoor ik zwaar bovengemiddeld, zo bovengemiddeld dat ik vriend en vijand verstelt doe staan, dan zou het onbegrijpelijk zijn als ik na die proeftijd niet meer terug hoef te komen. Tenzij er inmiddels een onderlinge afspraak ligt met een voor Willem II begrippen absolute toptrainer, zou ik Robbemond aanhouden. Het valt met de door hem behaalde resultaten toch niet uit te leggen dat hij ongeschikt zou zijn ?

  43

  3
 12. Robbemond heeft uitstekend gepresteerd de laatste wedstrijden! Laat hem lekker het seizoen (goed) afmaken en dan kun je rustig alles op een rijtje zetten en kijken wat de alternatieven zijn. Als hij zo doorgaat verdient hij wel de kans, alleen al doordat hij ons veilig heeft gesteld!

  28

  2
 13. Captain Howdy
  Captain Howdy

  Gezien de resultaten van de huidige staf,  10 punten in vijf potjes, de kampioen met 5-0 weg sturen en de derby uit winnen zou je jezelf als club verschrikkelijk voor lul zetten als je deze staf de kans niet geeft. Spreek eventueel erbij af dat hij bereid moet zijn een stapje terug te doen bij een mindere evaluatie in de winterstop, nu aanstellen, rust in de tent en laten bouwen aan selectie volgend seizoen.

  46

  2